Egészség

A véradás előtt regisztrálnak a donorok.
Egészség
2023. máj. 31.

Véradást tartottak ma az Árpád vezér út 22-es szám alatt. A véradás egy kifejezetten jótékony cselekedetnek minősül. Ottjártunkkor, közel ötvenen adták segítségüket.

Az égszínkék égbolton egy felhőn keresztül süt át a Nap.
Egészség
2023. máj. 25.

A napsugárzás elleni védekezésre hívják fel a figyelmet a szakemberek. 11 és 15 óra között lehetőleg kerüljük a napozást, valamint használjunk naptejet és napszemüveget is.

Sztetoszkóp az orvosi rendelő egyik asztalán.
Egészség
2023. máj. 19.

Országszerte egyre jobban terjed a skarlát betegség, Ózdot és környékét azonban eddig elkerülte. Antibiotikummal könnyen gyógyítható, azonban nagyon fontos a megelőzés.

Orvostechnikai eszközöket ajándékoztak a Mentők napja alkalmából.
Egészség
2023. máj. 10.

Orvostechnikai eszközöket ajándékozott Janiczak Dávid a Mentők napja alkalmából ma délelőtt.

Az egyik ápoló elvesz egy maszkot a kötegből.
Egészség
2023. máj. 5.

Eltörölték a maszkviselési kötelezettséget Magyarországon. Az egészségügyi és a szociális intézményekben sem a dolgozóknak, sem a látogatóknak nem kell szájat és orrot eltakaró eszközt hordani.

Az egyik diák készülődik a véradáshoz a székben.
Egészség
2023. ápr. 21.

Közel harmincan adtak vért a SZIKSZI-ben. Voltak olyan tanárok és tanulók, akik először vettek részt ilyen beavatkozáson. Az önkénteseknek ezúttal is kedveskedtek meglepetéssel.

Vizsgálat zajlik a rendelőben.
Egészség
2023. ápr. 12.

Köhögésre és torokfájára panaszkodnak a legtöbben azok közül, akik felkeresik háziorvosukat.

Nyolcvanegyen adták vérüket.
Egészség
2023. márc. 30.

A hónap utolsó szerdáján, az Árpád vezér út 22-es szám alatt várták a véradókat. Az önzetlen segítők száma időről időre mindig változik. Most nyolcvanegy embertársunk jelent meg az alkalmon.

Az ellátás helyszíne is megváltozik: az Árpád vezér útról átköltözik az Almási Balogh Pál Kórházba.
Egészség
2023. márc. 9.

Változik az orvosi ügyeleti ellátás rendszere. Ózdon a helyszín az Almási Balogh Pál Kórház lesz, a központi 1830-as telefonszámot április 1-jétől tárcsázhatják.

Influenza elleni vakcina ampullái.
Egészség
2023. márc. 1.

Több vírus is terjed városunkban. A covid, az influenza és az RSV fertőzés tünetei nagyon azonosak. A szakemberek szerint a megelőzés a legfontosabb.

Zajlik a VIII. Civil Véradás.
Egészség
2023. febr. 22.

Sokan érkeztek a VIII. Civil Véradásra a Gyerekesély Közösségi Házba. Az önzetlen segítségnyújtók több ajándékot is kaptak.

Az év első véradását tartották meg ma Ózdon.
Egészség
2023. jan. 25.

Az év első véradására várták ma az ózdiakat a Magyar Vöröskereszt munkatársai. Minden hónap utolsó szerdáján lehet ilyen módon önzetlenül segíteni.

Egy fiúcskát vizsgál rendelőjében dr. Sahin Fawaz, címzetes főorvos.
Egészség
2023. jan. 24.

Három vírus támad, hasonló tünetekkel. Az influenza és a koronavírus mellett megjelent az RSV fertőzés. A szellőztetés, a gyakori kézmosás, a fertőtlenítés segít egészségünk megőrzésében.

A gyógyszertárban is számos étrendkiegészítő és vitamin kapható.
Egészség
2023. jan. 12.

Az enyhe téli időben fontos immunrendszerünk védelme, erősítése. Az egészséges étkezés, testmozgás, vitaminok, gyógyteák mind segítségünkre lehetnek ebben.

Orvosi rendelő, Újváros tér.
Egészség
2023. jan. 9.

Három éve már kötelező és térítésmentes a kisgyermekek bárányhimlő elleni oltása. Ózdon jelenleg járvány van. Naponta 8-10, olykor 15 új eset is előfordul.

Dr. Vámos Henrietta megyei kollegiális szakmai vezető háziorvos beadja az oltást egy páciensének.
Egészség
2022. dec. 14.

A helyi háziorvosoknál is elérhető az omikron elleni új típusú Pfizer vakcina. Az Újváros téri körzetben legutóbb tizenketten vették fel ezt a fajta ismétlő oltást. A beadatáshoz előjegyzés szükséges.

Totál kép a megjelentekről, akik a verses előadást hallgatják.
Egészség
2022. dec. 1.

