Oktatás

Gyereknapot tartottak az Ózdi Városi Óvodák Tétény Vezér Úti Tagóvodájában.
Oktatás
2023. máj. 25.

Gyereknapot tartottak az Ózdi Városi Óvodák Tétény Vezér Úti Tagóvodájában. A kicsiknek az intézmény udvarán több helyszínen, sokféle programot biztosítottak az óvodapedagógusok.

Dr. Kozup Sándor mesél a gyerekeknek a megfelelő gondoskodás fontosságáról.
Oktatás
2023. máj. 25.

Felelős állattartásról tanulhattak a Vasvár Úti Általános iskola diákjai. A témát a Kékcsillag Segítőkutyás Egyesület bevonásával mutatták be a gyerekeknek.

Csikász Judit Cecília büszkén vette át a díjat.
Oktatás
2023. máj. 23.

Bonis Bona elismerésben részesült Csikász Judit Cecília, a Vasvár Úti Általános Iskola egyik pedagógusa. A díjat kiváló tehetségfejlesztő kategóriában vehette át.

Dr. Alabán Péter történész tartott előadást Floridából érkezett diákoknak.
Oktatás
2023. máj. 12.

Floridai diákok látogattak Ózdra egy tanulmányút keretében. Dr. Alabán Péter történész tartott előadást nekik. A megszerzett ismereteket a kutatásukhoz fogják felhasználni.

Diákok az egyik teremben az érettségi előtt.
Oktatás
2023. máj. 8.

Elindult a 2023-as érettségi vizsga. A végzősök tudását ma délelőtt magyar nyelv-és irodalomból mérték fel. Országszerte nagyjából 74 ezer diák kapta kézhez a feladatlapokat.

A végzős diákok és tanáraik felsorakoznak az intézmény udvarán.
Oktatás
2023. máj. 5.

A hagyományokhoz híven május elején idén is megtartották a ballagásokat. Az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégiumból negyvenöt végzős diák távozik ebben a tanévben.

Ma a SZIKSZI diákjait is végig vezették a gyárban. Előtte ők is meghallgathatták a bemutatót az egyik teremben.
Oktatás
2023. máj. 4.

Gyárlátogatáson vettek részt az Ózdi Szakképzési Centrum és a SZIKSZI diákjai a Rombauer Alapítvány tehetséggondozó programjának köszönhetően. A fiatalok ma a Wellis ózdi üzemével ismerkedtek.

Anyák napi főpróbát tartottak az Árpád Vezér Úti Tagóvodában.
Oktatás
2023. máj. 4.

Anyák napi főpróbát tartottak az Ózdi Városi Óvodák Árpád Vezér Úti Tagóvodájában. A Mókus csoport tagjai nagy izgalommal készülnek az ünnepségre. Verseket, dalokat tanultak.

A Piac út mentén táncoló bolondballagók.
Oktatás
2023. máj. 4.

Bolondballagók lepték el az utcákat az egész városban. A jelmezekbe bújt diákok már korán reggel hangos, zenés kísérettel vonultak. A fiatalokra ünnepélyes ballagás, majd érettségi vizsga vár.

Egy közeli fotó a dokumentum kitöltése közben.
Oktatás
2023. máj. 3.

Ma kezdődött a hivatalos óvodai beiratkozás. A tennivalókat három napig, reggel nyolctól délután négy óráig végezhetik el a szülők. A folyamathoz a legfontosabb személyes iratok szükségesek.

Fenntarthatósági témahéten vettek részt a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulói.
Oktatás
2023. ápr. 28.

Fenntarthatósági témahéten vettek részt a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulói. Volt kézműves foglalkozás és rajzverseny is.

A kisgyereknevelők és a védőnők festik a falat.
Oktatás
2023. ápr. 27.

Közösen festettek színes figurákat a bölcsőde falára a kisgyermeknevelők és a védőnők. Az állatmintákat először felrajzolták majd kifestették a dolgozók.

Természettudományos vetélkedőt rendeztek a Bolyky Tamás Általános Iskolában. A versenyt az aulában tartották.
Oktatás
2023. ápr. 27.

Természettudományos vetélkedőt rendeztek a Bolyky Tamás Általános Iskolában. A szervezők játékos formában igyekeztek közelebb hozni a tanulókhoz a Fenntarthatósági Témahét központi kérdéseit.

Távoli kép a divatbemutató pillanatáról.
Oktatás
2023. ápr. 26.

A fenntarthatósági témahéttel összekapcsolva rendezték meg Táblában a Tavaszi Apáczai Napokat. Egy játékos divatbemutatóval is készültek a fiatalok.

Tanárok és diákok viseletben.
Oktatás
2023. ápr. 26.

Népviselet napi programokat tartottak a Bolyky Tamás Általános Iskolában. A diákok először megismerkedtek a különféle viseletekkel, majd a Hétpróbás Magyar Gyerek címet is megszerezhették.

A szülők kitöltik a nyomtatványokat.
Oktatás
2023. ápr. 20.

