Harmadfokú hőségriasztás van érvényben
Hírek
2024. jún. 19.

Harmadfokú hőségriasztás van érvényben

Hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos. A tájékoztatásra Ózd Város Önkormányzata azonnal reagált, így életbe léptetett több intézkedést.

Városunk több pontján vannak elhelyezve ivókutak, melyeket ebben a rekkenő hőségben igénybe tudnak venni az emberek, Ózd Város Önkormányzatának köszönhetően. Az Újváros téren, az Autóbuszállomásnál, a Gyújtó téren, a Marosi István Városi Sportcsarnok melletti parkban, az új piaccsarnokban, és a Városház téren, ahol plusz még egy párakapu is működik, amely kültéri klímaként szolgálja az arra járókat.

„Szeretném felhívni a lakosság figyelmét, hogy hat darab ivókút került beüzemelésre a város különböző pontjain, amelyek 0-24-ben gyakorlatilag használhatóak, és nem csak a hőségriasztás ideje alatt. Környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve várhatóan palackos vízosztásra idén nem kerül sor, hiszen ez a hat ivókút biztosítja, és a száz közkifolyó biztosítja a kellő mennyiségű, jó minőségű, hideg, egészséges ivóvizet a városlakók számára” - emelte ki Szaniszló Károly, közbiztonsági referens.

A városban élők közül sokan nem is tudják, hogy több ivókút használatára is van lehetőség a közterületeken. De mindenki pozitívan értékelte az önkormányzat által bevezetett intézkedést a melegre való tekintettel.

„Örülök neki, hogy van, legalább tudnak inni az emberek az úton, úgy is meleg van nagyon. Úgy-hogy örülök neki kimondottan” - nyilatkozta Pappné Éva.

Nagy volt a nyüzsgés a strandon. A bejáratnál szembetűnő a hirdetés: hőségriasztás miatt, június 19-22. között egy órával tovább nyitva tartanak. Ma az Újváros Téri Általános Iskola tanulói és az őket kísérő pedagógusok is kihasználták a hűsítő lehetőséget.

„Kilenc osztállyal jöttünk ki a felső tagozatosokkal, ez körülbelül 250 gyereket jelent. Most a suliban nekünk gyerekhét van és úgy gondoltuk, hogy ebben a nagy melegben ne az iskolában töltsük az időt, hanem egy kicsit jöjjünk ki strandolni. De kimondottan délig a melegre való tekintettel, a tűző napon nem maradunk tovább” - mondta Kallóné Endrész Gabriella, az Újváros Téri Általános Iskola pedagógusa.

A Brassói úti és a Sárli úti bevásárlóközpontok klimatizált auláját a hőségriadó alatt bárki igénybe veheti.