Hírek

Birta Brigitta az ÉVA magazin főszerkesztője.
Hírek
2023. jún. 8.

Az ózdiak az országos sajtóban is megállják a helyüket. Birta Brigitta lett az ÉVA Magazin főszerkesztője. Az Instyle Mennél, egykori kollégánk Lendvai Zsolt tevékenykedik vezető szerkesztőként.

Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsokság tavalyi évi beszámolójából látható többek között, hogy rekordszámú szárazfűtűzhöz vonultak.
Hírek
2023. jún. 7.

Szárazfű és lakástűzből sem volt hiány 2022-ben. Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsokság tavalyi évi beszámolójából látható többek között, hogy rekordszámú szárazfűtűzhöz vonultak.

Barcelonai látkép.
Hírek
2023. jún. 6.

Az elmúlt évekhez képest már most egyre több pihenni vágyó hazai és külföldi látogató keresik fel városunkat, miközben az ózdiak körében is egyre népszerűbbek a hazai és külföldi nyaralások.

Csoportkép a résztvevőkről.
Hírek
2023. jún. 5.

Susán is megemlékeztek a trianoni békediktátum aláírásának évfordulójáról. Civil szervezetek, politikai pártok, valamint magánszemélyek gyűltek össze.

Pillanatkép a kutyás bemutatóról.
Hírek
2023. máj. 31.

Ujjlenyomat olvasás, eszközökkel való megismerkedés és kutyás bemutató is része volt az Ózdi Rendőrkapitányság pályaorientációs napjának.

Egyeztetés a chorzówi városházán. A két város képviselői ültek egy asztalhoz.
Hírek
2023. máj. 31.

Elsősorban a turisztikai pályázatokkal kapcsolatos tapasztalatcsere miatt utazott egy ózdi delegáció Chorzówba. Mindkét fél számára hasznos volt a találkozó.

Hírek
2023. máj. 30.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, egyetemi tanár interaktív előadását hallgathatták meg az érdeklődők a Digitális Erőműben a most indult Polgári Est keretében.

Rakaca.
Hírek
2023. máj. 30.

Célkeresztben a tiszta víz titka - Három részes szemléletformáló program az ÉRV. Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. megvalósításában.

Marton Zsolt, a Neutrik ózdi gyárának ügyvezető igazgatója.
Hírek
2023. máj. 26.

Teljessé vált a Neutrik helyi menedzsmentje, kiválasztották az ügyvezető igazgatót is az ózdi gyár élére. Marton Zsolt Székesfehérvárról érkezett városunkba.

Lázbérci-víztározó.
Hírek
2023. máj. 23.

Célkeresztben a tiszta víz titka - Három részes szemléletformáló program az ÉRV. Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. megvalósításában.

Lakótelepi társasház.
Hírek
2023. máj. 18.

Életeket menthet a társasházakban a tűzvédelmi szabályok pontos betartása. Ez pedig a közös képviselők, a társasház kezelők és a lakók érdeke.

Fényes nappal készült videófelvétel a Bükkben kószáló medvéről.
Hírek
2023. máj. 18.

Fényes nappal készült videófelvétel egy, a Bükkben kószáló medvéről. A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy jelenlétében ne tegyünk hirtelen mozdulatokat, ne próbáljuk etetni.

Lázbérci-víztározó.
Hírek
2023. máj. 16.

Célkeresztben a tiszta víz titka - Három részes szemléletformáló program az ÉRV. Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. megvalósításában.

Használt műszaki eszközeinket ne dobjuk ki, hanem adjuk le a megfelelő átvevő helyen.
Hírek
2023. máj. 16.

Városunk több pontján is leadhatjuk, a háztartásunkban felhalmozódott elektromos és elektronikai hulladékok, elemeket, műszaki eszközöket, de akár a veszélyes hulladékot is.

Felsorakoztak az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársai.
Hírek
2023. máj. 8.

Díszszemlével egybekötött családi napot tartottak az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja alkalmából.

Demonstrációt tartottak az állatbarátok és állatvédők.
Hírek
2023. ápr. 25.

Demonstrációt tartottak az állatvédők azért, mert egy ózdi férfi földhöz vágott egy kölyökkutyát, ami elpusztult. A tüntetés célja a figyelemfelhívás volt.

Kullancs a levélen.
Hírek
2023. ápr. 24.

Egyre inkább előfordulnak a természetben a kullancsok. Védekezni ellenük zárt ruházattal, különböző spray-k használatával, valamint az oltás felvételével tudunk.

Gumicsere.
Hírek
2023. ápr. 19.

Elérkezett a nyári gumiabroncsok felszerelési ideje. Nagyon fontos, hogy az évszaknak megfelelőekkel szereljük fel az autót, hiszen a melegben a téli abroncs gyorsabban kopik.

