Ünnepváró evangelizáció az Ózdi Református Egyházközségben.
Egyház
2023. dec. 8.

Ünnepváró evangelizáció az Ózdi Református Egyházközségben.

Az adventi készülődés jegyében evangelizációs alkalmon vettek részt az Ózdi Református Egyházközség tagjai. A szolgálatot Tóth Melinda Anna evangélikus lelkész látta el.

Közös énekkel kezdődött az esemény, ahol Csikainé Mihalik Éva református lelkész köszöntötte az egybegyűlteket. Évek óta hagyomány, hogy karácsony közeledtével ünnepváró alkalmakat szerveznek annak érdekében, hogy a résztvevők, illetve a gyülekezet tagjai egy kicsit elcsendesedve, békésen készülődhessenek az advent jegyében.

„Ezekkel az alkalmakkal is igyekszünk egy kicsit hangolódni, készülődni és picit megállni, megpihenni így a hétköznapokban és kiszakadni abból a sodrásból, abból a taposásból amiben az ember nap mint nap benne van. Főleg azok, akik még aktívak és dolgoznak, de igazából az idősek is érzékelik ezt a világot, ami rohan és változik körülöttünk és mindenkinek szüksége van a békességre és az azt hozó Jézus Krisztusra.” - mondta Csikainé Mihalik Éva református lelkipásztor

Korábban három egymást követő napon tartották meg a programot, idén viszont három héten keresztül, csütörtökönként szervezik meg. A szolgálatot ezúttal Tóth Melinda Anna evangélikus lelkész látta el. Igehirdetésében kiemelte, hogy karácsonykor Jézus Krisztus születését ünnepeljük, illetve hogy az angyalok, mint szimbólumok is Isten küldöttei. Nem a külsőségeken és az ajándékokon van a hangsúly, hanem hogy ebben a rohanó világban egy kicsit megálljunk és elcsendesedjünk. Mert Isten velünk van és szükségünk van rá, ezért küldte hozzánk a fiát.

„Lélekben készülünk. És amennyire a világ felgyorsult, meg a világ siettet, meg a világ azt mondja, hogy menj és most akciós és menjél és vedd meg. Ugye mert nagyon sokszor a szeretet hiányát az emberek tárgyakkal próbálják karácsonykor pótolni. Az igazi karácsony valójában az lenne, hogy ha semmi ajándék nem lenne, mert a legnagyobb ajándék az Úr Jézus.” - mondta Tóth Melinda Anna evangélikus lelkész

A résztvevők elmélyülten hallgatták a lelkész szavait. Különösen az idősek szeretik ezeket az alkalmakat, mivel ezek nagyon jó lehetőséget kínálnak arra, hogy a monoton hétköznapokból egy kicsit kiszakadva, egy jó közösségben, nyugalomban, Isten igéjét hallgatva készülődjenek a közelgő karácsonyi ünnepekre. A programsorozat zárásaként december 14-én 15 órától Dérer Zsolt putnoki lelkipásztort hallgathatják majd az érdeklődők.