Új segédlelkész teljesít szolgálatot az Ózdi Szent Kereszt Plébánián

Új segédlelkész teljesít szolgálatot az Ózdi Szent Kereszt Plébánián augusztus elsejétől Parra Molina Adolfo Enrique személyében, akit Ternyák Csaba egri érsek szentelt áldozó pappá.

Az Egri Főegyházmegye jóvoltából Parra Molina Adolfo Enrique káplán atya érkezett Ózdra a Szent Kereszt Plébániára. Nem csak miséket tart majd, hanem a hittan órák levezénylésében is tevékenykedni fog. A segédlelkész augusztus 1-től Mischinger Ferenc római katolikus plébános feladatait és munkáját segíti a jövőben. A fiatal atya nagy érdeklődéssel néz a kihívások elé.

„Én a Neokatekumenális Út Közösséghez tartozom, amely egy római katolikus közösség, ahol a mi fő célunk misszionárius munkát végezni. Aki a szemináriumra jelentkezik, az részt vesz Olaszországban egy lelkigyakorlaton. Itt sorsolják ki, hogy ki hová kerül bárhol a világon. Én is mentem erre a lelkigyakorlatra és ide kerültem Magyarországra.” - mondta Parra Molina Adolfo Enrique segédlelkész

Ma reggel az Ózdi Szent Kereszt Plébánián megtartott Szentmisén az ifjú atya misézett és szolgáltatta ki az oltáriszentséget, aki a kolumbiai Ubaté városában született. A magyar nyelvet négy hónap alatt sajátította el, mint hallható, egészen kiválóan. A hívek szeretettel fogadták Parra Molina Adolfo Enrique káplánt.

„Éppen olyan, mint a mieink, úgy-hogy tiszta szívvel és szeretettel fogadtuk őt és kérjük a Jóisten áldását az ő munkájára és a további életére.” - mondta Komoróczkiné Kovács Erzsébet

Az új segédlelkésznek hite olyan missziós lelkületet adott, hogy nem vonakodott elhagyni otthonát. Eljött Magyarországnak erre a perifériájára, hogy a jövőben, itt hirdesse majd Isten igéjét.

(forrás)