TOP_PLUSZ-3.3.2-21-BO1-2022-00030 Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése Ózdon

SZOCIÁLIS ALAPSZOLGÁLTATÁSOK INFRASTRUKTÚRÁJÁNAK

FEJLESZTÉSE ÓZDON

TOP_PLUSZ-3.3.2-21-BO1-2022-00030

Ózd Város Önkormányzata a TOP_PLUSZ-3.3.2-21 „Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése” című pályázati felhívásra sikeres támogatási kérelmet nyújtott be annak D) Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások fejlesztési területére és 120 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében kerül megvalósításra, melynek forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és hazai központi költségvetési előirányzat biztosítja.

A tervezett projekt keretében megvalósul a 3600 Ózd, József Attila út 3. szám alatti szenvedélybetegek közösségi ellátása, Szenvedélybetegek Nappali Intézménye, Nappali Melegedő elnevezésű épület infrastrukturális fejlesztése és az ott zajló munkát segítő/megkönnyítő IKT és egyéb eszközök beszerzése. A projekt közvetlen célcsoportja a fejlesztendő szociális alapszolgáltatásokat igénybe vevő egyének. A hajléktalanok és szenvedélybetegek ellátása az önkormányzatok kötelező feladatai közé tartoznak.

A felújítás, korszerűsítés keretében az alábbi tervezett kivitelezési munkák valósulnak meg: homlokzat, tető és aljzat hőszigetelése, elavult elektromos hálózat cseréje és új elektromos hálózat kiépítése új energiatakarékos lámpatestekkel, tetőszerkezetre napelemes rendszer telepítése, kapubejáró javítása, ablakrácsok javítása, szükség szerinti cseréje, fűtőtestek részleges cseréje, fedett terasz kialakítása, vezeték nélküli hálózat kiépítése.

A projekt megvalósítási időszaka: 2023. április 1. – 2024. szeptember 30.
Kedvezményezett: Ózd Város Önkormányzata
Támogatás összege: 119.999.430 Ft

A projektről bővebb információt a www.ozd.hu oldalon találhatnak.

További információ kérhető:

Ózdi Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Osztály
Szaka Attila projektmenedzser (06/48/574-138)

Kommunikációs anyagok: