Fatimai Engesztelő Napot tartottak az Ózdi Szent Kereszt Felmagasztalása Templomban

Rózsafüzér, szentmise, gyertyás körmenet és tanúságtétel. Ötödik alkalommal tartották meg a Fatimai Engesztelő Napot az Ózdi Szent Kereszt Felmagasztalása Templomban.

Ünnepi szentmisére érkeztek a hívek az Ózdi Szent Kereszt Felmagasztalása Templomba. Minden hónap tizenharmadikán Fatimai Engesztelő Napot tartanak. Az imaesten Szűz Mária közbenjárását kérhetjük életünkre, családunkra és hazánkra. A szentbeszédet ezúttal Kormos Csaba, az Egri Főegyházmegye plébánosa mondta. Prédikációjában szó volt többek közt a hit fontosságáról, a keresztény nevelésről és az isteni szeretetről is.

„Azért jöttünk, hogy mi is imádkozzunk és áldozatot hozzunk. Engeszteljünk a bűnösök megtéréséért. Az engesztelés azt jelenti, hogy nemcsak a saját bűneinkért kérjük Isten bocsánatát, hanem mások bűneiért is” - fogalmazott Kormos Csaba, az Egri Főegyházmegye plébánosa.

Az istentisztelet könyörgéssel és áldozással zárult. A mise végére elállt az eső, így az imaest gyertyás körmenettel folytatódott. A hívek a Fatimából hozott szoborral, az Ave Maria-t énekelve körbesétálták a templom épületét.

A körmenet után tanúságtétel következett. Keszthelyi Miklós Győrből érkezett városunkba. A húszéves fiatalember öt éve minden áldott nap imádkozik. Mesélt az átélt csodákról és a hit erejéről. Beszélt arról, hogy hogyan változott meg az élete, és hogyan talált rá a pompeji rózsafüzérre.

„A pompeji rózsafüzér az egy olyan ima, amikor az ember ötvennégy napon át napi három rózsafüzért imádkozik a Pompeji Rózsafüzér Királynőjéhez egy komoly, konkrét szándékra. Csak egyre, de arra nagyon. Akár lehetetlen gyógyulásokra, megtérésekre vagy békétlenségek feloldására” - mondta Keszthelyi Miklós.

Az informatikus egyetemista annyira megszerette a rózsafüzért, hogy egy honlapot is létrehozott a témában. A weblapon megtalálható az imádság története, a szerző életrajza, egy rövid útmutató és mások tanúságtételei is. A Fatimai Engesztelő Nap imaest-sorozat október 13-án folytatódik.

(forrás)