„Nemcsak Ózdon vagyunk, hanem Ózd része vagyunk” – Lefestették a Damjanich úti óvoda kerítését a Neutrik Hungary Kft. önkéntesei
Hírek
2024. jún. 28.

„Nemcsak Ózdon vagyunk, hanem Ózd része vagyunk” – Lefestették a Damjanich úti óvoda kerítését a Neutrik Hungary Kft. önkéntesei

Megújult a Damjanich úti óvoda kerítése a Neutrik Hungary Kft. jóvoltából. Korábban már adományoztak sportszereket, most pedig festésbe kezdett a lelkes csapat.

Összehajtott kartonpapírt helyeztek a kerítés alá a Neutrik Hungary Kft. munkatársai. Festeni jöttek a Damjanich úti óvodához. Felkerültek a sárga kesztyűk, mindenki magához vett egy ecsetet.

„Nagyon meglepődtünk, amikor megtudtuk, hogy a Neutrik Hungary Kft. felajánlotta, hogy az óvoda kerítését lefestik, illetve biztosítják hozzá az alapanyagokat. A karbantartónk már előredolgozott egy kicsit. Letakarította, letisztította körbe a kerítést és a mai napon jöttek a dolgozók. Előkészítettük a festékeket, ecseteket. Gyönyörű szép napsütéses idő van, ami pont megfelelő a festéshez és most hozzákezdenek a munkához” - mondta Kovács-Anda Virág, az Ózdi Városi Óvodák Damjanich Úti Tagóvodájának tagóvoda igazgatója.

A kerítésre már igencsak ráfért a felújítás. Rozsdafoltok és a sok helyen lepergett festék jelezte, hogy az idő kikezdte a szerkezetet. A lichtensteini székhelyű vállalat ózdi telephelyének vezetője elmondta, hogy mennyire fontosnak tartja a közösségépítést és segítségnyújtást. A cég munkatársainak és családjaiknak minél jobb környezetet szeretnének biztosítani.

„Mindent szeretnénk megtenni annak érdekében, hogy ők minél komfortosabban érezzék magukat. A gyerekeik minél jobb körülmények között élhessenek itt Ózdon. Ennek a része az, hogy most már két alkalommal is felajánlottunk különböző sportszereket. Szeretnénk segíteni ily módon is, mert tudjuk egyrészt, hogy az anyag, amivel lefestenénk a kerítést ez is gondot jelent, ennek a megvétele meg a munkaerő is, ellátni itt a feladatokat. Ezért nemcsak a festéket biztosítottuk, hanem úgy gondoltuk, hogy eljövünk és festünk is, gyakorlatilag részt veszünk a munkában és megoldjuk” - emelte ki Marton Zsolt, a Neutrik Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A nagy esőzések és a hőségriadó miatt többször el kellett halasztani a projektet. Most azonban sikerrel járt a lelkes csapat. Ragyogó napsütésben, jó hangulatú beszélgetések közepette festették le az intézmény kerítését, így vakító fehér kapu fogadja majd az oviba tartó kicsiket és hozzátartozóikat.