Virággal egy mosolyért
Hírek
2024. jún. 28.

Virággal egy mosolyért

Virággal egy mosolyért akcióra készültek a virágkötők. A városban többen is csatlakoztak, hogy boldog pillanatot varázsoljanak az emberek napjába.

Folyamatosan dolgoztak a virágkötők az egyik helyi üzletben. A megrendelések mellett számos apró ajándékot is készítettek. Június 28-án minden évben megtartják a Virággal egy mosolyért akciót, amikor a kereskedők igyekeznek meglepni a járókelőket. Hazánkban a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete az egyik nagybani virágpiaccal együttműködve indította útjára a mozgalmat.

„Minden évben csatlakozunk a Virággal egy mosolyért akcióhoz. Ez egy országos akció. Ez azért alakult ki, hogy a virágokat reklámozzuk, és hogy a másik ember arcára mosolyt csaljunk. Most az idén ilyen kis dobozokkal készülünk. Meleg van, a vágott virágot rakjuk és nem akarjuk, hogy elhervadjon, mire az emberekhez kerül” - mondta Hercska Istvánné, a Joli Virágbolt tulajdonosa.

Ezért teszik a város forgalmas pontjaira, ahol jól észrevehetőek ezek az alkotások. A nap különböző szakaszaiban indulnak útnak, hogy egész napra jusson a meglepetésekből.

„Nagyon jó érzés mosolyt csalni az emberek arcára, hiszen én is nagyon boldog vagyok, amikor ide jönnek a virágokért és szeretik a munkámat, úgyhogy úgy gondoltam, hogy én is meglepem őket ezen a napon. Sok kis csokrocskával készültem nekik. Kis hátitáskát vettem ma a hátamra és azzal indultam útnak. Tizenöt csokor volt benne, és még tervezek tizenöt csokrot így szétszórni a városban” - nyilatkozta Szabó Mónika, a Moncsi Virágbolt üzletvezetője.

Ózdon évről évre mindig vannak üzletek, amelyek csatlakoznak a kezdeményezéshez. A céljuk, hogy boldog pillanatot csempésszenek az emberek napjába. Akik ma szerencsével jártak, a kártyákon feltüntetett oldalakra feltölthették fotóikat, hogy az alkotók is megbizonyosodhassanak róla, hogy jó helyre kerültek az ajándékok.