Város

Kelkáposzta és zeller van a képen.
Város
2023. jan. 27.

Bőséges az árukínálat a piacon. Leginkább a savanyú káposztát, de a télálló almát is sokan keresik a vásárlók. Az utóbbi időben megcsappant a termelők forgalma.

Totál kép a készülő parkolóról háttérben a temetővel.
Város
2023. jan. 25.

Felújítják a Táblai köztemetővel szemben található autós megállót. A kétszer nyolc állásos, összesen 364 négyzetméteres terület a parkoló felújítási projekt egyik legnagyobb területe.

A Kazinczy Ferenc út egyik vége, behajtani tilos táblával.
Város
2023. jan. 24.

Egyirányúsították a Kazinczy Ferenc út egy részét. Ma délelőtt az ÓVI és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai közös erővel végezték a munkálatokat.

A családi ház tetőszerkezete is összedőlt.
Város
2023. jan. 19.

Szomszédja udvarára omlott egy lakatlan ingatlan fala a Bolyai Farkas utcában ma reggel. Az önkormányzat mindent megtesz az ügy mielőbbi rendezése érdekében.

A szegélyt igazítja az egyik szakember.
Város
2023. jan. 18.

Elkezdődtek a közterület felújításhoz kapcsolódó munkálatok. Többek között számos járda, parkoló és játszótér épül vagy újul meg városszerte az állami támogatásnak köszönhetően.

Szarvasbika a vízóraakna fogságában.
Város
2023. jan. 16.

Egy kifejlett, közel 8 éves szarvasbika esett bele éjjel egy lakatlan épület fedetlen vízóraaknájába Hódoscsépányon, a Gubonnai úton. A mentés sikeres volt, de az állat állapota aggasztó.

Koszorúk az emlékmű előtt.
Város
2023. jan. 13.

A világháborúk hőseire emlékeztek Szentsimonban a Don-kanyari áttörés évfordulóján. Az igeliturgiát követően a megjelentek a templom kertjében tisztelegtek az elesettek emléke előtt.

Megújul a Vár utcai támfal.
Város
2023. jan. 13.

Megújul a Vár utcai támfal, amely harminc méter hosszban megcsúszott. A közeljövőben vis maior pályázatnak köszönhetően megoldódik helyreállítás.

Sírparcellák a Bolyki temetőben.
Város
2023. jan. 12.

Január elsejétől előre megválthatók a sírhelyek a városi fenntartású temetőkben. A változás nemcsak a helymegváltást érinti, a temetkezés költségei is drágulnak idén.

Húsos tészta a tányérokban.
Város
2023. jan. 10.

Zökkenőmentesek a mindennapok az Ózdi Városüzemeltető Intézmény négy főzőkonyháján. Szigorú szabályok szerint működnek a létesítmények.

Lemérik az elkészített szemetest az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat munkatársai.
Város
2023. jan. 10.

Folytatódik a munka az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál. A fából készült szeméttárolókra nagy igény mutatkozik a képviselők részéről.

Hőközpontok.
Város
2023. jan. 5.

Megérkeztek a gyors gőzfejlesztők és hőközpontok a Fűtőerőmbe. A berendezések egy részét január végén telepítik a szakemberek.

Vitéznek lóg a nyelve és figyeli az eseményeket.
Város
2023. jan. 4.

Az ebtelepen várja gazdáját az Újváros téren befogott négylábú. Vitézt a szilveszteri durrogtatás zavarhatta meg, a Bíben-völgy hétvégi házától szökött meg.

Kis fehér kutya a kamerába néz.
Város
2023. jan. 3.

Sikeresen átvészelték a szilvesztert a kutyák. A szakembereknek szerint mozgalmas volt ez a nap, de úgy vélik, Ózdon évről-évre felelősségteljesebbek az állattartók, így kevesebb a szökött eb.

Az Ózdi Polgármesteri Hivatal.
Város
2023. jan. 3.

389 097 814 Ft, vissza nem térítendő energiatámogatást kap Ózd városa. Összesen 44 milliárd forintot oszt szét Magyarország Kormánya a 10 ezer lakos feletti településeknek.

Az Újváros téri rendelők.
Város
2022. dec. 23.

Felújították az Újváros téri rendelőket. Bő egy hónap alatt készültek el a munkálatokkal. Egy tartalékkeretnek köszönhetően a külső fal és födém szigetelése újult meg.

A LégÓzdot is érinti a turizmusfejlesztés.
Város
2022. dec. 23.

Újabb 2,1 milliárd forintot nyert Ózd a TOP Plusz pályázati kiíráson. A városunkba érkező forrásokból épületfelújítások és infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg.

