Egyház

Egyház
2023. ápr. 5.

Megszentelték a Gyári temetőben felállított új keresztet. A rendezvényt az Ózdi Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezte és koordinálta, a felújítás egy pályázatnak köszönhető.

Igehirdetést dr. Orosz Atanáz püspök celebrálta.
Egyház
2023. márc. 31.

A nagyböjti időszak végéhez közeledve liturgiát és lelki gyakorlatot tartottak az Ózdi Görögkatolikus Parókián. Az igehirdetést dr. Orosz Atanáz püspök celebrálta.

A megjelentek egy része a karzatból nézve.
Egyház
2023. febr. 19.

Harmadik alkalommal rendezte meg a pünkösdi egyház a Konferencia Hitről Ózdon elnevezésű eseményt. A program témája idén a Szent Isten – Szent Nép címet kapta.

Totál kép az előadókról és a megjelentekről.
Egyház
2023. febr. 14.

Tóth Mihály atya és felesége tett tanúságtételt a Házasság hete alkalmával. Számos történetet elmeséltek életükről, a gyermeknevelésről és a konfliktuskezelésről.

Szőke Gábor plébános megáldja a motoros társaságok tagjait.
Egyház
2023. febr. 11.

Isten áldását kérte Szőke Gábor plébános a Gárda Motoros Egyesület és a Gömöri Motoros Közösség tagjaira, hogy vigyázza és óvja az úton közlekedőket.

A disznóhús feldolgozása zajlik.
Egyház
2023. jan. 29.

Idén sem maradt el a mára már hagyománynak számító disznóvágás az Ózdi Görögkatolikus Parókián. Készítettek sült vért, töltött karajt, kolbászt és a hurkát is.

Tóth Melinda Anna beszéd közben.
Egyház
2023. jan. 18.

Január 16. és 23. között nemzetközi ökumenikus imahét zajlik városunkban is, ahol a Krisztus-hívők egységéért imádkoznak több helyszínen nyolc nap alatt.

A vízszentelés szertartásának pillanata.
Egyház
2023. jan. 6.

Vízkereszt napjával lezárult a karácsonyi ünnepkör. Ez alkalomból vízszenteléssel egybekötött Szent Liturgiát tartottak az Ózdi Görögkatolikus Templom melletti kápolnában.

Adventi zenés forgatagot tartottak a bolyoki plébánia közösségi háza előtt.
Egyház
2022. dec. 23.

Adventi zenés forgatagot tartottak a bolyoki plébánia közösségi háza előtt. A szabadtéri programra sokan kilátogattak, akik együtt énekeltek és táncoltak a fellépőkkel.

Távoli kép a zenekarról a koncert közben.
Egyház
2022. dec. 13.

Az Adventi Rézfúvós Kamaraegyüttes adott koncertet az Ózd-Sajóvárkonyi Református Egyházközség templomában. A délelőtt folyamán felcsendültek egyházi és klasszikus dallamok is.

Koncerttel hangolódtak az ünnepekre az evangélikus imaházban.
Egyház
2022. dec. 13.

Az Erkel Bells adott koncertet az Ózdi Evangélikus Egyházközség imaházában. Az előadást követően Istentisztelettel zárták az alkalmat. Advent idején így hangolódnak az ünnepekre.

Pregitzer Fruzsina színművésznő és Marczi András diakónus beszélget.
Egyház
2022. dec. 12.

Irodalmi előadással és mézeskalács készítéssel telt a közösség napja az Ózdi Görögkatolikus Parókián. Pregitzer Fruzsina, Jászai Mari-díjas színésznő látogatott el hozzájuk.

A református lelkész, felesége és Csikainé Mihalik Éva.
Egyház
2022. dec. 9.

Evangelizációs hetet tartanak városunk gyülekezetei. A reformátusok és az evangélikusok közösen hallgatják meg Isten igéjét három napon keresztül.

Alkotnak a közösségi házban.
Egyház
2022. nov. 26.

Adventi koszorúkat készítettek a hívek az Ózd-Bolyok Egyházközség közösségi házában. Különleges alapanyagok tárházából válogathattak az alkotók.

Jubileumát ünnepelte az ózdi Katolikus Karitász
Egyház
2022. nov. 20.

A Karitász Hungarica Ózdi Szervezetének 25 éves fennállását ünnepelték hétvégén. Az egyházi rendezvény szentmiséből és szeretetvendégségből állt.

Adventi koszorúkat, asztaldíszeket és ajtókopogtatókat készítettek az Ózdi Görögkatolikus Parókián.
Egyház
2022. nov. 14.

Karácsonyi díszeket készítettek az Ózdi Görögkatolikus Egyházközség tagjai. A foglalkozás egyik célja az volt, hogy több generáció találkozzon, és együtt hangolódjanak az adventre.

A templombúcsú résztvevői a plébánia előtt.
Egyház
2022. nov. 2.

Templombúcsút tartottak Szentsimonban. Ficzek László, az Egri Főegyházmegye általános helynöke celebrálta a szentmisét, majd megáldotta a felújított Római Katolikus Plébánia épületét.

