Hála és öröm – családi napra gyűltek össze az Ózd-Sajóvárkonyi Egyházközség tagjai
Egyház
2022. okt. 4.

Hála és öröm – családi napra gyűltek össze az Ózd-Sajóvárkonyi Egyházközség tagjai

Hálaadó családi napot tartottak az Ózd-Sajóvárkonyi Református Egyházközség tagjai. Az istentiszteletet követően szeretetvendégséggel és egy ugrálóvárral készültek a megjelenteknek.

Közösen énekeltek és imádkoztak az istentiszteleten a gyülekezet tagjai az Ózd-Sajóvárkonyi Református Templomban. Ez az első momentuma volt hálaadó családi napjuknak, amelyet a Bethlen Gábor Alapítvány közösségszervező és közösségépítő pályázatának köszönhetően tudtak megvalósítani. Ennek az volt a célja, hogy a gyülekezetet kicsit felélénkítsék, építsék és gyarapítsák. Így tűzték ki célul a családi nap életre hívását. Az igehirdetést rendhagyó módon a közösség korábbi lelkésze tartotta.

„Hozzátartozik a gyülekezet életéhez az, hogy ápoljuk a hagyományainkat. Szerintem Lezákné Hajdú Enikőnek a személye, illetve a családjának a története szorosan kapcsolódik a gyülekezet történetéhez. Ez egy köszönetmondás az ősök felé és egy előre tekintés, hogy ők is sok viszontagság között sem adták fel, és nekik is köszönhető, hogy ez a gyülekezet él és gyarapszik, és hogy ebből erőt tudunk meríteni, és előre tudunk tekinteni, hogy ennek a gyülekezetnek van jövője itt, Ózdon, Táblában és a sajóvárkonyi területen is” - mondta Barta Beáta, az Ózd-Sajóvárkonyi Református Egyházközség lelkésze.

A nagy beruházás jelentős része már elkészült, így az igei alkalomra a gyülekezet végre visszatérhetett a már megújult templomba. Természetesen kisebb simítások még hátra vannak, de már helyükre kerültek a padok és a szószék is. A közösség nagyon elégedett a beruházással.

„A tető szemet szúr ugye mindenkinek, mert az már elég rossz állapotban volt, meg hát ugye az ablakok. Mindenkitől pozitív visszajelzés érkezik. A templomajtónk is megújult és az is mindenkinek nagyon tetszik, és örülnek neki a gyülekezeti tagok is, meg akik jönnek újonnan érkezők is, úgyhogy büszkék lehetünk rá” - nyilatkozta Kasza Benjámin János, az Ózd-Sajóvárkonyi Református Egyházközség presbitériumi tagja.

Az istentisztelet mellett szeretetvendégséggel is készültek a megjelentek számára. Gulyásleves készült a bográcsban. A gyerekek sem maradtak ki a mulatságból. Nekik a Magyar Református Szeretetszolgálat szállított az udvarra egy ugrálóvárat, amit örömmel birtokba is vettek.