Megszentelték a felújított keresztet Hódoscsépányon
Egyház
2024. máj. 30.

Megszentelték a felújított keresztet Hódoscsépányon

Megszentelték Hódoscsépány főútvonalán található felújított keresztet. Az eseményre többen is ellátogattak, a beszédek és szentelés után állófogadással zárult a program.

Gyülekeztek az érdeklődők a Csépányi út 64. szám alatt található kereszt előtt. Csépányi Róbert kezdeményezte a feszület felújítását, hiszen az nagyon elhanyagolt, rossz állapotban volt. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárának ünnepi beszéde nyitotta meg az eseményt.

„A keresztmegújítási, állítási feladatból, együttműködésből azt kell mondanom, hogy a vármegye, Borsod-Abaúj-Zemplén is kivette a részét, hiszen 37 kereszt újult meg 24 településen, közel 50 millió forintért. És amit említettem, Ózdon is, most már mondhatjuk, hogy ez a hetedik kereszt, ami megújult, megszépült. Isten áldja ezért önöket!” - mondta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Több helyi egyházközség képviselője is részt vett az eseményen. Dr. Csuzda Gábor önkormányzati képviselő a városunkban lévő vallási jelenlétről beszélt. Ezután megszentelték a keresztet.

„Kereszted által ragadd ki a gonosz lélek hatalmából. Ezen szenvedve te győzted le a bűnre csábító Sátánt Urunk, aki örvendezett az első ember bukásán, miután evett a tiltott fáról. Szentelje meg ezt a keresztet az Atya, a Fiú és a Szentlélek” - fogalmazott Talián Zoltán, diakónus.

Az eseményre számos helyi lakos kilátogatott. A kora délutáni programot állófogadás és kötetlen beszélgetés zárta.