Ismét evangelizációs hetet tartanak a városban
Egyház
2022. dec. 9.

Ismét evangelizációs hetet tartanak a városban

Evangelizációs hetet tartanak városunk gyülekezetei. A reformátusok és az evangélikusok közösen hallgatják meg Isten igéjét három napon keresztül.

Ebben az évben már második evangelizációs sorozatukat rendezik meg a reformátusok. Az első áprilisban, húsvét előtt volt. Akkor Kárpátaljáról érkezett egy vendéglelkész, és ő prédikált a híveknek. Emellett adományokkal is támogatták a kialakult háborús helyzet miatt a gyülekezetet. Most pedig környékbeli lelkipásztorok érkeznek majd, akikkel az ismeretség nagyon régre nyúlik vissza.

„Az advent a téma, a karácsonyvárás, és az, hogy együtt tudjunk elmélyedni, gondolkodni és csendesedni az ige fölött. Nagy szükség van a lelki feltöltődésre, hiszen mindenki rohan, ideges és nagyon sűrű ez az időszak. De hogy pont ne csak a kimerülés és a megfáradás legyen, mire a karácsonyhoz érünk, hanem lelkiekben is töltődjünk és kihasználjuk ezeket a heteket, ezért is szerveztük ezeket az alkalmakat” - mondta Csikainé Mihalik Éva, református lelkipásztor.

A háromnapos eseménysorozatra az evangélikus testvéreket és a táblási református híveket is meghívták. A létszám mindig változó, azonban a gyülekezet tagjai szeretik ezeket az alkalmakat, hiszen találkozhatnak egymással és együtt hallgathatják Isten igéjét. Tegnap Szegedi Csaba református lelkész érkezett szolgálni a református gyülekezet imatermébe.

„Ebben a világban sokszor feltevődik a nagy nagy kérdés, hogy miért? Sok embernek van nagy miértje, Isten felé is. Én erre hoztam egy igei üzenetet a római levélből. A miérteket rosszul fejezzük ki. Nem miért, hanem ki? Ki az, aki a miértekben is ott van az életünkben?” - fogalmazott Szegedi Csaba, református lelkész.

Az egybegyűltek közösen hallgatták meg az igehirdetést tegnap is és ma is, valamint együtt imádkoztak. Szombaton két órától Kovács Bernadett református lelkipásztor teljesít majd szolgálatot. Erre az alkalomra is minden érdeklődőt szeretettel várnak a református gyülekezet imatermébe, hogy együtt csendesedjenek el és közösen hangolódjanak az ünnepre.