Már nyolcadik alkalommal rendezték meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásárt

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény is bemutatkozott a Miskolcon megrendezett kétnapos Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásáron.

Miskolcon, az Erzsébet tér adott otthont a nyolcadik Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásárnak. A közfoglalkoztatási kiállítások nagy lehetőséget kínálnak az önkormányzatok értékteremtő tevékenységének bemutatására. Az ünnepélyes megnyitón dr. Alakszai Zoltán főispán arról is beszélt, hogy a közmunkaprogram mennyire fontos vármegyénkben.

„Ma, itt 2024-ben elmondhatjuk, hogy már több tízezer ember vett részt ebben a programban, több tízezer embert segített hozzá ahhoz, hogy a munka világába belépjen, vagy visszatérjen. Több tízezer embert segített ahhoz, hogy az elsődleges munkaerőpiacon megtalálja számításait” - mondta dr. Alakszai Zoltán, főispán.

Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is kilátogatott a vásárra, aki elismerő szavakkal illette a standoknál kiállított termékek sokszínűségét.

„Régen azt mondták, most már sok sok éve, hogy a közmunka egy lesajnálandó valami. Vannak ők, akik majd valamit csinálnak addig is, amíg nem tudnak dolgozni. Ma már a közmunkások megbecsült részei a település foglalkoztatáspolitikai szerkezetének. Miért is? Mert mindig értéket tesznek hozzá termékeikkel, szolgáltatásaikkal szebbé, élhetőbbé teszik a települést. Így van Ózdon is, de így van a környező falvakban is” - hangsúlyozta Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

A miskolci rendezvényen közel ötven meghívott település mutatkozott be. Ózd szinte minden évben képviselteti magát, idén sem volt ez másként.

„Varrodai termékekkel készültünk, ahol megtalálhatóak a mezőgazdaságban megtermelt gyógynövények, fűszernövények, és levendulák. Ezeket dolgozzuk fel a varrodában, és ezeket a termékeket lehet itt megnézni, illetve megvásárolni” - nyilatkozta Csernus Noémi, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény ágazatvezetője.

Az ÓVI standjánál többek között varrott figurák, manók és válltáskák is helyet kaptak. A színes termékeket sokan megcsodálták, többen vásároltak is a kézműves portékák közül.

„Nagyon színvonalasnak tartom, sokféle, fajta, különböző termék található itt. Az illatpárnákon át a babákig. Aranyos kis őszi figurákat is találtunk, úgyhogy nagyon színvonalas, nekem nagyon tetszik” - fogalmazott Orosz Csilla.

Volt olyan is, aki nem csak saját részre, de ajándékba is vitt a kiállított holmikból.

„Nagyon tetszik, nagyon aranyosak és illatosak ezek a babák, úgyhogy vettem magamnak is, a lányomnak is. Nagyon édesek” - emelte ki Lupkovicsné Szuha Éva.

Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptak az ÓVI dolgozói. Úgy érzik, hogy van értelme ötletelni és minden évben valamilyen újdonsággal előállni, mert az emberek szeretik és értékelik a kézzel készült kreatív dolgokat. Városunk elnyerte a legnépszerűbb stand verseny második helyét is, melyet oklevéllel és emlékplakettel díjaztak.

(forrás)