Megpróbáltatás, kereszthalál és feltámadás
Egyház
2024. ápr. 1.

Megpróbáltatás, kereszthalál és feltámadás

Húsvéti szentmisét tartottak a Rózsafüzér Királynéja Ózd-Bolyok Római Katolikus Templomban. Az alkalmat Szőke Gábor római katolikus plébános celebrálta, aki az új kezdetről, a változásról beszélt.

Jézus megróbáltatásait ábrázoló képek a falon, töviskoszorú a kereszten. Már a templomba belépve látni lehetett a húsvéti ünnepkör fontosabb pillanatait. Ebben az időszakban Ózdon is minden egyházban Jézus szenvedéseire, kereszthalálára és feltámadására emlékeznek a közösségek.

„Ne féljetek. Siessetek! Vigyétek hírül testvéreimnek, hogy menjenek Galileába, mert ott viszont láthatnak engem” - fogalmazott Talián Zoltán, diakónus.

Talián Zoltán Szent Máté evangéliumából olvasott fel. Ezeket a szavakat mondta Jézus azoknak az asszonyoknak, akik keresztnél ott voltak vele.

A szentmisét Szőke Gábor római katolikus plébános celebrálta. Az új kezdetről beszélt, valamint hogy az emberek élete is csak akkor változik, amikor készek elengedni valami régit, amikor van bátorságuk kilépni a félelmeikből.

„Útra indulni, valamit elhagyni, magam mögött hagyni és nekilendülni az előttem lévő időszaknak azzal az erővel, azzal a lendülettel, amit Krisztus odatesz a szívünkbe és a lelkünkbe. Na ez a feltámadás. Siessetek útnak indulni, kilépni a megszokottból, és ezáltal megélni a hétköznapokban a feltámadást! Siessetek!” - mondta Szőke Gábor, római katolikus plébános.

A húsvéti mise közös imádsággal és áldozással zárult.