Ria, ria, Hungária! – Szurkolni is jobb együtt
Hírek
2024. jún. 20.

Ria, ria, Hungária! – Szurkolni is jobb együtt

Több vendéglátó egységben is összegyűltek a baráti társaságok, hogy a magyaroknak szurkoljanak a labdarúgó EB-n. Kemény küzdelem után 2:0-ra kapott ki a a nemzeti tizenegy.

Magyarország idén már ötödik alkalommal vesz részt a futball Európa-bajnokságon. Az első mérkőzést június 15-én játszották a magyarok, ahol Svájc ellen 3:1-re kikaptak. A következő összecsapásra tegnap este került sor, amikor a német válogatottal küzdöttek meg. Ebből az alkalomból számos vendéglátóhelyen gyűltek össze baráti társaságok, szurkolótáborok, hogy együtt drukkoljanak a magyar focistáknak.

„Azért jöttünk többen, mert nagyon szeretünk szurkolni így a magyaroknak, és szerintem nagyon jó dolog együtt szurkolni, mert lehet érezni a magyar mentalitást. És szerintem ilyenkor össze tud kovácsolódni egy jó csapat” - mondta Polák Luca.

Az ilyen összejövetelek általában jó hangulatban telnek. Izgalom járta át a levegőt, mikor a magyar csapat gól közeli helyzetbe került.

Számos drukker viselt szurkolói pólót vagy mezt, de olyan is akadt, akinek az arcát díszítette nemzeti színű festés. Annak több oka is van, hogy miért jobb közösen a barátokkal meccset nézni.

„Kettő dolog: otthon nem fogyasztjuk az áramot és a hűtőből a sört. A másik dolog az, hogy a hangulat, a feeling, az adrenalin. Tehát muszáj. Muszáj itt lenni, úgyhogy Ria, ria, Hungária” - hangsúlyozta Ari László.

Kicsik és nagyok, férfiak és nők egyként izgulták végig a kétszer negyvenöt percet. A magyar válogatott végül kemény küzdelem után 2:0-ra kapott ki a németek ellen. Legközelebb június 23-án, vasárnap Skócia ellen mérkőzik meg a nemzeti tizenegy. Az összecsapás este 9 órakor kezdődik.