Megtartotta szokásos véradó ünnepségét a Magyar Vöröskereszt ózdi szervezete. Ennek során azokat tüntették ki, akik már legalább huszonötször segítettek embertársaikon.

Fertőtlenítik a kar felületét a vérvétel előtt.
Egészség
2022. nov. 30.

Ismét véradást szerveztek városunkban. Ma közel ötvenen jelentek meg az Árpád vezér úton, hogy önzetlenül segítsenek ezzel embertársaikon.

Vércukorszintmérő csomag.
Egészség
2022. nov. 14.

Ma van a cukorbetegség világnapja. Típustól függően inzulinnal vagy gyógyszerrel kezelhető a diabétesz, de a testmozgás és az étrendváltoztatás is fontos a páciensek életében.

A megtisztított kar felülete oltásbeadás előtt.
Egészség
2022. nov. 11.

Már oltanak az influenza elleni vakcinával a háziorvosok. A dózis felvétele mellett fontos az egészséges táplálkozás, valamint a vitaminok rendszeres fogyasztása is.

Résztvevők mozgás közben.
Egészség
2022. nov. 5.

Különböző mozgásformákkal és mindenmentes termékekkel ismerkedtek az emberek a sportcsarnokban. Életmód tanácsadás, játékok és tombola is szerepelt a programok között.

Tábla és egy nagy plüss a járdán.
Egészség
2022. okt. 26.

Több mint harmincan érkeztek segítő szándékkal a véradásra. Az új helyszínen, az Árpád út 22. szám alatt ma tartottak először ilyen akciót a Magyar Vöröskereszt munkatársai.

Maszk.
Egészség
2022. szept. 29.

Sokan fordulnak koronavírusra utaló panaszokkal a háziorvosokhoz. A legjobban védekezni a maszkkal és az oltással lehet. Fontos a különböző vitaminok rendszeres fogyasztása is.

A véradó szorítja a karját.
Egészség
2022. szept. 28.

Több mint ötvenen érkeztek a mai véradásra a Civil Házba. A procedúrán egészséges, 18 és 65 év közötti személyek vehetnek részt.

A gyógyszertári robot pakol a raktárban.
Egészség
2022. szept. 27.

Forgalomcsökkenés tapasztalható a patikákban is az emelkedő árak miatt. A támogatott készítmények nem drágultak jelentősen, az étrend kiegészítők viszont jóval többe kerülnek.

Dr. Sahin Fawaz egyik betegét vizsgálja.
Egészség
2022. szept. 15.

Megnövekszik a betegségek száma az őszi időszakban, hiszen a párás és nyirkos időben könnyebben terjednek a baktériumok és vírusok.

Sokan allergiások a pázsitfűfélékre.
Egészség
2022. szept. 7.

A napokban várható az idei parlagfű pollenszezon tetőzése. A tünetek megjelenését követően fontos az orvosi konzultáció, hogy kezelni tudjuk a betegséget.

Zajlik a vérvétel az egyik állomáson.
Egészség
2022. aug. 31.

Sokan nyújtották karjukat ma a Civil Házban. A vöröskereszt munkatársai minden hónap utolsó szerdáján szerveznek véradást, legközelebb szeptember 28-án lehet velük találkozni.

Véradó napot tartottak Hangonyban a Közösségi Házban.
Egészség
2022. aug. 19.

Véradó napot tartottak Hangonyon a Közösségi Házban. A településre rendszeresen járnak a Magyar Vöröskereszt Észak-Borsodi Területi Szervezetének munkatársai.

Fontos, hogy igyekezzünk színessé tenni a tányérunkat.
Egészség
2022. aug. 10.

Az elhízás komoly egészségügyi kockázatot jelent. A fejlettebb országokban már évtizedek óta jelen van a túlfogyasztás, ez pedig egyénekre lebontva a szükségesnél jóval több kalóriabevitelt jelent.

Egészségügyi szűrőbusz Arlóban.
Egészség
2022. aug. 1.

Három szűrőbuszon vizsgáltathatja ki magát a lakosság Arlóban. A Nemzeti Népegészségügyi Központ jóvoltából többek között pulmonológiai és kardiológiai szűrésen is részt vehetnek az odalátogatók.

Véradást hirdető molinó a Civil Ház épülete előtt.
Egészség
2022. júl. 27.

Bio termékekkel is megismerkedhettek a donorok a mai véradáson, amelyre mintegy negyven fő jelentkezett előzetesen. A segítséget nyújtók egy-egy fagylaltkuponnal is gazdagodhattak.

Fontos feladat a kézfertőtlenítés.
Egészség
2022. júl. 21.

Aki magas lázat, fejfájást, valamit a nátha tüneteit észleli magán, azonnal forduljon orvoshoz, de csak telefonon lépjen vele kapcsolatba, mert lehetséges, hogy koronavírussal fertőződött meg.

„Ma itt véradás” feliratú molinó a Rendezvényterem bejáratánál.
Egészség
2022. júl. 19.

Véradást szerveztek ma az ózdi kórházban. A segítő szándékú donorok emellett egészségügyi állapotfelmérésen is részt vehettek. Naponta mintegy1800 véradóra lenne szükség országosan.