A negyedik gyertya Keresztelő Szent Jánost szimbolizálja, aki Jézus eljöveteléről és a bűnbánatról prédikált.
Város
2022. dec. 18.

Nagyon sokan ellátogattak a VIII. Adventi Forgatag utolsó napján a Városház térre, mely jeles nap számos programot kínált.

Távoli kép az új és a régi kennelekről.
Város
2022. dec. 16.

Folyamatosan fejlődik az Ózdi Állategészségügyi Telep. Tizenkét új kennellel bővült a terület, de tervben van a további fejlesztés. A cél a kutyák színvonalas ellátása és gazdásítása.

Iskolások műsora.
Város
2022. dec. 14.

Ismét díszbe öltözött a mindenki karácsonyfája az Újváros téren. A környező iskolások és óvodások műsora, forró tea, kürtős kalács és szaloncukor is várta a kilátogatókat.

Egy fotó erejéig összeálltak a találkozó résztvevői.
Város
2022. dec. 13.

Elismerték a polgárőrök és rendészek munkáját. Városunk közbiztonságáért végzett önzetlen tevékenységéért három polgárőr és egy közterület felügyelő vehetett át jutalmat.

Autósok közlekednek a Nemzetőr úton.
Város
2022. dec. 12.

Nehézséget okozott a közlekedőknek a havazás. A tűzoltókat főként fakidőlésekhez és leszakadt vezetékekhez riasztották, de számos balesetnél is be kellett avatkozniuk.

Meggyújtják a koszorún a harmadik gyertyát.
Város
2022. dec. 12.

Meggyújtották a harmadik gyertyát a város adventi koszorúján. Az alkalmon beszédet mondott Janiczak Dávid polgármester, valamint Szőke Gábor római katolikus plébános.

Vásárolnak az érdeklődők a harmadik Adventi Forgatagon.
Város
2022. dec. 11.

A harmadik forgatagra is szép számban gyűltek össze a Városháztéren az érdeklődők. A fellépők sorát pedig helybéli együttesek és oktatási intézmények előadása színesítette.

Csoportkép a résztvevőkről.
Város
2022. dec. 5.

Adományokkal, ünnepi díszben indultak útnak a Gömöri Motoros Közösség tagjai immár kilencedik alkalommal. Városunkon belül és a környező településeken is jelen voltak hétvégén.

A Mikulás szaloncukrot oszt a gyerekeknek.
Város
2022. dec. 4.

Meggyújtották az adventi koszorú második gyertyáját. Hétvégén többek között vásár, számos helyi fellépő műsora és a Mikulás várta a kilátogatókat.

Távoli kép a résztvevők egy részéről.
Város
2022. dec. 3.

Mikulás ünnepséget tartottak Szennán. A gyerekek sorba álltak a Mikuláshoz, aki egy-egy csokit adott nekik. A fiatalok között volt, aki énekelt is a Télapónak.

Az új épület távolról.
Város
2022. dec. 2.

Átadták a Katona József Úti Bölcsődét. A megjelentek az ünnepélyes átadó keretében megtekintették a régi és az új épületet egyaránt, majd átvágták a nemzeti színű szalagot.

A műfüves focipályához járdát építenek.
Város
2022. dec. 1.

Bővült a városi stadion kamerahálózata, öt új eszközt szereltek fel a napokban. Egyéb fejlesztések is zajlanak, a műfüves focipályához járdát építenek.

Az operatőr dolgozik.
Város
2022. nov. 29.

Ózdon forgatott a Duna Televízió stábja. A közel tíz helyszínen rögzített képanyagot a lakosság is viszontláthatja majd januárban, az Itthon vagy! című sorozat egyik adásában.

Meggyújtják az adventi koszorún a gyertyát.
Város
2022. nov. 28.

Vasárnap meggyújtották az első gyertyát a Városház téren elhelyezett koszorún. Az eseményen Kellóné Mezőtúri Márta, az OKSB elnöke és Tóth Melinda Anna evangélikus lelkész mondott beszédet.

Az érdeklődők megtekintik a műsorokat.
Város
2022. nov. 27.

Idén is sok érdeklődőt vonzott az első adventi forgatag városunkban. Több műsort is megtekintettek, majd számtalan standnál vásárolhattak a kilátogatók.

Romos ingatlan ablaka a Verne Gyula úton.
Város
2022. nov. 25.

Öt hónap alatt hat romos ingatlant bontottak el Ózdon. Tizenegy esetben pedig végrehajtást rendeltek el hasonló ügyekben. Cél a harmonikus városkép megteremtése.

Élelmiszerosztás.
Város
2022. nov. 25.

