Kutyakiképzés a kóborkáknak
Hírek
2024. júl. 19.

Kutyakiképzés a kóborkáknak

Kutyakiképzést tart Szabó Bence a mentett kutyáknak. A díjmentes foglalkozáson olyan utcáról befogadott ebek vehetnek részt, akik még várják az álomgazdit.

Dicsérő szavakkal biztatja a gazdákat és a kutyáikat Szabó Bence az engedelmességi kiképzésen. Bence neve többeknek ismerősen csenghet, hiszen kiképzői tevékenysége mellett tenyésztőként is dolgozik. Éppen emiatt nem tud mentett kutyát befogadni, de mindenképpen szeretett volna segíteni a hányattatott sorsú ebeknek.

„Jött egy ötlet, amikor egy kutyust láttam az út szélén kirakva, akinek gyűjtést szerveztek, illetve helyet kerestek. Akkor eldöntöttem, ha lesz gazdija vagy befogadója, akkor neki feltétlen felajánlom, hogy hozzám jöhet ingyen és bérmentve gyakorlatra, szocializációra, illetve tréningre” - mondta Szabó Bence, kutyakiképző, kutyatenyésztő.

A mentett kóborkáknak térítésmentesen tartja a kiképzést, ahol az alap engedelmességi feladatokon túl szocializációt is tanulhatnak a kutyusok. Van, aki több négylábúval jár a foglalkozásokra.

„Mi három kutyával járunk Bencéhez, mind a három mentett kutyus. Az első kutyusunk a kiskapudi menhelyről való, ő Bugi. Őt a kislányom hozza már most, pár hónapja csatlakozott hozzánk ő is. A másik két kutyussal már több mint egy éve járunk ide, kölyökként kezdtük. Ők is mentett kutyusok, az egyik Ózdon volt kidobva az egyik garázssoron, a másik pedig Putnokon volt bedobva a patakba” - nyilatkozta dr. Németh Csilla.

A kutyaiskola nem csupán a négylábúaknak hasznos, de a gazdiknak is, hiszen itt megoszthatják tapasztalataikat, tanácsot kérhetnek egymástól és a kiképzőtől is.