Hírek

Falazóelem a raklapon.
Hírek
2023. jan. 26.

Drasztikusan megemelkedett az építőipari termékek ára az elmúlt két esztendőben. A lakásfelújítási támogatás megszűnése is érezteti hatását. A telepeken kevesebb építőanyag fogy.

Teofil jutalomfalatot nyújt egy kutyának.
Hírek
2023. jan. 25.

Egy tizennégy éves fiatalember segítette az ebrendész munkáját. Berki Teofil a Pázmány úton mentett meg egy szűk helyre beszorult kutyát. A fiú megtekintette az állategészségügyi telep működését is.

Közlekedő autók.
Hírek
2023. jan. 23.

A téli, ködös időjárásban még fontosabb a látni és látszani elv az utakon. Ennek érdekében még inkább figyeljünk oda gépjárművünk világító berendezéseinek állapotára.

Rügyeznek a fák, azonban óriási károkat okozhat egy későbbi fagy a növényekben.
Hírek
2023. jan. 20.

Az elmúlt hetek szokatlanul enyhe időjárása sok, eddigiekben ritkán tapasztalt problémát okozhat, ugyanis a növények téli nyugalmi állapotát alaposan megzavarja a hőmérséklet.

Putnok vége tábla, az úton folyik a kiöntött Sajó.
Hírek
2023. jan. 19.

Kilépett medréből a Sajó. Az árvíz miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. több útszakaszt is lezárt. Ózdon és a térség más településein is gondokat okoz a nagy mennyiségű csapadék.

Egy vásárló zsetont dob kedvenc kezdeményezésének műanyag tárolójába.
Hírek
2023. jan. 17.

Sportos, környezetszépítő és egészségmegőrző kezdeményezéseket támogathatnak szavazataikkal az ózdiak négy héten keresztül az „Ön választ, mi segítünk” közösségi program keretében.

A választék rendkívül gazdag.
Hírek
2023. jan. 17.

A Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban is elérhetőek a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület igényesen megmunkált kitűzői. A melldíszekért kapott összeget nemes célokra fordítják.

Lépcsőház ajtó.
Hírek
2023. jan. 17.

Emelkedhet a közös költség díja a városban. Az illetékesek egy kalkulációt követően összehívják majd lépcsőházanként a lakókat és közösen beszélik meg az emelés miértjét és összegét.

Palackok a gyűjtőedényben.
Hírek
2023. jan. 16.

„Használt sütőolaj gyűjtés az iskolákban” kampányhoz csatlakozott idén a Vasvár Úti Általános Iskola. A kezdeményezésnek köszönhetően négyszáz liter használt sütőolaj gyűlt össze.

A fekete macska a közhiedelemmel ellentétben nem hoz szerencsétlenséget.
Hírek
2023. jan. 13.

Sok babona fűződik péntek 13-ához, az ózdiaknak is megoszlik a véleményük a naphoz kapcsolódó hiedelmekről. Vannak, akik szerencsésnek, mások inkább szerencsétlennek tartják.

Hírek
2023. jan. 12.

Szmog takaró borítja a várost, amely jelenség főként reggel figyelhető meg. A helytelen lakossági tüzelés az egyik legjelentősebb okozója a szállópornak, illetve számos légszennyező anyagnak.

A Borsodi Négyek polgármesterei beszélgetnek.
Hírek
2023. jan. 11.

Kazincbarcikán üléseztek a Borsodi Négyek. A polgármesterek fontos dolgokról beszélgettek és tapasztalatokat cseréltek arról, hogy hogyan fejleszthetnék a városokat.

Egyik nézőnk figyeli otthonában televíziónk adását. Kezdődik az Ózdi Krónika.
Hírek
2023. jan. 10.

Továbbra is elérhető lesz az Ózdi Városi Televízió műsora a hálózatokon. A Vodafone mellett a Telekommal is együttműködünk. Az átálláshoz kapcsolódó folyamatok a célegyeneshez értek.

Ideiglenes kutya befogadó hálózat létrehozására törekszik az Ózdi Állategészségügyi Telep az Ózdi Mentéssel karöltve.
Hírek
2023. jan. 10.

Ideiglenes kutya befogadók jelentkezését várja az Ózdi Állategészségügyi Telep, valamint az Ózdi Mentés csapata. A négylábúhoz kapcsolódó költségeket is vállalják.

Kamera a falon.
Hírek
2023. jan. 9.

Egyre több ember védi magát és ingatlanát kamerákkal. Az egyszerűen kiépíthető rendszerek sok esetben segítségül szolgálhatnak a rendőrség nyomozásaiban is.

Immár tradíció az ózdi járás polgármestereinek összejövetele.
Hírek
2023. jan. 6.

Borsodnádasdon találkoztak a térség polgármesterei. Az ülés keretében felidézték az elmúlt év történéseit, illetve megvitatták az előttük álló feladatokat és lehetőségeket.

A konténer mellett van a kidobott fenyőfa.
Hírek
2023. jan. 6.