A lelkészek és a hívek az imaházban.
Egyház
2022. okt. 28.

A reformáció napját ünneplik a protestáns egyházak. Barta Beáta, Csikainé Mihalik Éva és Tóth Melinda lelkészek forgószínpadszerűen látogatnak el egymás gyülekezetébe szolgálni.

Az esemény résztvevői.
Egyház
2022. okt. 13.

Hitoktatók gyűltek össze az Ózd Bolyok Római Katolikus Plébánia közösségi házában. Tapasztalataikat szeretnék átadni egymásnak, hogy beilleszthessék tanmenetükbe.

Templombúcsúi szentmisét tart Szőke Gábor plébános, előtte pedig a közösség tagjai megtöltötték a sorokat.
Egyház
2022. okt. 9.

Templombúcsút, valamint teapartival egybekötött idősköszöntést tartottak a Rózsafüzér Királynéja Ózd-Bolyok Római Katolikus Plébánián.

Ugrálóvárban a gyerekek.
Egyház
2022. okt. 4.

Hálaadó családi napot tartottak az Ózd-Sajóvárkonyi Református Egyházközség tagjai. Az istentiszteletet követően szeretetvendégséggel és egy ugrálóvárral készültek a megjelenteknek.

Marczi András a beavatásán.
Egyház
2022. okt. 3.

Hivatalosan is az Ózdi Görögkatolikus Gyülekezet szolgálatába állt Marczi András, diakónus. A felavatására érkezők megtöltötték a templomot.

Távoli kép a megjelentekről, akik a lelkésznőt nézik.
Egyház
2022. okt. 2.

Idősek napi ünnepséget tartottak az Ózdi Református Egyházközségben. Több mint ötvenen érkeztek, akik megtöltötték az imaház egyik termét.

Külső kép a diakóniai házról.
Egyház
2022. szept. 29.

Új padlót, festést, ajtókat és napelemes energetikai korszerűsítést kapott a Dóczi Antal Diakóniai Ház. A másik két intézményegységben is történtek rekonstrukciók.

Szilvát előkészítő asszonyok.
Egyház
2022. szept. 9.

Száz kiló szilvából főztek lekvárt az Ózdi Görögkatolikus Parókia tagjai. A hagyománynak számító eseményt harmadik alkalommal szervezték meg.

Főzőversenyt rendeztek az Ózdi Pünkösdi Gyülekezet tagjai
Egyház
2022. aug. 23.

Fantázianeveket adtak a főzőcsapatoknak az Ózdi Pünkösdi Gyülekezet tagjai. A hétvégén megtartott bogrács partyn volt pincepörkölt vörös borral, de toros káposztát is készítettek.

A református templom külső fala az Szabó Lőrinc út felől.
Egyház
2022. aug. 18.

Befejeződött a református templom felújítása Ózdon. A beruházás két ütemben valósult meg, de szeretnének továbbhaladni a megkezdett úton.

Mindent újjá teszel címmel adott koncertet a Continental Singers a Magyar Pünkösdi Egyház Ózdi Gyülekezetének Imaházában.
Egyház
2022. aug. 16.

Mindent újjá teszel – címmel adott koncertet a Continental Singers, a Magyar Pünkösdi Egyház Ózdi Gyülekezetének Imaházában. Az énekesek már nem első alkalommal léptek fel városunkban.

Lecsópartit tartottak az Ózdi Görögkatolikus Parókián.
Egyház
2022. aug. 13.

Nagyboldogasszony ünnepéről emlékeztek meg a hívek a görögkatolikus parókián. A Szent Liturgiát követően a közösséget megvendégelték a VI. Parókiai Lecsó Partyn.

A másik felújított kereszt az Ív úti Szent Kereszt Felmagasztalása templom kertjében.
Egyház
2022. aug. 10.

Öt kereszt is megújulhatott a városban, valamint egy újat is hamarosan felállítanak a Gyári temetőben a Német Nemzetiségi Önkormányzat törekvéseinek köszönhetően.

Szőke Gábor, római katolikus plébános és a Schola Veritas kórus tagjai a gregorián szentmisén.
Egyház
2022. júl. 17.

Gregorián dallamok csendültek fel a szentsimoni templom falai között a Schola Veritas kórusnak köszönhetően. Az országos programsorozat negyvennyolcadik állomása volt városunk.

Dr. Orosz Atanáz püspök virágot nyújt át German Jánosnénak, a szeretetotthon alapítójának.
Egyház
2022. júl. 6.

Huszonöt éves az ózd-susai Szent Anna Szeretetotthon. A fennállásról az Ózdi Görögkatolikus Templomban is megemlékeztek.

Dr. Ternyák Csaba egri érsek megáldotta az épületet.
Egyház
2022. jún. 20.

Két jeles eseményt is tartott vasárnap a római katolikus egyház. A negyven fiatal bérmálását és a Közösségi Ház átadását is dr. Ternyák Csaba egri érsek celebrálta.

Kenyér és bor, vagyis az úrvacsorai jegyek az asztalon.
Egyház
2022. jún. 6.

