Harmadik alkalommal rendezték meg a Konferencia Hitről Ózdon elnevezésű eseményt
Egyház
2023. febr. 19.

Harmadik alkalommal rendezték meg a Konferencia Hitről Ózdon elnevezésű eseményt

Harmadik alkalommal rendezte meg a pünkösdi egyház a Konferencia Hitről Ózdon elnevezésű eseményt. A program témája idén a Szent Isten – Szent Nép címet kapta.

A KOHÓ, egy játékos mozaikszó, amely a Konferencia Hitről Ózdon elnevezés rövidítése. A Magyar Pünkösdi Egyház Ózdi Gyülekezete három éve álmodta meg ezt az egynapos rendezvényt. Ezen a napon zömében pünkösdi, illetve kisegyházi gyülekezetek tagjai találkoznak. Ez főként a régiót jelenti, de idén az ország különböző pontjairól is érkeztek vendégek. Baráti Róbert, a helyi gyülekezet lelkipásztora minden évben megad egy vezérfonalat. A téma idén a Szent Isten, Szent Nép címet kapta.

„Nagyon fontos, hogy Isten úgy mutatkozik be a Szentírásban, hogy egy Szent Isten, mint ahogy azt hallhattuk is Gábortól. Minket is arra hív, hogy egy tiszta életben, egy megváltozott, új életben járjunk Jézus Krisztussal. Tehát azt lehet mondani, hogy a szentség, az életszentség, a Szent Istennek a követésétől elválaszthatatlan fogalom, elválaszthatatlan jellemzője, hiszen már a hegyibeszédben is azt mondja Jézus, hogy „boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják az Istent” - mondta Baráti Róbert, a Magyar Pünkösdi Egyház Ózdi Gyülekezetének lelkipásztora.

Az igehirdetéseket mindig vendéglelkészek tartják, akik most Zircről, Pécsről, Budapestről és Dudarról érkeztek. A tanítások során ők is ezt a vezérfonalat követve szóltak a megjelentekhez. Földesi Tamás lelkipásztor Józsué könyvéből választott ki egy igeverset, majd eköré fonta gondolatait.

„A megszentelésre azért azt, hogy szenteljétek meg magatokat, hogy tegyétek magatok tisztává, erre azért van szükség, mert maga az Úr az ő jelenlétével, a mindenható Isten, aki eddig is vezette a népet, aki a nagy szabadítást Egyiptomból véghez vitte, a nagy tengerválasztást már véghez vitte, a negyven éves gondviselést már bemutatta. Ez a nagy Isten most ennek az új generációnak, ennek a fiatal generációnak, a  honfoglaló generációnak is meg fog jelenni, be fog mutatkozni, és csodákat fog művelni az Úr, de Őt fogadni kell” - fogalmazott Földesi Tamás, a Zirci Pünkösdi Gyülekezet lelkipásztora.

Az esemény lényege főként a kötetlen, egymással töltött idő. A megszokott vasárnapi istentiszteletekkel ellentétben itt többen összegyűltek, hogy közösen dicsőítsék az urat. Ezt egyébként a PZM, azaz a Pünkösdi Zenei Misszió nevet viselő formáció előadása segítette.

„Az Úr szavai tiszta beszédek, mint a földbe vájt kohóban megolvasztott ezüst, amelyet hétszer tisztítanak” - olvasható a Zsoltárok könyvében. A gyülekezet visszhangja mindig pozitív. Az ilyen alkalmak során ki tudnak lépni a már megszokott rutinból. Az esemény segíti számukra továbbá a kapcsolattartást is a többi igehirdetővel és más településen élő egyháztagokkal egyaránt.