Ma reggel megkezdték a fenyőfák elszállítását a BMH Nonprofit Kft. munkatársai városunkban. A legtöbben vízkeresztkor, vagyis január hatodikán válnak meg az ünnep jelképétől.

Csendélet a méhekkel.
Hírek
2023. jan. 5.

Az enyhe, meleg idő munkára készteti a méheket. Ózdon nincs komolyabb probléma, de az ország számos pontján a rendkívüli januári meleg miatt idejekorán kirepültek a kaptárból.

Rossz hatással van az enyhe tél a mezőgazdasági növényekre.
Hírek
2023. jan. 5.

Rossz hatással van az enyhe tél a mezőgazdaságra. Amíg nyáron az aszály fenyegette a növényeket, most a szokatlanul meleg időjárás miatt aggódnak a gazdák.

A képen a madáretető van.
Hírek
2023. jan. 4.

Októbertől áprilisig nagyon fontos a madarak etetése, azonban nem mindegy, mivel tesszük ezt. Az eleség mellett vizet is kínáljunk tollas kedvenceinknek.

Egy füstérzékelő készülék.
Hírek
2023. jan. 4.

Füstérzékelőket ajánlott fel a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az eszközöket egy játék keretében sorsoljuk ki az ózdiak körében.

Előreláthatólag egész januárban marad térségünkben a tavaszias idő.
Hírek
2023. jan. 3.

Az év első hónapja szokatlanul melegebb, ami nem kedvez az időjárásra érzékenyeknek. Előreláthatólag egész januárban marad térségünkben a tavaszias idő.

Tűzoltóság felirat az egyik gépjárművön.
Hírek
2023. jan. 2.

Számos riasztást kaptak a szolgálatot teljesítő egyenruhások az ünnepi időszakban. Kisebb kiterjedésű lakástüzek, tűzijáték okozta sérülés, közlekedési balesetek jellemezték az elmúlt napokat.

Hírek
2023. jan. 2.

Egy nyertes pályázatnak köszönhetően négy új lószállítót nyert a Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület. A fejlesztésnek köszönhetően 20 ló szállítását tudják megoldani.

Fogadalmak és életformáló változások az újév első napjaiban.
Hírek
2023. jan. 2.

Az esztendő első napjaiban többen tesznek újévi fogadalmakat. Ezek között életmódváltás és motivációs célok szerepelhetnek. Sokan a menüt is a szerencse generálásának jegyében készítik.

ELHUNYT SEFFER FERENC (1937-2022)
Hírek
2022. dec. 30.

Elhunyt Ózd város rendszerváltás követő első szabadon választott polgármestere, Seffer Ferenc.

Fenyőfák.
Hírek
2022. dec. 22.

Ismét kivonultak a fenyőfa árusok a város több pontjára. Idén is a nordmann számít a legkedveltebbnek a vásárlók körében. A kereskedők még december 24-én is kipakolnak.

Karácsonyfa és ajándékok. A gyerekek nézegetik a játékokat.
Hírek
2022. dec. 21.

A Katona József Úti Bölcsődét ajándékozta meg a Neutrik Hungary Kft. csapata. A vállalat képviselői egy feldíszített fenyőfával és rengeteg játékkal tették szebbé a kicsik ünnepét.

Oláh Béla és családja.
Hírek
2022. dec. 21.

Oláh Bélát köszöntötte 95. születésnapján Janiczak Dávid polgármester és Kellóné Mezőtúri Márta, a terület képviselője. Oklevéllel és virágcsokorral érkeztek az ünnepelthez.

Mindenki karácsonya címmel ünnepi programot szerveztek az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola aulájában.
Hírek
2022. dec. 20.

Mindenki karácsonya címmel ünnepi programot szerveztek az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola aulájában, ahol a negyedikesek betlehemes műsorral készültek.

Közlekedő autók.
Hírek
2022. dec. 16.

Télen még nagyobb odafigyelést igényel a jeges, csúszós úton való vezetés. Fontos a járművek megfelelő műszaki állapota, valamint, hogy az út- és látási viszonyokhoz megfelelően válasszunk sebességet.

A fiatalok és a pedagógusok díszítik a fát.
Hírek
2022. dec. 15.

Idén is közösen öltöztették fel a Falu karácsonyfáját a közeli oktatási intézmények tanulói és pedagógusai. Egy rövid műsor után minden jelenlévő felakasztotta saját készítésű díszét a fára.

Sokan nézelődnek a standoknál az Újváros téren.
Hírek
2022. dec. 10.

Első alkalommal rendeztek karácsonyi vásárt az Újváros téren. Finom ételekből, italokból, valamint díszekből is válogathattak a kilátogatók.

A polgármesterek a fa elé álltak egy közös képre.
Hírek
2022. dec. 9.

Együtt ünnepeltek a választókerület polgármesterei. Riz Gábor országgyűlési képviselő meghívta őket a már hagyománynak számító alaklomra, ahol együtt díszítették fel a karácsonyfát.