Az ózdi II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda épülete.
Egészség
2022. júl. 8.

Közel harmincan adták ma vérüket a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában. A Karitásznak köszönhetően pedig egy ajándékcsomaggal távoztak a segíteni szándékozók.

Semmelweis-napot tartottak az Almási Balogh Pál Kórház rendezvénytermében.
Egészség
2022. júl. 1.

Az egészségügyben dolgozókat ünnepelték Semmelweis-napon, akik hivatástudatukkal helyt állnak a mindennapokban és segítséget nyújtanak a bajba jutott, gyógyulni vágyó embertársaiknak.

Véradást hirdető molinó a Civil Ház mellett.
Egészség
2022. jún. 29.

A kánikula ellenére nagy volt az érdeklődés a mai véradás iránt. A vöröskereszt munkatársai nyáron is buzdítanak a segítségnyújtásra. Júliusban három helyszínen is várják a donorokat.

Távoli kép a sátorról, előtte az érdeklőkkel.
Egészség
2022. jún. 24.

A kábítószer-ellenes világnap alkalmából kitelepült a KEF, azaz az Ózdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum néhány tagszervezetével közösen a Városház térre.

Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság épülete, amelyen a véradásra invitáló molinó látható.
Egészség
2022. máj. 26.

Egyenruhásokat és civileket is vártak arra a véradásra, amelyet ezúttal rendhagyó helyszínen, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság épületében tartottak meg ma délelőtt.

Az alkalmon közös fotó is készült a helyi hősökről.
Egészség
2022. máj. 19.

A véradást népszerűsítő plakátkampányhoz csatlakoztak a helyi rendőrség, tűzoltóság és mentőállomás dolgozói.

Szemvizsgálatot végez egy speciális géppel a szakember.
Egészség
2022. máj. 16.

Az UV sugárzás sok veszélyt hordoz magában, többek között a szemünkre is ártalmas. Számos betegséget okozhat érzékszervünknél, nem csak a bőrfelszínen.

Növekszik a pollenkoncentráció jelenléte a levegőben.
Egészség
2022. máj. 13.

Növekszik a pollenkoncentráció jelenléte a levegőben. Hazánkban az egyik leggyakoribb allergiát okozó növény a parlagfű.

Május 10-én ünnepeljük a magyarországi életmentés 135. és az Országos Mentőszolgálat megalakulásának 74. évfordulóját.
Egészség
2022. máj. 10.

Ma a magyarországi életmentés 135. és az Országos Mentőszolgálat megalakulásának 74. évfordulóját ünnepeljük.

A véradás szervezői a helyi virágüzletekkel való együttműködésének köszönhetően vásárlási utalványokat sorsoltak ki a donorok közt.
Egészség
2022. ápr. 27.

Helyi virágboltokkal együttműködve szervezték meg a szokásos véradást a Civil Házban. A kezdeményezésnek köszönhetően huszonhat vásárlási utalványt sorsoltak ki a donorok között.

Az iskola falain belül két teremben alakítottak ki az egészséges életmódhoz kapcsolódó programokat.
Egészség
2022. ápr. 13.

Sport- és egészségnap keretében ismerkedhettek meg a mozgással és az egészséges életmóddal a Gábor Áron diákjai. A gyerekek élvezettel vetették bele magukat a programokba.

Közel húsz dolgozó tartotta ez alkalommal is fontosnak, hogy segítsen beteg embertársain.
Egészség
2022. ápr. 8.

Újra vérüket adhatták az Ózdi Acélművek dolgozói. A helyi vöröskereszt munkatársai egy évben többször is ellátogatnak az intézménybe.

Április hetedike az Egészség Világnapja, a kampány fő célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségügyi problémákra, emellett az önvizsgálatra és a rendszeres szűrővizsgálatok fontosságára is.
Egészség
2022. ápr. 7.

A kampány fő célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségügyi problémákra. A legtöbb kór megelőzhető, ha idejében észlelik.

Kiss Boglárka nemcsak a próbákon, hanem otthon is lelkesen készül a fellépésre.
Egészség
2022. febr. 25.

Kiss Boglárka is fellép az Együtt című előadáson március 5-én. A sikeres operációnak és rehabilitációnak köszönhetően a közönség így őt is láthatja majd az Olvasó színpadán.

A február havi véradás az Országos Vérellátó Szolgálat nyereményjátékával is kiegészült.
Egészség
2022. febr. 23.

Digitális eszközök színesítették a mai véradást, amelyre mintegy ötven fő jelentkezett előzetesen. Az Országos Vérellátó Szolgálat pedig egy nyereményjátékot is indított.

A járványügyi szabályok betartására szólítanak fel a szakemberek.
Egészség
2022. febr. 11.

A járványügyi szabályok betartásának fontosságára hívják fel a figyelmet a szakemberek. Dr. Vámos Henrietta háziorvosként mindenkit arra kér, hogy ne vegye félvállról a koronavírust.