Három napos hittan táborban vesznek részt a gyerekek

Három napos hittan táborban vesznek részt a gyerekek az Ózdi Református Imaházban. A három nap alatt az Úr megismerése is a fontos feladatok közé tartozik.

Gyerek zsivaj tölti meg az Ózdi Református Imaház kertjét, ahol háromnapos hittan táborban vesznek részt a fiatalok. Huszonöten jelentkeztek idén. Bibliai történetek feldolgozásával, kiselőadásokkal, énekléssel kezdődik minden nap, de a szervezők kézműveskedéssel és számtalan szabadtéri játékkal készültek.

„A legnagyobb cél az, hogy a gyerekeket nem csak a kötelezően választható hittan órák segítségével juttassuk el oda, hogy megismerjék és megszeressék a keresztény értékeket és Isten útjára lépő felnőtt fiatalok legyenek. Ne csak az iskolai kereteken belül, hanem így nyáron is halljanak ezekről a dolgokról, illetve egymással is közösségben legyenek. Főleg a mostani világban, amikor a virtuális és az internet világa nagyon magába szippantja a gyerekeket. Főleg most tartjuk azt fontosnak, hogy a szó szerint együtt megélt közösség, amikor fizikálisan együtt vannak, hogy megérezzék kicsi korban, hogy az milyen jó.” - mondta Csikainé Mihalik Éva református lelkész

A napot egy bibliai történet feldolgozásával kezdik el. Énekléssel, gitárzenével egészítik ki az interaktív foglalkozást. A mozgásra is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők, hiszen nagy a mozgásigényük a gyerekeknek. Benti ügyességi játékok sokaságát kínálják a résztvevőknek.

„Másodjára vagyok ebben a táborban. Most készítettünk kávés dobozból és lufiból egy kilövőt, amivel Dávid legyőzte a nagy Góliátot. Azzal lövöldözünk táblára. A táblán fel vannak fel írva, hogy undokság meg ilyenek és hogyha eltalálod, akkor azt leveszik. Ha az összeset eltalálod, akkor te nyertél." - mondta Vallus Kristóf

A szabadban van ugrálóvár, melyet a Református Szeretet Szolgálattól kaptak, de bowlingozhatnak, focizhatnak és labdázhatnak is a gyerekek.

„Azért járok a táborba, mert itt sok dolgot megtanulok. A barátnőim is idejárnak és jó a társaság.” - mondta Vallus Hanna

A tábor működéséhez több szervezet is hozzájárult és a felügyeletben is segítséget kaptak, hiszen hittan oktató nevelők vigyáznak a gyerekekre. A jövőben is szeretnék a három napos tábort megtartani, mivel a nagy létszám is bizonyítja, hogy a fiatalok nagy érdeklődéssel, örömmel vesznek részt a programokon.

(forrás)