„Nekem kell konferálni, az együttesnek muzsikálni és nem szabad szomorkodni” – Újra összeállt a Jazz7 zenekar Dobronovszky Róbert emlékére

Zenélve emlékezett Dobronovszky Róbertre Jazz7 együttes. A billentyűs tiszteletére újra összeállt egykori zenekara, amelynek vezetője és zeneszerzője is volt.

Minden asztalon pislákolt a gyertya lángja egy olyan ember tiszteletére, aki élete jelentős részét a zenélésnek szentelte. Az Ébredés című számot a Jazz7 zenekar minden koncertjén eljátszotta. Bár tíz éve felbomlottak, de tegnap este Dobronovszky Róbert emlékére újra összeállt a csapat. Emlékkoncertet rendeztek, ez volt Robi utolsó kérése.

„Nagyon sok mindent ránk hagyott Robi. Sok választási lehetőségünk nincs. Nekem kell konferálni, az együttesnek muzsikálni és nem szabad szomorkodni. Ezek olyan kérések, amelyeket az ember normális esetben teljesen természetesnek vesz egy koncerten. Amikor erre az estére készültem, ezek mind olyan lehetetlennek tűnő dolgok voltak. Amit tudunk megteszünk, hiszen ez volt Robi kérése” - mondta Molnár István.

Koncert közben néha meg megállva vidáman emlékeztek az együttes egykori billentyűsére, aki egyébként a zongorázás mellett szintetizátorozott is, sőt olykor orgonán is megcsillogtatta tehetségét. A Jazz7 zenekar hat olyan zeneszámot adott adott elő, amelyeket egytől egyig Dobronovszky Róbert öntött formába. A repertoárban szerepelt feleségének, Annának írt szerzeménye.

Dobronovszky Róbert 1956. március 7-én született Ózdon. A zene iránti szeretete már kisgyermek korában kialakult. Tehetségét édesapjától örökölte, amelyet a város zeneiskolájában, majd autodidakta módon és magánúton fejlesztett. Bezárásig az Ózdi Kohászati Üzemekben dolgozott, mellette minden lehetőséget kihasznált, hogy zenélhessen. Több ózdi zenekarban játszott, a legkedvesebb számára a Delta Együttes. 1997-ben megalapította az Ózdi Csapágybolt Kft.-t, melynek haláláig ügyvezetője volt. Zenei karrierje a 2007-ben alakult Jazz7 zenekarban csúcsosodott ki, melynek vezetőjeként és zeneszerzőjeként tevékenykedett. Dobronovszky Róbert hosszú, méltósággal viselt betegség után 68 éves korában október 5-én hunyt el.

(forrás)