Rendőrségi igazoltatás a Brassói úton februárban.
Hírek
2023. ápr. 11.

Nyugodt volt az ünnep a környéken az egyenruhások számára.

Családi napot tartottak a Van Helyed a Közös Jövőnkért Alapítvány stúdiójában.
Hírek
2023. márc. 27.

Családi napot tartottak a Van Helyed a Közös Jövőnkért Alapítvány stúdiójában. Többféle programot kínáltak a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt, akik fontosnak tartották a jelenlétet.

Fekete, kék és zöld kukák egymás mellett.
Hírek
2023. márc. 21.

Áprilisban indítja házhoz menő zöldhulladék gyűjtését a BMH. A gyűjtőedényzetbe kizárólag falevél, ágnyesedék, levágott fű vagy gyom kerülhet.

Lángol a domboldal Tábla városrészben.
Hírek
2023. márc. 21.

Egyre gyakrabban lángol a hegyoldal térségünkben. Az elmúlt 24 órában is több szárazfűtűzhöz kellett vonulniuk az ózdi tűzoltóknak. A káresetek több mint fele vegetációt érint.

Tilos a hullajtott agancsok engedély nélküli gyűjtése.
Hírek
2023. márc. 13.

Lopásnak minősül a jogszabály szerint, ha valaki engedély hiányában gyűjt és visz haza agancsot. Tilos, mert a vadállomány állapotát ezekből mérik fel a szakemberek.

A meghívott vendégek és az ünnepelt.
Hírek
2023. márc. 10.

Születésnapját ünnepeli Szalóczy Sándor, aki a Béke Szigete Idősek Házának lakója. Ózd Város Önkormányzata nevében Janiczak Dávid polgármester emléklapot adott át az ünnepeltnek.

Faágak közötti látkép.
Hírek
2023. márc. 9.

Javulást hozott a szeles időjárás a levegő minőségében. Hét elején még több északkeleti városban egészségtelen szintet mértek, azonban a mai napra már kitisztult a levegő.

Különleges tavaszi kreációk a virágüzletben.
Hírek
2023. márc. 8.

A legnépszerűbbek a tavaszi csokrok, ám a cserepesek, az édességek és az apró ajándékok is kelendők ilyenkor.

Rászoruló nőknek gyűjtenek nélkülözhetetlen higiéniás termékeket.
Hírek
2023. márc. 8.

Rászoruló nőknek gyűjtenek nélkülözhetetlen higiéniás termékeket a város három pontján, a „nemluxustaska” elnevezésű, évenként megrendezett jótékonysági kampányban.

Szeletelik a húst.
Hírek
2023. márc. 2.

Működési támogatásra pályázhatnak a hentesüzletek vezetői. A kérelmeket március huszadikáig lehet benyújtani. Az összeget közmű- és helyiségbérlet díj kifizetésre használhatják fel.

Interneten lehet kitölteni a kérdőívet.
Hírek
2023. febr. 24.

Több felmérést is útjára indított februárban a Központi Statisztikai Hivatal. A munkaerő-, valamint a jövedelmi és életkörülmény kérdőív több célból is fontos. A válaszadás önkéntes.

Amerre a szem ellát kopár, leégett terület.
Hírek
2023. febr. 16.

Már februárban vonultak szárazfűtüzekhez az ózdi tűzoltók, tegnap hat esetből négy ilyen volt. A több órás oltási folyamat extrém terhet ró a lánglovagokra.

Felhők az égen.
Hírek
2023. febr. 15.

A csendesebb napokat követően péntektől elérik térségünket a frontok. Akik érzékenyek az időjárás változásra, azok fáradékonysággal, fejfájással és alvászavarral is számolhatnak.

Ajándéktárgyak és virágok.
Hírek
2023. febr. 14.

Sokan kerestek szerelmüknek ajándékot Valentin-nap alkalmából. A legkedveltebb termékek idén is a rózsák, virágcsokrok, szív motívumos tárgyak és a csokik voltak.

Fucskó Zoltánra emlékezett az Ózdi Természetbarátok Köre.
Hírek
2023. febr. 9.

Túrázott az Ózdi Természetbarátok Köre. Az immunerősítő kiránduláson harminchárom természetbarát vágott neki a távnak. Úti céljuk vége Dédestapolcsány volt.

Hamuvá porladt fekhely a földön.
Hírek
2023. febr. 8.

Egy ember meghalt, egy másik súlyos sérüléseket szenvedett egy társasházban keletkezett tűz miatt az Árpád vezér úton. Az ügyben a rendőrség és a katasztrófavédelem is vizsgálódik.

Átmeneti Szálláson melegednek a rászorulók.
Hírek
2023. febr. 8.

