„Nem számítottam rá, hogy magától csinálta” – Magától indulhatott el egy autó lejtőn felfelé
Hírek
2024. júl. 4.

„Nem számítottam rá, hogy magától csinálta” – Magától indulhatott el egy autó lejtőn felfelé

Zárlat keletkezhetett az önindítóban, a kábelkötegben, vagy a gyújtáskapcsolóban, így indulhatott el magától egy autó lejtőn felfelé az Árpád vezér úton.

Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai egy hölggyel beszélgettek a szokatlan helyen parkoló autó mellett.

„Az Ózdi Rendőrkapitányságra a délelőtti órákban bejelentés érkezett, hogy az Árpád vezér úton lakó egyik hölgy gépjárművét nem a leparkolt helyen, hanem jóval arrébb vélte felfedezni. Kollégáim kimentek, megállapították az esettel kapcsolatosan, hogy bűncselekmény nem történt” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Tegnap három óra tizenkilenc perckor érdekes jelenség törte meg az éjszaka csendjét. A Suzuki típusú gépjármű egyszer csak „gondol egyet” és elindul magától az egyirányú szakaszon, emelkedőn fölfelé. A nagyjából két perces mutatvány végén pedig megáll a jobbra kanyarodó sáv felfestésén. A városi rendészet munkatársai a rendőrséggel karöltve többször is ellenőrizték a felvételt és megállapították, hogy az autó környékén és benne sem tartózkodott senki a kérdéses időpontban.

„Ledöbbentünk, ilyennel még nem találkoztunk, hogy az autó gondol egyet hajnalban és elindul. Valószínű zárlat keletkezhetett, ezt majd a szakértő elmondja, vagy megállapíthatja” - nyilatkozta Talján Róbert, az Ózd Városi Rendészet rendészetvezetője.

Személyesen is kerestük a tulajdonost, aki bár nyilatkozni nem szeretett volna, de telefonon, illetve üzenetben rendelkezésünkre állt.

„Eléggé meglepődtem, mikor nem találtam az autómat, végigfutott a fejemben, hogy esetleg elvontatták vagy valaki megpróbálta ellopni. Mikor megálltam az autó mellett már csak a lopás gondolata volt a fejemben, így értesítve lett a rendőrség is, hogy utánajárjunk az esetnek. Nem számítottam rá, hogy magától csinálta. Tervezem átnézetni szervizben, mert nagyon érdekel pontosan mi is okozhatta ezt az egészet” - áll a tulajdonos üzenetében.

A hölgy elmondta, nem húzta be a kéziféket, a váltót pedig egyesben hagyta, a gépjármű végül azért állt meg, mert lemerült az akkumulátor. Mi is kíváncsiak voltunk mi lehet a magyarázat, ezért több szakembert is felkerestünk a témában. A vélemények nagyjából egyeztek: az esetet feltehetően műszaki hiba okozta.

„Az autót látva én gyújtáskapcsoló hibára gondolok. Ott történhetett valamilyen érintkezési probléma, amitől áramot kapott az önindító, és az vitte az autót hegynek felfelé, ameddig bírta az akkumulátor. Szerencsés eset volt, hogy ez nem síkon történt, mert akkor az tovább vitte volna, vagy lejtőn lefelé történt, mert akkor a motor is be tud indulni és még rosszabb az ügy” - tette hozzá Miksztai Zoltán, autósiskola vezető.

Zárlat keletkezhetett az önindítóban, a kábelkötegben, vagy a gyújtáskapcsolóban. Egyesek azt sem tartják kizártnak, hogy rágcsálók okozhatták a galibát. Mindenesetre, ha lejtőn állunk meg, nem baj ha alá szedjük a kormányt és behúzzuk a kéziféket.