Alkotás és hangolódás – adventi koszorúkat készítettek az Ózd-Bolyok Egyházközség közösségi házában a hívek
Egyház
2022. nov. 26.

Alkotás és hangolódás – adventi koszorúkat készítettek az Ózd-Bolyok Egyházközség közösségi házában a hívek

Adventi koszorúkat készítettek a hívek az Ózd-Bolyok Egyházközség közösségi házában. Különleges alapanyagok tárházából válogathattak az alkotók.

Szorgos kezek dolgoztak szombaton délelőtt az Ózd-Bolyok Egyházközség közösségi házában. Évek óta hagyomány, hogy az adventi vasárnapokat megelőző szombatokon különböző kézműves foglalkozásokat tartanak. Első alkalommal koszorút készítettek a családok. A résztvevők kedvükre válogathattak a fenyőágak, a szalagok és a gyöngyök sokaságából.

„Fenyőágat, a négy mécsest és csíkos szalagot is tettem rá, meg kis karácsonyfákat is” - mondta Antal Damján.

„Inkább könnyű volt elkészíteni, nem volt nehéz. Tettem rá fahéjat, sok ragasztó kellett hozzá” - nyilatkozta Visnyinczki Attila.

„Megcsináltuk azt a technikát, hogy körbe ragasztottuk, aztán tettünk rá szalagot, mert nem találtunk lila és rózsaszín gyertyát. Jól érzem magam” - fogalmazott Juhász Petra Virág.

„Nagyon sokan vagyunk, aminek nagyon örülök. Szépek szoktak lenni a koszorúink is és sok ismerős van itt”  - emelte ki Szurdok Lora.

A rég nem látott ismerősök és barátok jó hangulatban és felszabadultan beszélgettek egymással, miközben készítették asztali díszeiket. Minden ilyen közösségformáló eseményt nagy örömmel és lelkesedéssel fogadnak a hívek.

„Én úgy gondolom, hogy egy lazább és szabadabb együttlét, amit ez a közösségi ház is biztosít számukra. Ez hozzásegíti őket ahhoz, hogy jó valahová tartozni. Nemcsak a családhoz, nemcsak az iskolai közösséghez, hanem azon kívül, szabadidőnkben jó valahová tartozni és együtt lenni és megélni ezt a belső vágyakozást, hogy mikor lesz már újra szombat, hogy újra együtt lehessünk, teázhassunk és közben valamit alkossunk” - mondta Szőke Gábor, római katolikus plébános.

A jelenlévők tehát nem tértek haza üres kézzel, hiszen az elkészített koszorúikat hazavitték és ez kerülhet fel idén a karácsonyt várva az ünnepi asztalokra. Az adventi vasárnapokat megelőző szombatokon összegyűlnek majd és együtt alkotnak. A következő héten a Mikulás közeledtével ehhez az ünnephez kapcsolódó díszeket és kisebb ajándékokat gyártanak a résztvevők.