Oktatás

A kiállított rajzok.
Oktatás
2023. jan. 23.

Petőfi Sándor versei és a Magyar Kultúra Napja volt a témája annak a rajzversenynek, melyet a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában hirdettek meg.

A feladatlapok felbontása.
Oktatás
2023. jan. 21.

Szombaton írták meg a nyolcadikosok a központi felvételit. A SZIKSZI-ben közel 200 diák izgult a feladatsorok elkészítésekor. Több tárgyból is vizsgát tettek a tanulók.

A cukrász tanulók mézeskalácsot díszítenek.
Oktatás
2023. jan. 19.

Nyílt napot tartottak az Ózdi SZC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskolában, amelynek célja, a helyben oktatott szakmák életközeli bemutatása volt.

Adomány az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium egyik termében.
Oktatás
2023. jan. 19.

Újból ruhagyűjtési akciót szerveztek az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégiumban. A jó állapotban lévő ruhaneműket, plüssöket és könyveket az intézmény portáján lehet leadni.

Nézőpontok.
Oktatás
2023. jan. 17.

Mérő Gergő és Sikur Ádám videója is bekerült a legjobb 25 közé egy országos versenyben. LEGO eszközökön keresztül kellett bemutatniuk A kis herceg című művet, vagy annak részletét.

A közös foglalkozások, alkotások fejlesztik az apróságokat.
Oktatás
2023. jan. 16.

Január 18-ig lehet kérelmeznie indokolt esetben a szülőknek, hogy gyermekük még egy nevelési évet az óvodában tölthessen.

Zsille Gábor költő előadást tart.
Oktatás
2023. jan. 11.

Rendhagyó irodalom órát tartott Zsille Gábor József Attila-díjas költő a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumban, Petőfi másképp címmel.

Ismét zsibongással teli az iskola udvara.
Oktatás
2023. jan. 9.

A rendkívüli hosszúságú téli szünet után ismét beindult a munka az iskolákban. Félévzárás, felvételi színesíti a 2023-as esztendő első hónapját.

Közeli kép a bejáratról és a Miskolci Egyetem tábláról.
Oktatás
2023. jan. 4.

Nyelvvizsga-amnesztia, felvételi követelmények, kamatstop és plusz kedvezmények a Diákhitel terén. Számos változás várható 2023-ban a felsőoktatási képzésekben.

Hagyományaikhoz hűen közösen ünnepeltek a diákok és tanárok
Oktatás
2022. dec. 22.

Az Újváros Téri Általános Iskola diákjai és tanárai közösen ünnepelték a Karácsonyt, amit vásári forgatag követett az intézmény aulájában.

Fontos változások lesznek a továbbtanulásban.
Oktatás
2022. dec. 21.

2023 szeptemberétől két fontos kitétel változik meg a felvételi eljárás menetében. Nem lesz kötelező az emelt szintű érettségi, és eltörlik a jogszabályi minimum pontszámot.

A vasváros suliújság szerkesztői és grafikusai
Oktatás
2022. dec. 19.

Iskolaújságot és sulirádiót indítottak a Vasvár Úti Általános Iskola diákjai és lelkes tanárai.

Dibusz Dénes válasz közben.
Oktatás
2022. dec. 15.

A Ferencvárosi Torna Club két játékosa látogatott el az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium tanulóihoz. A labdarúgást és a tisztességes viselkedés fontosságát népszerűsítették.

Karácsonyi vásárt rendeztek a Bolyky Tamás Általános Iskolában.
Oktatás
2022. dec. 8.

Karácsonyi vásárt rendeztek a Bolyky Tamás Általános Iskolában. A jótékonysági rendezvény bevételét a néptáncosok viseleteire és a gyerekek utaztatására fordítják.

Mikulás csalogató – Mesedélelőttöt tartottak az Ózdi Városi Óvodák Tétény Úti Tagóvodájában.
Oktatás
2022. dec. 7.

Mesedélelőttöt rendeztek a Tétény Úti Tagóvodában Mikulás csalogató címmel. Császár Éva gyermekkönyvtáros hat óvodáscsoportnak tartott izgalmas és érdekes foglalkozást.

Adventi ablakdíszeket festenek a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium diákjai.
Oktatás
2022. dec. 6.

Adventi képekkel díszített ablakok világítanak a Sziksziben. Idén először az iskola diákjai hagyományteremtő szándékkal új kezdeményezést indítottak el.

Csokoládéval lepték meg a Csépányi és Somsályi Tagóvodák apróságait.
Oktatás
2022. nov. 30.

Csokoládéval lepték meg a Csépányi és Somsályi Tagóvodák apróságait. A felajánlásokat egy helyi töltőállomás munkatársaitól vették át az ovisok.

A végzős diákok és osztályfőnökeik.
Oktatás
2022. nov. 28.

