Ötven rászoruló család kapott tanszer adományt a Magyar Református Szeretetszolgálat jóvoltából.

Tanszer adományt osztottak ma a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai hátrányos helyzetben lévő családoknak. Most száznyolcvanhat gyermek kaphatott új felszerelést.

Iskolatáskák és dobozok sorakoznak a földön a Magyar Református Szeretetszolgálat Pázmány úti központjában. Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a szervezet munkatársai „Radírozzuk ki a különbségeket!” mottóval tanszereket gyűjtenek a hátrányos helyzetben lévő diákoknak.

„ Az ózdi tanszergyűjtésünk során a Brassói úti áruházban összesen kétszázötvenezer forint értékben gyűjtöttünk adományt, mely a lakosság felajánlása volt, amiért nagyon hálásak vagyunk. Továbbá különböző tanszerforgalmazó cégek is ajánlottak fel szervezetünknek adományokat. Többek között új iskolatáskákat, összesen tizenegy millió forint értékben. Ezek az adományok kerülnek mai napon kiosztásra. Ózdon összesen ötven család fog részesülni adományokban.” - mondta Tóth Tímea a Magyar Református Szeretetszolgálat adománykoordinátora

A kampány célja az volt, hogy támogassák a nehéz helyzetben lévő családokat, csökkentve számukra az iskolakezdéssel járó egyre nagyobb kiadásokat. Ma száznyolcvanhat gyermek kaphatott új felszerelést. Többen közülük a szervezet által működtetett Tanoda diákjai.

„Minden támogatásban részesülünk. Most tanszer felszerelésben, három gyermeknek. Idejárnak a Tanodába, már lassan fél éve kezdtek. Itt étkeztetést kapnak, laptopon, tableten tanulják a szorzótáblát. Felkészítik őket amiben gyengék az iskolában.” - nyilatkozta Lakatos Katalin

A Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársa kihangsúlyozta, hogy továbbra is szívesen fogadnak adományokat. Elsősorban jó állapotban lévő felnőtt és gyerek ruhát, játékokat és gyerekkönyveket várnak, melyeket a Pázmány út 3. szám alatt, hétköznap reggel 8 és délután négy óra között lehet leadni.

(forrás)