Betlehemet készítettek a Szentsimonért Egyesület tagjai.
Hírek
2022. dec. 9.

Betlehemet készítettek a Szentsimonért Egyesület tagjai. A lelkes csapatnak köszönhetően aprólékosan elkészített látnivalóval gazdagították a Liget utcát.

A Mikulás átadja az ajándékot az egyik gyermeknek.
Hírek
2022. dec. 7.

Mogyorósvölgybe is ellátogatott a Mikulás. Az apróságok egy ajándékcsomaggal és egy jóságoklevéllel gazdagodtak. A szervezők meleg teával és forralt borral is készültek.

A népszámlálás illetékesei ültek egy asztalhoz a jegyzői tárgyalóban.
Hírek
2022. dec. 7.

Eredményes volt a népszámlálás Ózdon. 17.056 címből, csupán 77 volt olyan, ahol végül nem sikerült adatot egyeztetni semmilyen formában.

Benzinkút.
Hírek
2022. dec. 6.

Városunkban is hosszú sorokban várakoztak a benzinkutakon az autósok, hogy tankolni tudjanak. Országszerte problémát okoz a gázolaj és a benzin beszerzése.

Szennyeződés a tó felületén.
Hírek
2022. dec. 1.

Eddig ismeretlen eredetű szennyezőanyagot fedeztek fel az Arlói-tó vizében az ott élők. A probléma megoldása érdekében a hatóságok is vizsgálatot indítottak.

Teherbíróbb pályaszerkezet, szélesebb burkolat, kapaszkodósáv – Elkezdődött 25-ös számú főút Szentdomonkos és Borsodnádasd közötti szakaszának fejlesztése.
Hírek
2022. dec. 1.

Teherbíróbb pályaszerkezetet, szélesebb burkolatot, valamint kapaszkodósávot építenek ki Szentdomonkos és Borsodnádasd között. A fejlesztésről sajtótájékoztatót tartottak ma délelőtt.

Ködös út, aminek a végén csak az autó lámpája látszik.
Hírek
2022. nov. 29.

Fokozott odafigyelést igényel a fagyos úton való vezetés. A közúti közlekedési balesetek elkerülése érdekében mindenkit óvatosságra és körültekintőbb magatartásra int a rendőrség.

A gödör mellett heverő fák.
Hírek
2022. nov. 29.

Közel húsz fát ültettek el reggel a Petőfi téri körforgalom mellett. Az ÓVI munkatársai és a területen található oktatási intézményekbe járó fiatalok segédkeztek benne.

Hírek
2022. nov. 29.

Hat fős delegáció érkezett a Neutrik Hungary Kft.-től Ózdra, akik a város polgármesterével és jegyzőjével is találkoztak. Érdeklődéssel hallgatták településünk történetét, jelenlegi helyzetét.

A kigyulladt ház előtt állnak a tűzoltó, a mentő és a rendőrautók.
Hírek
2022. nov. 24.

A szabálytalanul tárolt tüzelőanyag kapott lángra tegnap délután egy Szentsimon úton található családi házban. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár azonban jelentős.

Háztetők és füstölgő kémények.
Hírek
2022. nov. 23.

Ellenőriztessük fűtőberendezéseink állapotát. Érdemes egy szén-monoxid mérőt is beszerezni, az eszköz használata akár életeket is menthet.

Élővirág koszorú.
Hírek
2022. nov. 22.

Hercska Veronika nyerte meg a hétvégén az adventi kopogtató készítő versenyt. Az ózdi lány saját maga alkotta dekorációja egyöntetű sikert aratott.

Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület tagjai.
Hírek
2022. nov. 21.

Járőrvezetői I-es gyakorlati oktatáson és vizsgán vettek részt Szilvásváradon az ózdi lovas polgárőrség tagjai. A képzésnek köszönhetően a város belterületén is teljesíthetnek szolgálatot.

Az Ózdi Központi Ügyfélszolgálat bejárata.
Hírek
2022. nov. 18.

Hétfőn kezdődik a pótösszeírás a népszámlálás kapcsán. Azokat akik eddig nem tettek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek az Ózdi Központi Ügyfélszolgálatra várják.

Városunkban idén nem az Olvasó épületét színezik lilára, hanem az I love Ózd felirat reflektora vetít bíbor fényt a kültéri elemre, ezzel is tisztelegve a legkisebb hősök előtt.
Hírek
2022. nov. 18.

Ózdon is lilába borul az „I love Ózd” felirat egy éjszakára. Minden év november 17-én a korábban született gyermekek előtt tisztelegnek ezzel a gesztussal.

A szétolvadt gáztűzhely a konyhában.
Hírek
2022. nov. 17.

„Már csak annyit láttam oldalról, hogy jön a láng.” Így összegezte híradónknak a tegnap délután történteket az a Velence telepen élő férfi, aki családjával gázrobbanás áldozata lett.