Stagnál a hajléktalan személyek száma Ózdon. Az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény több helyszínen kínál különböző lehetőségeket a rászorulóknak.

Díszekre vár az adventi koszorú.
Város
2022. nov. 23.

Nem kell nélkülöznünk az adventi dekorációkat a városban, ellenben az ünnepi világításról le kell mondanunk. Az ÓVI dolgozói már elkezdték a forgalmasabb pontok díszítését.

Az ügyeletet jelző tábla.
Város
2022. nov. 21.

Átköltözött az Árpád Vendégház épületébe az orvosi ügyelet. Minden fontos eszközt átszállítottak a létesítménybe. Ma délután négy órától már az új helyszínen fogadták a pácienseket.

Az Ózdi Rendőrkapitányság vezetője látogatott el az Ózdi Szívbetegek Egyesületéhez
Város
2022. nov. 17.

Rendhagyó klubfoglalkozást tartottak az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai.

Az Újváros téri háziorvosi rendelő.
Város
2022. nov. 10.

Jövő héten kezdődik az Újváros téri háziorvosi rendelők külső fal és födém szigetelése. Ma már átadták a munkaterületet a kivitelező cég szakembereinek.

Távoli kép a bölcsőde új szárnyáról.
Város
2022. nov. 10.

Hamarosan elkészül a Katona József Úti Bölcsőde. Az új szárnyon az utolsó simításokat végzik. Jelenleg a padlófűtés tesztelése van folyamatban.

A vásár egyik slágerterméke.
Város
2022. nov. 10.

November 27-én kezdődik az idei adventi vásár. A négy vasárnapon helyi művészeti csoportok műsora mellett, számos kézműves termékkel is találkozhatunk majd.

Aszfaltozzák az utat.
Város
2022. nov. 8.

Sziklás tetőn zárult az önkormányzati aszfaltozási program. Augusztus óta több mint harminc útszakasz újulhatott meg a városban egyedi kormányzati támogatásból.

Külső kép az épület elejéről.
Város
2022. nov. 7.

Elkészült a Mogyorósvölgyi Óvoda felújítása. Az épületet ma délelőtt hivatalosan is átadta a kivitelező. A projekt felelősei be is járták a területet.

Az új helyszínen ez a látvány fogadja a kiérkezőket.
Város
2022. nov. 4.

Két örökbefogadott fával ajándékozták meg keresztgyermekeiket a keresztszülők. A kezdeményezés hét évvel korábban indult útjára az Ózdi Horgásztó partján.

Távoli kép az egyik pultról és az előtte álló vásárlóról.
Város
2022. nov. 4.

A káposzta a slágertermék az Ózdi Városi Piacon. Az elmúlt időszak áremelkedése az itteni kereskedőket is érintette, azonban jelentősen kisebb mértékben, mint a bevásárlóközpontokat.

Halad a forgalom az úton.
Város
2022. nov. 3.

Aszfaltoznak városunkban a Magyar Közút szakemberei. A 25-ös főút kétszáz méteres szakasza, valamint a Szabó Lőrinc utca és József Attila út kereszteződése is megújul.

A járókelők nézelődnek a virágok és a mécsesek között.
Város
2022. okt. 27.

Közeledik a mindenszentek és a halottak napja. Ilyenkor még többen látogatnak el a temetőkbe. A rendőrség munkatársai most is arra figyelmeztetnek, hogy vigyázzunk értékeinkre.

Tárgyalóasztalnál ülnek a Távhő Kft. beruházásához kapcsolódó projekt szakemberei.
Város
2022. okt. 27.

Félig kész az Ózdi Távhő Kft. nagyberuházása. Ma megtörtént a rész-műszaki átadás is. Föld alá került a Piac úti távhővezeték és több hőközpont is elkészült.

Több munkagép dolgozik a Vasvár úton.
Város
2022. okt. 26.

A Vasvár úton folytatódott az útfelújítás. Kétszáznégy méter kapott új burkolatot kilenc és fél méter szélességben. Több mint kétszáz tonna aszfaltot terítettek szét a területen.

Monitor a falon egyöntetű igen szavazatokkal a Városháza nagy tanácstermében.
Város
2022. okt. 25.

Fa helyett pénzbeli segítséget nyújt az önkormányzat a rászorulóknak. A lakhatáshoz kapcsolódó települési támogatást a Hatósági és Szociális Osztályon igényelhetik az érintettek.

Figyelemfelhívó tábla a parkoló bejáratában.
Város
2022. okt. 24.

Lezárják a Vasvár utat október 26-án szerdán aszfaltozási munkálatok miatt. Az előkészítés már zajlik, a lakosságot fokozott figyelemre és türelemre kérik.