Nyolc fiatal tett tanúbizonyságot hitéről és vett úrvacsorát a konfirmáció során. Az Ózdi Református Templomot megtöltötték a családtagok és a gyülekezet tagjai egyaránt.

Egyház
2022. máj. 31.

Szentmisével emlékeztek az első és második világháborúban elhunyt hősökre a Bolyki „Öreg” templomban.

Elkészült a görögkatolikus kápolna.
Egyház
2022. máj. 8.

Ünnepélyes keretek között adták át az Ózdi Görögkatolikus Templom melletti kápolnát. Az eseményt megelőző szertartásokat és a szent liturgiát dr. Orosz Atanáz püspök tartotta.

A Budapesti Fesztivál Zenekar adott koncertet az Ózdi Evangélikus Templomban.
Egyház
2022. máj. 7.

A Budapesti Fesztivál Zenekar adott koncertet az Ózdi Evangélikus Templomban. A közönség Förtsch, Buxtehude és Bach darabot is hallgathatott az est során.

Az állami pályázatnak köszönhetően többek között megújult a lapos tető és újravakolták a strukkókat is.
Egyház
2022. máj. 6.

Befejeződött az Ózdi Református Templom felújításának első üteme. Megújult többek között a lapos tető és a stukkók is. A külső renoválás folytatásához az egyházkerület is hozzájárul.

Szőke Gábor plébános celebrálta a szentmisét.
Egyház
2022. ápr. 10.

Virágvasárnap alkalmából tartottak barkaszentelést Kissikátorban. A Kissikátori Harmonika és Népdalkör adta elő a Virágvasárnapi Passiót.

Hamvazószerda a nagyböjt kezdete, amely negyven napig, azaz húsvét vasárnapig tart.
Egyház
2022. márc. 2.

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdetének első napja alkalmából gyűltek össze a Széchényi István Katolikus Technikum és Gimnázium Diákjai az Ív úti Szent Kereszt Felmagasztalása Templomban.

Lezárult a Házasság Hete programsorozat.
Egyház
2022. febr. 22.

A Házasság Hete programsorozatot lezáró istentiszteletet Csikainé Mihalik Éva, református lelkész tartotta. Főként a kapcsolatok biztos alapjának építéséről beszélt.

A dicsőítésben a PZM zenei formáció közreműködött.
Egyház
2022. febr. 19.

Második alkalommal tartotta meg a Magyar Pünkösdi Egyház Ózdi Gyülekezete a Konferencia Hitről Ózdon eseményét. A program idén a Tanítható tanítvány címet kapta.

A házasság került fókuszba a keresztény filmklub legutóbbi programján.
Egyház
2022. febr. 17.

A házasság volt a legújabb témája a keresztény filmklubnak, amelyben A dal című alkotást tekintették meg a résztvevők. Ezt követően beszélgetésre is lehetőség nyílt.

Az előadás a Házasság Hete programsorozat egyik állomása volt.
Egyház
2022. febr. 16.

A páros élet páratlan szépségeiről tartott előadást Makkai László pasztorálpszichológus az Ózdi Görögkatolikus Parókián. A gyülekezet egy imaösvényt is készített a pároknak a templomban.

Tóth Melinda az istentisztelet végén megáldotta a házaspárokat.
Egyház
2022. febr. 15.

Istentisztelettel kezdődött a Házasság Hete Ózdon. Tóth Melinda, evangélikus lelkész a házasság fontosságáról és a nekünk rendelt társról beszélt a megjelenteknek.

A program sikerességét mutatja, hogy több éve töretlen népszerűségnek örvend és a közösség tagjai szívesen szorgoskodnak a közös cél érdekében.
Egyház
2022. jan. 29.

Folytatódott a hagyomány az Ózdi Görögkatolikus Parókián, hiszen ötödször tartottak disznóvágást. Idén azok, akik nem tudtak jelen lenni, kiszállítva is kaphattak csomagot.

fokep.JPG
Egyház
2022. jan. 18.

Elkezdődött a felújítás az Ózdi Görögkatolikus Parókián. Az összesen mintegy 26 millió forintos állami támogatásból négy templom szépülhet meg városunkban.

Munkaértekezletet tartottak a térség egyházi vezetői a Digitális Erőműben.
Egyház
2022. jan. 14.

Munkaértekezletet tartottak a térség egyházi vezetői a Digitális Erőműben. Szó esett fejlesztésekről és a Hungary Helps Program eredményeiről is.

A járványügyi helyzettől függetlenül szép számmal érkeztek az emberek.
Egyház
2022. jan. 6.

Vízkeresztet ünnepelték a görögkatolikus hívek. Ma délelőtt ebből az alkalomból vízszenteléssel egybekötött Szent Liturgiát tartottak az Ózdi Görögkatolikus Templomban.

A több évvel ezelőtt indított tea party-k iránt folyamatosan nagy az érdeklődés, amelyeken az idősebb korosztály mellett fiatalok is részt vesznek.
Egyház
2021. dec. 23.

Ünnepi hangulatban zajlott a katolikus közösség legutóbbi tea party-ja, amely ezúttal a zene és az irodalom köré szerveződött.