Elhunyt az ózdi születésű Vadász Zsolt, a Budapesti Operettszínház művésze
Hírek
2024. jún. 24.

Elhunyt az ózdi születésű Vadász Zsolt, a Budapesti Operettszínház művésze

51 éves korában tragikus hirtelenséggel hunyt el Vadász Zsolt, a Budapesti Operettszínház művésze. Az ózdi születésű színész, operett- és operaénekes gyors lefolyású betegség következtében halt meg.

Vadász Zsolt pályája alapjait a Gór Nagy Mária Színitanodában és a Budapesti Operettszínház Zenés-Színészképző Stúdiójában sajátította el. Első alakítása Ottokár szerepe volt az Operettvilág Együttes Cigánybáró előadásában. Ezután 1997-től 2001-ig az Egri Gárdonyi Géza Színház tagja volt, ahol népszerű operettek és musicalek főszerepeit játszotta. 2000 és 2002 között a Debreceni Csokonai Színházhoz szerződött, ahol az operettszerepek mellett az operával is megismerkedett. 2001-től a Budapesti Operettszínház művésze volt. Rendszeresen volt vendégszereplő más hazai társulatok darabjaiban, emellett külföldön is turnézott. Énekelt New Yorkban, Chicagóban a Chicagói Szimfonikusokkal, Los Angelesben a Walt Disney Concert Hallban, Ausztráliában, Japánban, Kínában, Dubaiban, több európai országban, sőt még a Fülöp-szigeteken is. A magyar mellett játszott német, szlovák, cseh, olasz és orosz nyelven is. 2008-ban megkapta az Évad Operettszínésze kitüntetést. Vadász Zsoltot a Budapesti Operettszínház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

Az Ózdi Városi Televízió 2018-ban mutatta be a tehetségest művészt Embermesék című portréműsorában.

„A játszás, a színjátszás az egy kettős dolog. Egyrészt fönt a színész, lent a közönség és az adott pillanat csak akkor születhet meg, ha a kettő összhangban van. Ha megtaláljuk egymás pillanatnyi hangulatát a közönséggel. Nagyon sokakkal tartom is a kapcsolatot, mert jó érzés a visszajelzés és jó érzés, ha az embert szeretik” - mondta 2018-ban Vadász Zsolt, színész, operett- és operaénekes.