Korlátot helyeztek ki az Újváros téri játszótérre az ÓVI munkatársai.

Korlátot helyeztek ki az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai az Újváros téri játszótérre. A fejlesztést Farkas Péter Barnabás, a terület képviselője kezdeményezte.

Kézi szerszámok zajától volt hangos az Újváros tér. Fehér színű korlátokat igazítanak a helyére az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai. A térhatároló elemeket a játszótér és a járda közötti területre rögzítették a földbe. Ezek kihelyezését Farkas Péter Barnabás, a terület képviselője szorgalmazta.

„Képviselői keretemből több mint 300 ezer forint költséget biztosítottam arra, hogy beszerzésre és kivitelezésre kerüljön ez a térhatároló elem és nagy örömömre szolgál, hogy amikor szeptemberben megindul az intenzívebb forgalom, ahogy a gyerekeknek elkezdődik az iskola már egyfajta veszélyforrás kiküszöbölhető lesz ezáltal.” - mondta Farkas Péter Barnabás területi képviselő

A térhatároló elemekre azért volt szükség, mert a játszótér melletti úton jelentős az autós forgalom. Sok család látogatja nap mint nap az árnyékos, parkos területet, ahol a gyerekek, belefeledkezve a játékba, kiszaladhatnak az útra és ezzel balesetveszélyes helyzetet teremthetnek.

„Nagyon fontosnak tartom, hogy ezeket a korlátokat megcsinálták, ugyanis nagyon sok gyereket hoznak le erre a játszótérre, az óvoda is itt van a közelbe. Az autók közlekedése miatt, a motorozó kisgyerekek szempontjából is fontosnak tartom.” - mondta Farkasné Gabriella


Az ÓVI dolgozói folyamatosan ellenőrzik és javítják a játszótéri elemeket. Ha szükséges, cserélik. Ezen a játszótéren is karbantartást végeztek, hiszen az elhasználódott gerendát, valamint a csúszda tornyot kicserélték, ma pedig már újra birtokba is vehették a gyerekek.

(forrás)