Nyolcvannégy végzős diákra tűzték fel a szalagot a Széchényi István Katolikus Technikum és Gimnáziumban pénteken. Komoly és vidám műsorral is készültek a fiatalok.

Szófejtők csapata készül a döntőre.
Oktatás
2022. nov. 24.

A megye második legjobbjaiként mérkőznek meg a Vasvár Úti Általános Iskola tanulói magyar nyelv és irodalomból a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos vetélkedőjén.

Foglalkozás a csoportszobában.
Oktatás
2022. nov. 24.

Az ünnepre hangolódás időszaka kezdődött az óvodákban. Karácsonyi díszek készülnek a tematikus foglalkozásokon. A Katona József Úti Tagóvodában is lelkesen várják a decembert.

Általános iskolás fiatalok ülnek az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium tornatermében.
Oktatás
2022. nov. 22.

Nyílt napot rendeztek a JAG-ban. A helyi és a környező települések általános iskolás tanulói szép számmal vettek részt az eseményen. Többek között magyar, angol és boldogságórára is beülhettek.

Országos döntőbe jutott csapat.
Oktatás
2022. nov. 18.

A megye második legjobb matekosaiként mérkőznek meg az Újváros Téri Általános Iskola diákjai a Bolyai Matematika Csapatverseny országos döntőjén.

A tornateremben is zajlott egy előadás a pályaorientációs nap keretében.
Oktatás
2022. nov. 16.

Pályaorientációs napot szerveztek a JAG-ban. Jelen voltak többek között a miskolci, az egri és a tokaji egyetem képviselői is. A tanulók három előadást hallgattak meg.

Totál kép a tornateremben lévő gyerekekről.
Oktatás
2022. nov. 16.

Márton-napi interaktív élőkoncertet tartottak a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában. Az eseményre az alsó tagozatosok egy libakiállítással is készültek.

Sündörgő címmel ismeretterjesztő foglakozást tartottak az Ózdi Városi Könyvtár Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárában.
Oktatás
2022. nov. 16.

Sündörgő címmel, őszi ismeretterjesztő foglakozást volt ma az Ózdi Városi Könyvtár Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárban, amin több mint 20 diák vett részt.

Tervezd a jövőd! Válaszd a szakképzést! - címmel rendezett pályaválasztási kiállítást az Ózdi Szakképzési Centrum.
Oktatás
2022. nov. 15.

Pályaválasztási kiállítást rendezett az Ózdi Szakképzési Centrum. Több mint hatszáz pályaválasztás előtt álló általános iskolás diák látogatott el a rendezvényre.

A tornateremben tart tájékoztatót az intézmény igazgatója.
Oktatás
2022. nov. 15.

Nyílt napot rendeztek a SZIKSZI-ben. Közel kétszáz nyolcadikos látogatott el a rendezvényre. Egy rövid tájékoztatót követően két tanórára is beülhettek a fiatalok.

Oktatás
2022. nov. 11.

Lámpás felvonulással örvendeztették meg az Újváros téri óvodások a környéken élőket. A program Szent Márton püspök életét bemutató műsorral kezdődött, amelyet mécses fényes séta követett.

Dalbemutatót rendeztek az Ózdi Városi Óvodák Újváros Téri Tagóvodájában.
Oktatás
2022. nov. 9.

Dalbemutatót rendeztek az Ózdi Városi Óvodák Újváros Téri Tagóvodájában, ahol hét intézményből tíz bátor kisgyermek adta elő legkedvesebb énekét.

Márton napra készülnek az Ózdi Városi Óvodák Újváros Téri Tagóvodájában.
Oktatás
2022. nov. 4.

A több éves hagyománynak megfelelően feldíszítik a csoportszobákat, énekelnek festenek és ragasztanak. Több éneket is megtanulnak, Márton napon pedig felvonulnak a maguk készítette lámpásokkal.

A végzős osztályok.
Oktatás
2022. okt. 29.

Megtartották a szalagavatót az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégiumban. Közel ötven végzős diák viseli mostantól ruháján a díszt.

Halloween partyt tartottak az Ózdi Városi Óvodák Virág Úti Tagóvodájában.
Oktatás
2022. okt. 28.

Halloween partyt rendeztek a Virág Úti Tagóvodában. Egy héten keresztül zajlott a vidám és rendhagyó jelmezes program. A gyerekek és felnőttek is jelmezt öltöttek.

Faragott és festett tökök.
Oktatás
2022. okt. 27.

Tök jó boszi buli! - ez volt a címe annak a délelőtti rendezvénynek, melyet az Ózdi Városi Óvodák Katona József Úti Óvodájában tartottak meg.

Ünnepi műsorral emlékeztek meg október 23-a eseményeiről az Újváros Téri Általános Iskola diákjai.
Oktatás
2022. okt. 21.

