Tombol a nyár, csapadékmentes napok jönnek
Hírek
2024. jún. 20.

Tombol a nyár, csapadékmentes napok jönnek

A kánikula még mindig tart, tegnap hőségriadót rendelt el az országos tisztifőorvos. Ilyenkor nagyon fontos, hogy megtegyük a szükséges óvintézkedéseket.

Hőségriadót rendelt el tegnap az országos tisztifőorvos. Napokig maradhat a kánikula, amely nagymértékben igénybe veheti az emberi szervezetet. Dr. Sahin Fawaz címzetes főorvos rendelője előtt sorakoztak ma a betegek. Akik megkeresik problémáikkal, mindenkit jó tanáccsal lát el.

„A nyár beköszöntével mindenki a strandra fog menni, viszont figyelni kell arra, hogy az UV sugárzásnak pozitív hatása mellett, negatív hatásai is vannak. Először a bőrünkre van irritáló hatással, illetve a pigmentáció és allergia is jelentkezik. A szív és érrendszeri betegségben szenvedő betegeknek nagyon fontos, hogy sok ideig ne tartózkodjanak a melegben, mert vérnyomásesés, szédülés és ájulás jelentkezhet” - mondta dr. Sahin Fawaz Mahmoud, címzetes főorvos.

A szakember továbbá elmondta, hogy a nagy hőség az egészséges szervezetet is megterheli, bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen közérzetet, dekoncentrációt.

„Sok folyadékot iszok, 11 órától 13 óráig a napon nem tartózkodok. Hűvös helyen, sok folyadékkal és pihenéssel töltöm azt az időt” - emelte ki Lestál Tamás.

Az Újváros téren a parkban, jól esik hűsölni.

„A meleg ellen úgy védekezünk, hogy lesötétítjük a lakásban az ablakokat, aztán délután általában ki szoktunk ide jönni a parkba mi nyugdíjasok” - nyilatkozta Kiss Sándor.

Figyeljünk magunkra és környezetünkre ebben a rekkenő hőségben. Különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, a terhes kismamák és a babák. A meleg az autósokra is kedvezőtlen hatással lehet, ezért érdemes óvatosan vezetni.