Város

Mischinger Ferenc római katolikus plébános és érseki tanácsos imádkozott az elesettek lelki üdvéért.
Város
2023. máj. 30.

Koszorúzással emlékeztek meg az ózdiak a Magyar Hősök Emléknapja alkalmából a sajóvárkonyi római katolikus templom kertjében található emlékműnél azokról, akik életüket áldozták a hazáért.

Janiczak Dávid polgármester vezeti a dodgem-et.
Város
2023. máj. 30.

Játékra invitálta a gyerekeket Janiczak Dávid polgármester és Féder József, a Féder Utazó Vidámpark társtulajdonosa. A fiatalok kipróbálhattak minden játékot.

Polgármesteri elismerést kapott kiemelkedő tanulmányi eredményéért, Lefler Dániel.
Város
2023. máj. 22.

Polgármesteri elismerést kapott Lefler Dániel, aki sikeres záróvizsgát tett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Állami Légiközlekedési Alapképzési Szakon.

Csoportkép a díjátadókról és a sportemberekről. Hét kategóriában adtak át elismeréseket az Ózd Város Eredményes Sportolója Díjátadón, emellett a Média díj is gazdára talált.
Város
2023. máj. 19.

Hét kategóriában adtak át elismeréseket az Ózd Város Eredményes Sportolója Díjátadón, emellett a Média díj is gazdára talált. Az Olvasóban tavalyi eredményük alapján tüntették ki a sportolókat.

Régi tárgyak láthatóak a fotón.
Város
2023. máj. 15.

Több év kihagyás után ismét volt régiségvásár Ózdon. A Városház térre számos eladó kitelepült. A szemfüles vásárlók akár igazi antik kincsekre is bukkanhattak.

A lerakott térkövek.
Város
2023. máj. 11.

A városközpontban folytatódott a közterület rekonstrukciós projekt. Háromszázharminc négyzetméteres területet térköveztek le a Vasvár út 60. szám előtt.

Új gömbtujákat is ültettek a régiek helyére.
Város
2023. máj. 10.

Felújították az „I LOVE ÓZD” feliratot. Az idők során eléggé leromlott az állapota.

Kicserélték a mászófal sérült elemeit.
Város
2023. máj. 9.

Sok játszótér esik vandalizmus áldozatául. A város több pontján is előfordul, hogy megrongálják a játszótereket, illetve a köztereken található használati eszközöket.

Minden kátyú sorra kerül a Piac úton.
Város
2023. máj. 8.

Megkezdték az utak javítását az ÓVI munkatársai. A részletes felmérés alapján elkészített ütemtervnek megfelelően először a legforgalmasabb szakaszokat hozzák helyre.

Távoli kép a megjelentekről.
Város
2023. ápr. 25.

Tortával kedveskedett a város vezetése a bölcsődék napja alkalmából. Janiczak Dávid polgármester és Zsuponyó Anett alpolgármester a Katona József Úti Bölcsődébe érkezett az ajándékkal.

Távoli kép az új támfalról.
Város
2023. ápr. 24.

Megoldódott az áruszállítás kérdése is az Árpád vezér úton. Angyal Bélának a jövőre nézve is van egy nagyobb szabású terve, amelyet már egyeztetett a város polgármesterével is.

A helyére teszik a díszfát.
Város
2023. ápr. 24.

Díszfákat ültettek a Szenna Fejlesztésért Alapítvány és a Szenna Baráti Kör tagjai. Kétféle növényből került a földbe a Damjanich úton és a Bercsényi Miklós utcában.

Közös fénykép a résztvevőkről.
Város
2023. ápr. 21.

Zöldítő megmozdulást tartott az Ózdiakért és Ózdért Egyesület, valamint azok a képviselők, akik az egyesület színeiben indultak. Több mint kétszáz növényt ültettek el a város különböző területein.

Kevesebben járnak a zöldség és gyümölcspiacra, ám bőséges árut kínálnak a kereskedők
Város
2023. ápr. 21.

Kevesebben járnak a zöldség és gyümölcspiacra, ám bőséges árut kínálnak a kereskedők és az őstermelők. A tavasz beköszöntével a palánták is megjelentek.

Távoli kép az elkészült vízelvezetőről.
Város
2023. ápr. 20.

Elkészült a vízelvezető árok rekonstrukciója a Várkonyi úton. A munkálatokat az ÓVI munkatársai végezték, akik saját gyártású járdalapokkal bélelték ki az árkot.

Az ÓVI által készített szerkezet már egy négylábút foglyul is ejtett.
Város
2023. ápr. 19.

Elfogó kutyacsapdát állítottak fel az Ózdi Állategészségügyi Telep munkatársai. Az ÓVI által készített szerkezet már egy négylábút foglyul is ejtett.

