Nagy út vár egy kicsi kutyára
Hírek
2024. jún. 12.

Nagy út vár egy kicsi kutyára

Ózdról Amerikába. Szabó Bence kutyatenyésztő négylábúja július közepén utazik el. Új gazdája egy boston terrier tenyésztő, fajta specialista bíró lesz.

Szabó Bence ismét mérföldkőhöz érkezett tenyészetével. Újabb kutyája utazik Amerikába július közepén. Egy boston terrier tenyésztő, fajta specialista bíró lesz az új gazdája, ami szakmai elismerés is Bencének. Az év elején számoltunk be arról, hogy Legend névre hallgató kutyája indul útnak az Egyesült Államokba. Bence azt mondja, a kutya azóta sikert sikerre halmoz, így talált rá ez a másik amerikai tenyésztő is, aki szintén az ő kutyájával szeretne frissíteni.

„Kiállítási, illetve tenyésztési céllal választották, vagyis választottam ki ezt a kiskutyát, mert ez a tenyésztő teljes mértékben rám bízta, illetve az itthoni küllembírókra, akiknek a tanácsát ki tudom kérni, hogy melyik kiskutya utazzon kiállítási célra Amerikába” - mondta Szabó Bence, kutyakiképző, kutyatenyésztő.

A fajtának megvannak a jellegzetes vonásai, ezeknek a kritériumoknak meg kell felelniük ahhoz, hogy a versenyeken jól szerepeljenek. A kiválasztásnál is ezeket vették figyelembe. Az amerikai tenyésztő csak annyit kért, hogy fekete színű legyen és ne csíkos.

„Fontos volt, hogy mind a négy kis lábán legyen fehér. Neki azért jutott jócskán. Nagyjából a pofi részen is szép szimmetrikus a rajzolata. Nekünk majdnem minden kutyusunknak fehér a gallérja. Kívánatos, hogy meglegyen a fehér rajzolat a nyakán, mert az mutatósabb egy kiállításon. Neki ez megvan mind a két oldalon” - tette hozzá Szabó Bence, kutyakiképző, kutyatenyésztő.

Az utazáshoz szükség van oltásokra és igazolványokra is. Lol gépe július közepén száll fel, addig kell elintézniük minden dokumentumot. Folyamatos az utánpótlás, most is vannak kölykök, akik egy hete születtek. A kennel tehát mindig bővül és egyre nagyobb elismeréseket ér el.