Ma és holnap, reggel nyolctól este hét óráig zajlik a beiratkozás az általános iskolákban. Személyazonosságot igazoló okmányok és különböző fontos dokumentumok szükségesek a folyamathoz.

Nyílt napot tartottak az Ózdi Városi Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodájában.
Oktatás
2023. ápr. 18.

Nyílt napot tartottak az Ózdi Városi Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodájában. A rendhagyó délelőttre a leendő ovis gyerekeket és szüleiket várták, hogy megismerjék az intézmény életét.

A szervezők köszöntötték a verseny előtt a diákokat.
Oktatás
2023. ápr. 17.

12 fiatal jelentkezett a versmondó versenyre az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégiumban. József Attila: Ha a hold süt című versén kívül egy szabadon választottat is elszavaltak a fiatalok.

Gyerekek labdákat dobálnak egy lepedő segítségével.
Oktatás
2023. ápr. 14.

Mozgásos foglalkozáson vettek részt, valamint az intézménnyel ismerkedtek azok az óvodások, akik ellátogattak ma az iskolanyitogató eseményre a II. János Pál Katolikus Általános Iskolába.

Mezítlábas sövény az udvaron.
Oktatás
2023. ápr. 13.

Megújulhat az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola kertje egy áruházlánc pályázatának köszönhetően.

Sportos ügyességi pályát próbálnak ki az apróságok.
Oktatás
2023. ápr. 6.

Szüleikkel együtt nyerhettek betekintést az óvodások az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola életébe. Kézműveskedtek és mozgásos ügyességi feladatokat is teljesíthettek.

Lovagolnak a fiatalok az iskolával szemközti füves területen.
Oktatás
2023. ápr. 6.

Fordított napot szerveztek a Bolyky Tamás Általános Iskolában. A hagyománynak számító eseményen számos programmal készült a megválasztott diákigazgató és osztálya.

Sport és egészségnapot tartottak az Ózdi SZC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskolában.
Oktatás
2023. ápr. 5.

Sport és egészségnapot tartottak az Ózdi SZC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskolában. A rendezvényen tanárok és diákok egyaránt részt vettek.

Húsvéti Nyuladalom.
Oktatás
2023. ápr. 5.

Óvodások és kisiskolások foglalták el a Digitális Erőmű épületét, ahol sokszínű programokkal és kézműves foglalkozásokkal hangolódhattak húsvét ünnepére.

A fiatalok beszélgetnek a versenyről.
Oktatás
2023. márc. 31.

Természetvédelmi országos versenyen értek el sikereket a Vasvár Úti Általános Iskola diákjai. Három csapat is részt vett a döntőben. Több elméleti és gyakorlati feladatot oldottak meg.

A fiatalok pakolják a papírokat.
Oktatás
2023. márc. 30.

Ismét papírgyűjtést szerveztek a Bolyky Tamás Általános Iskolában. Három napig vitték a fiatalok a hulladékot a létesítménybe. Ezalatt az idő alatt majdnem feltöltöttek két konténert.

Rotoszkóp-animáció készítése.
Oktatás
2023. márc. 28.

Digitális eszközökkel tartottak kreatív alkotó műhelymunkákat a Vasvár Úti Általános Iskolában. A foglalkozásokat a Nemzeti Tehetség Program keretén belül valósították meg.

Távoli kép az aulában összegyűlt felső tagozatosokról.
Oktatás
2023. márc. 24.

Tehetségnapot tartottak az Újváros Téri Általános Iskolában. A pedagógusok igyekeztek a Petőfi Sándor emlékév köré szervezni a főként szaktárgyi feladatokat.

Tehetségnapi gálaműsor több műsorszámból állt.
Oktatás
2023. márc. 23.

Műhelyfoglalkozásokkal és gálaműsorral tarkított Tehetségnapot tartottak a Vasvár Úti Általános Iskolában. A gálaműsorban a tehetséges gyerek és tanárok is bemutatkoztak.

Kékbe öltözött diákok a Bolyky Tamás Általános Iskola aulájában.
Oktatás
2023. márc. 22.

Ma van a víz világnapja. Az esemény mottója idén a „Sürgetett változás” lett. Számos ózdi intézmény is felhívta a figyelmet a tiszta víz fontosságára.

A fiatalok és a pedagógusok egy pohár vízzel.
Oktatás
2023. márc. 22.

A vízfogyasztás fontosságára hívja fel a figyelmet egy kampány. Országszerte csatlakoznak a HAPPY-hét elnevezésű egészségvédő programhoz az iskolák és óvodák.

Távoli kép a gyerekekről, akik közösen játszanak.
Oktatás
2023. márc. 14.

Nyílt napot és bázisintézményi szakmai napot tartottak a Katona József Úti Óvodában. A kicsik játékos feladatokon keresztül mutatták be, mit is tanultak a víz élővilágáról.

Nemzeti színű szalaggal táncolnak a fiatalok a színpadon.
Oktatás
2023. márc. 14.

