Pappá szentelték, majd megtartotta első önálló miséjét Marczi András
Egyház
2023. jún. 6.

Pappá szentelték, majd megtartotta első önálló miséjét Marczi András

Megtartotta első önálló miséjét Marczi András, akit pünkösdkor szenteltek görögkatolikus áldozópappá. Egyelőre Ózdon folytatja tovább szolgálatát.

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a közelmúltban Marczi András, aki 2022 nyarán tanulmányait végzett papnövendékként került Ózdra. Pünkösdkor pappá szentelték, vasárnap pedig megtartotta első önálló miséjét is. Az eseményre sokan ellátogattak, hogy támogassák és örömüket fejezzék ki. Az elmúlt időszakban Bodnár Dániel, görögkatolikus parókus segítette őt és egyfajta mentorként terelgette céljai felé.

„Abban a munkában segítjük őt, hogy mindaz a dolog, amelyet ő hét év alatt megtanult elméletben, azok a dolgok valóban életszerűbbé és valóban olyan dologgá váljanak, amelyek az ember életében jó értelemben vett rutinból fognak majd jönni, hogy a kezdeti feszültségek, lámpalázak feloldódjanak és valóban az imádságra, valóban a lényegre tudjon majd későbbi, papi szolgálatában figyelni” - mondta Bodnár Dániel, görögkatolikus parókus.

Andrást ideiglenesen az Ózdi Görögkatolikus Egyházközségbe helyezte el dr. Orosz Atanáz püspök. Az első szertartás nagyon megható volt mindenki számára.

„Két érzés kerített hatalmába. Az egyik a hála. Hála azért a szép liturgiáért, amit közösen a hívekkel együtt be tudtunk mutatni, hála azokért az emberekért, akiket rám bízott a jó Isten itt az Ózdi Görögkatolikus Egyházközségben. Hála a családomért, hála a hivatásomért. A másik ilyen érzés, amely hatalmában tart, az a motiváltság, hiszen ma gyönyörű szent liturgiát végezhettünk és bízom benne, hogy a következő szent liturgiák is, akár itt vagy majd egy új helyen, legalább ilyen szép emlékekkel lesznek tele mint az idei szent liturgia” - fogalmazott Marczi András, görögkatolikus áldozópap.

A jeles alkalomból egy ajándékkal is készültek Marczi András számára. Átnyújtottak neki egy böjti ruhát, valamint számos kedves szóval indították útnak. Az esemény egy jó hangulatú agapéval zárult.