Megemlékezést tartottak az Újváros Téri Általános Iskola tanulói az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére. Az ünnepségen részt vettek az óvodások is.

Családi nap a jövőért! címmel, hagyományteremtő programot szerveztek az Ózdi Városi Óvodák Csépányi Tagóvodájában.
Oktatás
2022. okt. 21.

Családi nap a jövőért! címmel, hagyományteremtő programot szerveztek az Ózdi Városi Óvodák Csépányi Tagóvodájának udvarán, ahol hét fát is elültettek.

A diákok megtekintik a filmet.
Oktatás
2022. okt. 20.

Az Amerikai anzix című filmet nézték meg az Olvasóban az Ózdi Szakképzési Centrum Bródy Imre Technikumának tanulói. A vetítést követően a szervezők a fiatalok több kérdésére is választ adtak.

A diákok hátulról, előttük szemben ül Juhász Anna irodalmár.
Oktatás
2022. okt. 19.

Juhász Anna, magyar irodalmár tartott rendhagyó órát az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium diákjainak. Az olvasásról, alkotókról és számos műről is szó esett.

Kiss József, a Holocén Természetvédelmi Egyesület képviselője tart órát a diákoknak.
Oktatás
2022. okt. 19.

Energiahatékonyság, fenntarthatóság és a kevesebb hulladéktermelés. Ezek voltak a fő témái a szemléletformáló előadásnak, amelyet a Bolyky Tamás Általános Iskolában rendeztek.

Szakmai napot tartottak az Ózdi Városi Óvodák Katona József Úti Óvodájában.
Oktatás
2022. okt. 19.

Szakmai napot tartottak az Ózdi Városi Óvodák Katona József Úti Óvodájában. A cél, hogy innovatív módszerekkel ismertessék meg a szakembereket.

Előadás az Olvasóban.
Oktatás
2022. okt. 18.

Az erdőlésről és a vadászatról tartottak előadást az Olvasóban. A Múzeumok Őszi Fesztiváljának keretében az elvégezendő legfontosabb feladatokról és a különböző fafajtákról hallhattak a fiatalok.

Csacsikat avattak a SZIKSZI-ben.
Oktatás
2022. okt. 16.

Csacsiavatót tartottak a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumban. Idén az utazás és a nemzetiségek témákban kellett elvégezni a feladatokat.

Hangszert a kézbe címmel interaktív kiállítás nyílt a Digitális Erőműben.
Oktatás
2022. okt. 12.

Ózdra érkezett a Hangszert a kézbe elnevezésű programsorozat, melynek a Digitális Erőmű adott otthont. A háromnapos rendezvény ingyenesen látogatható.

Oktatás
2022. okt. 12.

Az állatsimogatót látogatták meg az óvodások. A közel hatvan kisgyerek utaztatását Fidrus Péter területi képviselő támogatta.

Rendhagyó irodalom órát tartott Kis Ottó író,az Ózdi Városi Könyvtárban.
Oktatás
2022. okt. 7.

Rendhagyó irodalom órát tartottak az Ózdi Városi Könyvtárban. Kiss Ottó író a szabad verssel ismertette meg a gyereket, saját alkotásain keresztül.

Ásókkal, gereblyékkel munkálkodnak a diákok az egyik gödörnél.
Oktatás
2022. okt. 6.

Huszonöt csemetét ültettek el a Bolyky Tamás Általános Iskola diákjai. A cserjéket a terület képviselője ajánlotta fel az intézménynek.

Kiskutya és gyerekek.
Oktatás
2022. okt. 5.

Kisállat kiállítást rendeztek az Újváros Téri Általános Iskolában. Körülbelül száztíz kedvencet hoztak el a gyerekek és a szülők. Egy terméskép kiállítást is megnyitottak.

A tanuló megkapja az oklevelet.
Oktatás
2022. okt. 4.

Elismerő oklevelet vehetett ma át több fiatal Janiczak Dávid polgármestertől. Átlagtól függően több tízezer forintos havi juttatásban részesülnek az érintettek az önkormányzat jóvoltából.

A zene világnapját ünnepelték diákok és pedagógusok.
Oktatás
2022. okt. 4.

A zene világnapját ünnepelték az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanulói és pedagógusai. A II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában tartottak hangversenyt.

A kis kakas gyémánt félkrajcárját meséli az óvónő a gyermekeknek.
Oktatás
2022. szept. 30.

Ma ünnepeljük a Magyar Népmese Napját. Benedek Elek születésnapjáról a város több óvodájában is megemlékeztek. A programok között meseolvasás, motívumrajzolás és filmnézés is szerepelt.

Függőség prevenciós továbbképzést tartottak a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában.
Oktatás
2022. szept. 29.

Függőség prevenciós továbbképzésen vettek részt a pedagógusok. A résztvevők ismereteket szereztek a függőségek kialakulásának folyamatáról.