TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BO1-2022-00047 Ózdi Városüzemeltető Intézmény épületeinek korszerűsítése

ÓZDI VÁROSÜZEMELTETŐ INTÉZMÉNY ÉPÜLETEINEK

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BO1-2022-00047

 

Ózd Város Önkormányzata a TOP_PLUSZ-2.1.1-21 „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című pályázati felhívásra sikeres támogatási kérelmet nyújtott be és 271,66 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében kerül megvalósításra, melynek forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Az „Ózdi Városüzemeltető Intézmény épületeinek energetikai korszerűsítése” című projekt révén a kor igényeinek megfelelő, energiahatékonysági szempontból korszerű önkormányzati épületegyüttes kialakítása a cél, mely példát mutatva ösztönzi a lakosságot is a tudatos éghajlatvédelemre. A tervezett fejlesztést az önkormányzati intézmény működtetésének racionalizálása és az ellátási színvonal növelése indokolja, hogy a településen élők számára egy kedvezőbb és magasabb színvonalon működő intézményt alakítson ki. A beruházás révén csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása, az energiafelhasználás és növekszik a megújuló energiahordozók felhasználásának aránya.

A projekt keretében megvalósítani tervezett fejlesztések, úgymint a külső határoló szerkezetek hőszigetelése, külső nyílászárók cseréje, fűtési rendszer cseréje, napelem, beltéri világítási rendszer korszerűsítése mind hozzájárulnak az intézmények hatékonyabb energiahasználatához, a racionálisabb energiagazdálkodáshoz.

A projekt megvalósítási időszaka: 2022. október 1. – 2025. május 31.
Kedvezményezett: Ózd Város Önkormányzata
Támogatás összege: 271.657.057 Ft

A projektről bővebb információt a www.ozd.hu oldalon találhatnak. További információ az Ózdi Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Osztályáról (06/48/574-138) kérhető.

Kommunikációs anyagok:

Lakossági szemléletformálás:

  • Lakossági energiatakarékossági kérdőív és gyorsteszt a TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BO1-2022-00047 azonosítószámú, "Ózdi Városüzemeltető Intézmény épületeinek energetikai korszerűsítése" című projekt szemléletformálási tevékenysége kapcsán. Kérjük töltse ki kérdőívünket, köszönjük! A kérdőív kitöltésének időszaka lezárult!

    Szemléletformálási kérdőív kitöltése:

   

Sajtóanyagok: