Bűzös állati belsőséget dobtak ki Szentsimonban

Bűzös állati belsőséget dobtak ki két nagy zsákban a szentsimoni patak partján. Lakossági bejelentésnek köszönhetően a csomagok tartalmát a városi rendészet munkatársai elszállították.

Szentsimonban nagy felháborodást keltett a kiszuperált mikrohullámú sütők és televíziók kupaca a mezőre kidobva, majd később az építési törmelék otthagyott rakása. De a már nem használt, bontásból származó ablakokat is előszeretettel dobták ki a Barátság út végén található, magánkézben lévő szántó bejáratánál.

„Tizenegy óra után jöttem haza a szentsimoni tanyánkra a Barátság úton, és ahogy benéztem ide, akkor láttam ezt a rengeteg üveget. Hát ezt egy agybeteg ember csinálhatta, mert ez veszélyes hulladék. Szerintem van lerakó Centerben is és a Zrínyi úton is meg lehetett volna oldani” - mondta Gál József, vállalkozó.

A napokban újra lakossági bejelentés érkezett a területi képviselőhöz, hogy állati belsőségekkel megrakott nylon zsákok hevernek az Ózdi Szent Simon és Júdás apostol templommal szemben lévő földterületen a patak vizéhez közel. Az oszló és förtelmes szagú csomagot valaki észrevette, és nyomban jelentette Kellóné Mezőtúri Mártának, aki azonnal intézkedett.

„Lakossági bejelentés érkezett arról, hogy a szentsimoni kanyarnál állati belsőséggel teli zsákok vannak kidobva a hídról. Kijöttem a helyszínre, valóban, már szét volt szakadva a zsák, mindenféle állati belekkel, gyomorral együtt minden volt itt a híd alatt. Én arra kérném azokat az embereket, akik ezt csinálják, hogy mindennek megvan a megfelelő helye, hogy mit hova kell elrakni, hol kell tárolni. Én nagyon szépen kérem a mai fertőző világban, ahol olyan gyakori a fertőzés, állatok járnak ide, kutyák, házi macskák, hogy lehetőleg mindent a helyükre tegyünk már, mert ez komoly probléma. És sajnos már nem az első ilyen eset volt” - emelte ki Kellóné Mezőtúri Márta, területi képviselő.

Az illegálisan lerakott szemét súlyosan károsítja a környezetet, hiszen amellett, hogy vonzza a rágcsálókat a hulladékokban lévő baktériumok, bomlástermékek a csapadékvízzel beszivárogva a talajvízbe juthatnak, ezáltal veszélyeztetve a területet és ez által minket, embereket. Az illegális szemétlerakókkal úton-útfélen találkozhatunk.

(forrás)