A hideg időjárás miatt szombat reggel nyolc óráig riasztás lépett életbe térségünkben. Városunk hajléktalanellátó intézményei felkészültek a több férőhely biztosítására.

Meghasadt faág.
Hírek
2023. febr. 6.

Ózdon nem okozott jelentősebb károkat a viharos szél. Egy fa kidőlt és számos gally szakadt le hétvégén. A tűzoltókat csak egy esethez riasztották, akkor Királdra kellett vonulniuk.

A lánynevek terén nincs komolyabb változás, a fiúknál trónfosztás történt az elmúlt évek alatt.
Hírek
2023. febr. 2.

A lánynevek terén nincs komolyabb változás, a fiúknál trónfosztás történt az elmúlt évek alatt. Az új nevek kérelmezésénél számos buktatóval kell számolni.

Újabb illegális szemétlerakó keletkezett Szentsimonban.
Hírek
2023. febr. 1.

Újabb törvénytelen hulladéklerakó helyet jelentettek Szentsimonban az Ózdi Szent Simon és Júdás apostol-templom szomszédságában.

Ingek és zakók vannak a vállfán.
Hírek
2023. jan. 31.

Ruhaosztást tartottak a Magyar Vöröskereszt ózdi irodájában. A beérkezett adományokat minden hónap utolsó hétfőjén bocsájtják a rászorulók rendelkezésére.

A korszerűsített, alacsony rezsijű lakások iránt nagyobb a kereslet.
Hírek
2023. jan. 30.

Megtorpant a kereslet, hosszabb eladási idővel számolhatnak az eladók, és az érdeklődés fókuszában az alacsony rezsijű, jó állapotú lakások állnak.

Falazóelem a raklapon.
Hírek
2023. jan. 26.

Drasztikusan megemelkedett az építőipari termékek ára az elmúlt két esztendőben. A lakásfelújítási támogatás megszűnése is érezteti hatását. A telepeken kevesebb építőanyag fogy.

Teofil jutalomfalatot nyújt egy kutyának.
Hírek
2023. jan. 25.

Egy tizennégy éves fiatalember segítette az ebrendész munkáját. Berki Teofil a Pázmány úton mentett meg egy szűk helyre beszorult kutyát. A fiú megtekintette az állategészségügyi telep működését is.

Közlekedő autók.
Hírek
2023. jan. 23.

A téli, ködös időjárásban még fontosabb a látni és látszani elv az utakon. Ennek érdekében még inkább figyeljünk oda gépjárművünk világító berendezéseinek állapotára.

Rügyeznek a fák, azonban óriási károkat okozhat egy későbbi fagy a növényekben.
Hírek
2023. jan. 20.

Az elmúlt hetek szokatlanul enyhe időjárása sok, eddigiekben ritkán tapasztalt problémát okozhat, ugyanis a növények téli nyugalmi állapotát alaposan megzavarja a hőmérséklet.

Putnok vége tábla, az úton folyik a kiöntött Sajó.
Hírek
2023. jan. 19.

Kilépett medréből a Sajó. Az árvíz miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. több útszakaszt is lezárt. Ózdon és a térség más településein is gondokat okoz a nagy mennyiségű csapadék.

Egy vásárló zsetont dob kedvenc kezdeményezésének műanyag tárolójába.
Hírek
2023. jan. 17.

Sportos, környezetszépítő és egészségmegőrző kezdeményezéseket támogathatnak szavazataikkal az ózdiak négy héten keresztül az „Ön választ, mi segítünk” közösségi program keretében.

A választék rendkívül gazdag.
Hírek
2023. jan. 17.

A Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban is elérhetőek a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület igényesen megmunkált kitűzői. A melldíszekért kapott összeget nemes célokra fordítják.

Lépcsőház ajtó.
Hírek
2023. jan. 17.

Emelkedhet a közös költség díja a városban. Az illetékesek egy kalkulációt követően összehívják majd lépcsőházanként a lakókat és közösen beszélik meg az emelés miértjét és összegét.

Palackok a gyűjtőedényben.
Hírek
2023. jan. 16.

„Használt sütőolaj gyűjtés az iskolákban” kampányhoz csatlakozott idén a Vasvár Úti Általános Iskola. A kezdeményezésnek köszönhetően négyszáz liter használt sütőolaj gyűlt össze.

A fekete macska a közhiedelemmel ellentétben nem hoz szerencsétlenséget.
Hírek
2023. jan. 13.

Sok babona fűződik péntek 13-ához, az ózdiaknak is megoszlik a véleményük a naphoz kapcsolódó hiedelmekről. Vannak, akik szerencsésnek, mások inkább szerencsétlennek tartják.