Adventi zenés forgatagot tartottak a bolyoki plébánia közösségi háza előtt
Egyház
2022. dec. 23.

Adventi zenés forgatagot tartottak a bolyoki plébánia közösségi háza előtt

Adventi zenés forgatagot tartottak a bolyoki plébánia közösségi háza előtt. A szabadtéri programra sokan kilátogattak, akik együtt énekeltek és táncoltak a fellépőkkel.

Már messziről hallatszott a vidám zene azon a karácsonyi összejövetelen, melyet a bolyoki plébánia közösségi háza előtti szabad területen rendeztek meg. Az ünnepi hangulattal megtöltött délutánra ellátogatókat azok a tánccsoportok, énekesek várták fergeteges műsorukkal, akiknek az intézmény biztosított helyet próbáik megtartására.

„November elseje óta bezártak azok a termek és közintézmények, ahol a tánccsoportok és a különböző kisebb csoportok, gyógytornászok, idősek, nyugdíjasok táncklubja működött, ezért bekéredzkedtek ide a házba. Én úgy gondoltam, hogy zárjuk le méltó képen az adventet, az adventnek a négy hetét és így kétszáz méterrel az utolsó kétszáz méter előtt, akkor kezdjünk el közösen együtt hálát adni. Együtt közösen készülni arra az ünnepre, amely nemcsak a katolikusoké, nemcsak a reformátusoké, nemcsak a vallásos embereké, hanem mindannyiunké. Ugyanúgy, ahogy ez a közösségi ház is, nemcsak az egyházközségé, hanem november elsejétől az egész városé” - mondta Szőke Gábor, római katolikus plébános.

Szőke Gábor elmondta, csak annyit kért mindenkitől, hogy a szívét, a lelkét, a jókedvét, a vidámságát, az élet szeretetét hozza el a délutáni programra. A közösség egymást örvendeztette meg a karácsony előtti ünnepi hangulattal.

„Nagyon jó, hogy itt vagyok. Nem régiben költöztem Ózdra, eddig Borsodszentgyörgyön laktam. Hogyha csak tehetem, akkor jövök a szentmisére is. Ez egy nagyszerű műsor, csodálatos, nagyon jól érzem magam. Fiatalodom itt a fiatalok között” - fogalmazott Vadászné Németh Katalin.

A TWINS Dance – Fitness formáció tagjai a közönséget is megmozgatták, akikhez egyre többen csatlakoztak. A zumbázó ifjoncok, vonzották maguk mellé a mosolygó embereket. Jó volt látni a szabadon, örömmel telin és lazán táncoló fiatalokat.

„Nagyon örülünk neki, hogy megismerhetjük a többi csapatot. Öröm itt lenni, mert nagyon jó a hangulat és élvezzük, hogy a közösségi háznak mi is a részesei lehetünk, hiszen a Twins Dance Fittness órái is itt zajlanak, és ezért érkeztünk ma ide mi is” - nyilatkozta Kozsuk Péter, a TWINS Dance - Fitness tagja.

Az ünnepváró családi összejövetelen mindenki jól érezte magát. A feldíszített karácsonyfa körül együtt örültek a táncolók, a nézelődők, fiatalok és az idősebbek. A hagyományteremtő eseményt jövőre is folytatni szeretnék.