Szerte a városban megemlékeztek ma az 1848/49-es forradalomról és szabadságharcról. Ebben az évben az ötödik évfolyamos osztályok készültek az ünnepi műsorral.

Zajlik a különleges állatokról szóló előadás.
Oktatás
2023. márc. 13.

Királypitonnal, kaméleonnal és varánusszal is találkozhattak ma a Vasvár Úti Általános Iskola diákjai. A diákok egy különleges pályázatnak köszönhetően ismerhették meg az Utazoo Minizoo élőlényeit.

Nyílt napot tartottak a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában.
Oktatás
2023. márc. 9.

Nyílt napot tartottak a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában. Ez az alkalom főként a felnőtteknek szólt, a kicsiknek ugyanis későbbre terveznek iskolakóstolgató napot.

Az Ózdi gatyáskuvikok csoportja.
Oktatás
2023. márc. 7.

Mátra kincsei természetismereti és természetvédelmi vetélkedő döntőjébe jutottak a Vasvár Úti Általános Iskola diákjai. A végső megmérettetés március végén lesz Mátrafüreden.

A középiskola tornaterme tele van fiatalokkal.
Oktatás
2023. márc. 6.

A fenntarthatóság jegyében rendeztek szakmai napot a Sziksziben. Többek között otthon használt anyagokból készített ruhadarabokkal és vegyszermentes tisztítószerekkel is találkozhattak a jelenlévők.

Csoportkép készült az Ózdi Krónika című hírműsor díszletében.
Oktatás
2023. márc. 3.

Az arlói iskola másodikos diákjai látogattak a rendőrségre és a televízióba. A fiatalok betekintést nyerhettek az egyenruhások mindennapjaiba és a műsorkészítés rejtelmeibe.

Távoli kép a felvételiző diákról és a bizottságról.
Oktatás
2023. márc. 1.

Lezajlottak a szóbeli vizsgák a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumban. Közel kétszázan jelentkeztek idén az intézménybe.

Kitöltik a feladatsort a fiatalok.
Oktatás
2023. febr. 27.

Anyanyelvi tanulmányi verseny megyei fordulóját rendezhették meg az Újváros Téri Általános Iskolában. A vármegye több intézményéből is érkeztek diákok, hogy számot adjanak tudásukról.

Molnár Petra és Kovács Zoé a regény olvasása közben.
Oktatás
2023. febr. 23.

Vasváros sikerek születtek az országos Őszi Olvasóversenyen. Molnár Petra negyedik helyen, míg Kovács Zoé az ötödiken végzett. Választott könyvük A Szent Johanna gimi második része volt.

Játszanak a gyerekek a bölcsődében.
Oktatás
2023. febr. 20.

Ma reggel birtokba vették a Katona József Úti Bölcsőde új szárnyát az apróságok. A decemberben átadott épületben mostantól nap mint nap fejlődhetnek és tanulhatnak majd a gyermekek.

Farsangi felvonulás.
Oktatás
2023. febr. 17.

A város óvodáiban is megtartották az ilyenkor szokásos farsangi ünnepséget. Ma az Újváros Téri Tagóvodában rendezték meg a jelmezekkel tarkított mulatozást.

21 pár keringőzött idén.
Oktatás
2023. febr. 10.

Vidám hangulatban űzték el a telet az Újváros Téri Általános Iskola tanulói. A nyolcadikosok keringője nyitotta meg a rendezvényt, amelyet az alsósok jelmezes produkciói követtek.

A diákok a tornateremben ülnek.
Oktatás
2023. febr. 3.

Diákönkormányzati Napot tartottak a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumban. Az iskola kulcsát Kretyánszki Ádám kapta.

Zenei oktatás zajlik az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskolában a Kék Sirály Zenei Egyesülettel karöltve.
Oktatás
2023. febr. 2.

Zenei oktatás zajlik az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskolában a Kék Sirály Zenei Egyesülettel karöltve egy nyertes pályázatnak köszönhetően. Gitárt és zongorát tanítanak majd.

Totál kép a tanóráról.
Oktatás
2023. febr. 1.

A biztonságos internet napja alkalmából oktatták a gyerekeket a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában. Tanáruk a világháló veszélyeire hívta fel a figyelmet.

Angolórán érdemes jegyzetelni.
Oktatás
2023. febr. 1.

A Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumban 50 fős nyelvvizsgacsoport vizsgázott a nyelvvizsga-amnesztia ellenére.

A kiállított rajzok.
Oktatás
2023. jan. 23.

Petőfi Sándor versei és a Magyar Kultúra Napja volt a témája annak a rajzversenynek, melyet a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában hirdettek meg.

A feladatlapok felbontása.
Oktatás
2023. jan. 21.

Szombaton írták meg a nyolcadikosok a központi felvételit. A SZIKSZI-ben közel 200 diák izgult a feladatsorok elkészítésekor. Több tárgyból is vizsgát tettek a tanulók.