„Hallgasd meg a másikat, ne csak halld, hogy beszél” – Az újtelepi Református Templomban tartottak nyitó istentiszteletet a Házasság Hete alkalmából
Egyház
2024. febr. 12.

„Hallgasd meg a másikat, ne csak halld, hogy beszél” – Az újtelepi Református Templomban tartottak nyitó istentiszteletet a Házasság Hete alkalmából

Istentiszteletre vártak minden érdeklődőt az Újtelepen található Református Templomban. Ezen az alkalmon nyitották meg a Házasság Hete rendezvénysorozatot.

Házasság Heti nyitó istentiszteletre várták az ózdiakat az újtelepi Református Templomban vasárnap délelőtt. A hívekkel való közös énekléssel kezdődött az istentisztelet, melyet orgonaszó kísért. Idősek és fiatalok is helyet foglaltak a templomban. Csikainé Mihalik Éva lelkész igehirdetésében kitért arra is, hogy minden kapcsolat alapja a megfelelő kommunikáció.

„Ha elkötelezett vagy Istened felé, társad felé, akkor a kommunikációra is érdemes odafigyelni. Energiát fordítani arra, hogy működjön, és hogy jól működjön. Jó figyelni arra, hogy mit, mikor, hogyan mondunk. Hogy mi motivál, mi irányít, mi van a szívemben, mi ért engem. A kimerültség sokszor óvatlanná tesz. Várd meg, amíg tisztán látva tudod megítélni a helyzetet. Gondold végig a dolgokat, sokszor nehéz, mielőtt megszólalsz. Hallgasd meg a másikat, ne csak halld, hogy beszél” - hangsúlyozta Csikainé Mihalik Éva, református lelkész.

Az istentisztelet zárásaként a jelenlévő jegyes-, és házaspárok Isten áldásában részesültek. Egy-egy oklevelet, illetve kézzel készített ajándékot is kaptak. Fontos üzenetnek tartják ezt a fiatalok felé.

„Én úgy gondolom, hogy a Házasság Hetének nyitó ünnepségén adott Isteni áldás, amit valamennyi házaspár kapott példaképként szolgál a fiataloknak. Hiszem, hogy azok a fiatalok, akik a keresztény értékeket követik, méltóképpen fogják a párjukat megválasztani, megpecsételni egy Isteni áldással, és ők is hasonlóképpen boldogan fognak élni” - mondta Széplaky Lászlóné Barta Erzsébet.

A Házasság Hetének célja, hogy felhívja a figyelmet a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. A rendezvénysorozat mától egészen február tizennyolcadikáig, vasárnapig tart városunkban. A következő program holnap lesz az ÓMÉK-Olvasó Mizerák termében, ahol Dányi Zoltán pár-, és családterapeuta „Viták helyett megoldások” című előadására várják az érdeklődőket, délután öt órai kezdettel.