Adományt kapott a Rózsafüzér Királynéja Közösségi Ház
Egyház
2023. dec. 15.

Adományt kapott a Rózsafüzér Királynéja Közösségi Ház

Adománnyal segíti Zubor László a Rózsafüzér Királynéja Közösségi Házat. Már több éve figyelemmel kíséri a kollektíva tevékenységét, amit példaértékűnek tart.

Teadélutánok, szezonális események és kisebb csoportok találkozójának színtere a Rózsafüzér Királynéja Közösségi Ház. Egy évvel ezelőtt karácsony közeledtével, adventi zenés forgatagot tartottak a bolyoki plébánia  előtt, ahová mindenkit várt Szőke Gábor római katolikus plébános. Forró teával, süteménnyel és forralt borral is kedveskedtek a vendégeknek. Szőke Gábor csak annyit kért mindenkitől, hogy a jókedvét, a vidámságát, az élet szeretetét vigye magával. Akkor a házigazdák adtak a vendégeknek ajándékot, most pedig Zubor László jelezte a római katolikus plébánosnak szándékát azzal kapcsolatban, hogy szeretné segíteni a közösség további munkáját.


„Mivel épült egy gyermekjátszóház és úgy gondoltam, hogy vannak még hiányosságaik. Gyermekbútoroktól kezdve bármi, ezért döntöttem úgy, hogy százezer forint adománnyal támogatom ennek a gyerekháznak a további fejlődését, hogy a kisgyerekek jól érezzék magukat." - mondta Zubor László

Az adományozó a plébánián kereste fel Szőke Gábort, aki elmondta, hogy nagyon sok területen tudják a segítségre szánt összeget felhasználni.


„Nagy tisztelettel és szeretettel szeretném megköszönni Laci bátyánknak ezt a nagylelkű támogatását. Valóban jól érezte, hogy vannak hiányosságok, hiszen olyan sporteszközök még híján vannak az egyházközség birtokában, amivel még teljesebbé tudnánk tenni a gyerkőcöknek az ittlétét és szórakozását." - mondta Szőke Gábor, római katolikus plébános

Minden korosztály szívesen látogat el a Rózsafüzér Királynéja Közösségi Házban szervezett programokra, melyet évekkel ezelőtt Dr. Ternyák Csaba egri érsek áldott meg ami, azóta is közösségi összefogás erejét szimbolizálja.