Led-es izzók, ehhez hasonlókat lehet kapni a program jóvoltából.
Város
2023. ápr. 18.

Közel ötszázan regisztráltak Ózdon az ingyenes LED-csereprogramba, ebből 368 volt sikeres. Ennek eredményeként mintegy négyezer led izzót osztanak szét az igénylőknek június második felében.

Távoli kép a régi bank épület egyik bejáratáról.
Város
2023. ápr. 17.

Az önkormányzat tehetetlen a Bank épület és az egykori SPIC ügyében, ezek ugyanis nem a város tulajdonában lévő ingatlanok. Ennek ellenére folyamatosan dolgoznak a bontásuk érdekében.

Távoli kép a résztvevőkről.
Város
2023. ápr. 14.

Hetvennégy új csemetét ültettek el önkéntesek ma a város különböző területein.

Zajlik az óra a Fűtőerőműben.
Város
2023. ápr. 13.

Kazánkezelő tanfolyam indult a Fűtőerőműben.

Lefóliázott, vadonatúj fotelek.
Város
2023. ápr. 12.

Plazma Center nyílik a volt Munkaügyi Központ helyén. Ma Janiczak Dávid polgármester, Zsuponyó Anett alpolgármester és Görbe Tamás a cég marketingvezetője be is járták a munkaterületet.

DSC_0595.JPG
Város
2023. ápr. 11.

Talajterhelési díjat kell fizetnie annak, aki másfél év után sem tudott rákötni a csatornahálózatra.

Úszik egy fiatal a nagymedencében.
Város
2023. ápr. 5.

18,6 millió forint támogatás érkezik Ózdra. Ezzel az összeggel, valamint az önkormányzati segítségnek köszönhetően az uszoda működése télen is biztosított lesz.

Figyelemmel hallgatják a megjelentek a tájékoztatót az eseményen.
Város
2023. ápr. 4.

Információs és tanácsadó rendezvényt tartottak városunkban, amelynek az Inkubátor Ház adott otthont. A megjelentek számos pénzügyi tudnivalóról értesülhettek az eseményen.

Távoli kép az eladott területről.
Város
2023. márc. 31.

43,5 millió forintért értékesített egy területet Ózd Város Önkormányzata. Az Eseti Bizottság a legjobb pályázót választotta ki, így hamarosan újabb, nagy szolgáltató jelenik meg a városban.

A Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium épülete.
Város
2023. márc. 29.

Két iskola kerül az egyház tulajdonába. Egy törvénynek köszönhetően az egyház tulajdonba kérheti az általa jelenleg kezelésben és üzemeltetésben tartott oktatási intézményeket.

Távoli kép az Alkotmány Úti Óvodáról.
Város
2023. márc. 29.

Családok átmeneti otthona lesz az Alkotmány Úti Óvoda épületéből. Ennek érdekében már körülbelül két éve folynak a tárgyalások a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió képviselőivel.

Sorakoznak a muskátli palánták a kertészetben.
Város
2023. márc. 28.

A város virágosítását készítik elő az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói a Győzelem úti Kertészetben. Jelenleg a kora tavaszi munkálatok, ültetések zajlanak.

Dolgoznak a foglalkoztatottak.
Város
2023. márc. 22.

Virágládákat és kültéri hulladéktárolókat gyártanak az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál. A termékek raklapokból készülnek.

Lezárult az idei civil támogatási kérelmek benyújtásának határideje.
Város
2023. márc. 20.

Lezárult az idei civil támogatási kérelem benyújtási határideje. A döntés előreláthatólag az áprilisi képviselő-testületi ülésen születik meg.

Tavaszi napsütés
Város
2023. márc. 17.

Az idei tél volt a második leggyengébb 1901. óta az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései alapján. Ennél csak a 2006-os tél volt melegebb.

Távoli kép a koszorúkról.
Város
2023. márc. 15.

Az 1848/49-es szabadságharc és forradalom hőseire emlékeztek a városlakók. A hagyományoknak megfelelően a Petőfi téren gyűltek össze az érdeklődők.

Egy oszlopot helyeznek a földre.
Város
2023. márc. 14.

Ütemterv szerint haladnak a munkálatok a piacon. A korábban levegőben futó távhővezetéket tartó oszlopok fele már eltűnt a területről.

Távoli kép az épület külsejéről.
Város
2023. márc. 10.

Az Ózdi Új Esély Központ bemutatása volt a fő téma az Ózdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum ülésén. Bobcsák Emese, a központ intézményvezetője tartott előadást.

Az ózdi uszoda nagymedencéje.
Város
2023. márc. 10.

Több mint négy hónap után ma kinyitotta kapuját az uszoda. Mindkét medence használható. A város lakói ismét hódolhatnak szenvedélyüknek.

Elkészült az új tető.
Város
2023. márc. 10.

Sikerült lecserélni a tetőt az uraji közösségi házon. A munkálatokkal az épület állagát, esztétikai kinézetét javították. A vállalkozó rekordidő alatt, egy héten belül befejezte a munkát.

Janiczak Dávid polgármester virágot ad az egyik járókelőnek nőnap alkalmából.
Város
2023. márc. 8.

Városunkban is sokan virággal lepték meg a hölgyeket március 8-án, nőnap alkalmából. Janiczak Dávid polgármester is készült az alkalomra. Egy-egy szál szegfűt osztott szét a Városház téren.

Az új, egyszemélyes padok.
Város
2023. márc. 7.

Egyszemélyes, állítható, modern padokkal gazdagodott az Újváros Téri Általános Iskola. Az adomány még Svájcból érkezett, amit ma szállítottak át az intézménybe.

Színes tojások a fán.
Város
2023. márc. 4.

Ötezer tojással szeretné idén feldíszíteni a Szennai Nyugdíjas Klub tagsága azt a meggyfát, amely a Tartó Lajos Közösségi Ház udvarán áll. A szervezők fánkot és süteményeket kínáltak a vendégeknek.

Koszorúk az emlékoszlop előtt.
Város
2023. márc. 3.

Az acélműben 33 évvel ezelőtt történt tragikus balesetben elhunyt dolgozókra emlékeztek. Pártok, civil szervezetek képviselői rótták le kegyeletüket az emlékműnél a Gyári temetőben.

Leemelik a négy tonnás vasszerkezetet a helyéről egy daruval.
Város
2023. márc. 2.

A Piac út felett folytatódtak a távhővezeték bontási munkálatai. Először a 4 tonnás vasszerkezetet, majd az acélcsöveket távolították el a szakemberek. Minden a tervek szerint zajlott.

A Piac út felett átívelő a távhővezeték.
Város
2023. márc. 1.

Lezárják a Piac utat március másodikán, azaz holnap reggel kilenc órakor. A forgalom pár órás korlátozására a távhővezeték bontása miatt van szükség.

Két emu érkezett a Nagyvölgyi Állatsimogatóba.
Város
2023. márc. 1.

Két emu érkezett a Nagyvölgyi Állatsimogatóba. A nagymadarak még a beszoktatási időt töltik. A jövőben lámákkal is bővül az állatállomány.

Egyszeri, vissza nem térítendő pénzbeni támogatásra adhatnak be igényt a városban működő társadalmi szervezetek és szerveződések.
Város
2023. febr. 28.

Támogatási kérelmet nyújthatnak be az Ózd területén működő társadalmi szervezetek, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező szerveződések.

Tűzoltóautók sorakoznak a panelépület előtt.
Város
2023. febr. 27.

Nem sérült meg senki a vasárnapi Újváros téri tűzesetben, a panelházat viszont teljesen kiürítették a tűzoltók. A rendőrségen eljárás indult rongálás vétség gyanúja miatt ismeretlen elkövető ellen.

Daruval helyezik a földre a távhővezetéket.
Város
2023. febr. 23.

Lebontják a Piac úti levegőben futó távhővezetéket. A munkálatok várhatóan két hónapot vesznek igénybe. A kivitelezés költségeit az Ózdi Távhő Kft. önerőből finanszírozza.

Éjjeliszekrények és matracok.
Város
2023. febr. 22.

Ismét adomány érkezett Svájcból. A város idősotthonai ezúttal is új és modern bútorokkal gazdagodtak. Az eszközökből az összes intézményi egységben helyeznek majd el.

Távoli kép a rendelőről és a mögötte kialakított parkolóról.
Város
2023. febr. 22.

A Lehel vezér úti rendelő mögött egy öt állásos parkoló készül. A tilosban megállók nagy problémát jelentenek, ezért Angyal Béla bejárást tartott az ÓVI képviselőivel.

Az ügyfélhívón külön pontban lesz elérhető a segítség.
Város
2023. febr. 15.

Gondosórát igényelhetnek 65 év felett alanyi jogon az állampolgárok. Az önkormányzat az ÓTSZEGYII közreműködésével akár a regisztráció folyamatában is segítséget tud nyújtani.

Két kölyökkutyát találtak a befogók.
Város
2023. febr. 13.

Az Ózd Városi Rendészet és az Ózdi Állategészségügyi Telep munkatársai kóbor kutyákat fogtak be Karuban ma délelőtt. Az akció célja, hogy a gazdátlan ebeket megfelelő körülmények közé tudják helyezni.