„A televíziózás: a munkám, a hobbim, az életem!” – Bukovinszky Zsolt 15 éve az Ózdi Városi Televízió élén

Bukovinszky Zsolt másfél évtizede vezeti az Ózdi Városi Televíziót. A helyi tévé 34 éves történetének oszlopos alakja. A televíziózás számára életforma.


Bukovinszky Zsolt még katonai híradót is vezetett, de már egészen kicsi korában rabul ejtette a televíziózás világa. 1990-ben volt a Kecskeméti Televízióban először képernyőn, heti magazinműsort készített, majd híradózott. Abban az évben szerzett pedagógusi diplomát. Három év után azonban váltott. A katedrát a műsorvezetői székre cserélte, és már akkor sem volt benne bizonytalanság a szakma iránt. A tévézés mellett több rádióban dolgozott. Mindkét szakterület közel áll a szívéhez. Tizenöt évig erősítette a Kecskeméti Televízió csapatát, öt esztendeig irányította is a hírös város televízióját igazgató-főszerkesztőként. 2008-ban az Rtl-nél is szerencsét próbált, ám az élet végül máshogy máshogy rendelkezett. Az Ózdi Városi Televízió Háttér című magazinműsorának 2009. október 6-i adásában még Marosréti Ervin kérdezte múltról és jelenről a főszerkesztőt.

„Nem titkolom azt, hogy már most elindult a fantáziám azzal kapcsolatban, hogy mit lehetne itt tenni. Én úgy gondolom, hogy a januárig lévő időszak elég lesz arra, hogy ezeket a változásokat közösen kialakítva természetesen a kollégákkal, mert én azt gondolom, hogy a televíziózás is egy csapatmunka, tehát semmiképpen nem az én elképzeléseimet szeretném idehozni, hanem az elképzeléseimet megvitatva, kialakítva, csiszolgatva szeretném megvalósítani azokat az új műsorokat, amelyek majd januártól megjelennek a képernyőn” - nyilatkozta Bukovinszky Zsolt, a Háttér című magazinműsor 2009. október 6-i adásában.

A helyi televízió épülete az évek során kívülről belülről megújult, nem beszélve a számos technikai fejlesztésről. A nézők is érzékelték a változást. Új dizájn, új főcímek, új műsorok: Egyről beszélünk, Skicc, Epizózd, Asszó, Dosszié, Így tévézünk mi, Embermesék, Háttér, Ózdi Krónika, Pózdium. Csak néhány műsorcím azok közül, amelyek hozzá köthetők. Bukovinszky Zsolt az ÓMÉK Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyvezetőjeként már három éve egyengeti a város kulturális életét is, persze a televízió mindennapjaiban is jelen van.

„Több mint harminc éve csinálom azt, amiről gyermekkoromban álmodtam, azt hiszen ha a szakmát nézzük, akkor ez mindenképpen siker és elégedett lehetek vele. A televíziózás egy életforma, ezzel kel az ember, ezzel fekszik. Állandóan képezni kell magunkat, nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is. Jó, ha ellesünk másoktól jó fogásokat akár hazai, akár nemzetközi szinten. A televíziózás nekem a munkám, a hobbim és az életem” - hangsúlyozta Bukovinszky Zsolt, az ÓMÉK ügyvezető-főszerkesztője.

Az Ózdi Városi Televízió 1990. január 22-én sugározta első hivatalos adását. 1990 és 2009 között, vagyis tizenkilenc év alatt tizennégy főszerkesztője volt a televíziónak, Bukovinszky Zsolt a tizenötödik és október elsején ennek már 15 éve múlt.

(forrás)