Tanszeradomány-osztást szervezett az Ózdi Új Esély Központ és a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány.

Tanszeradomány-osztást szervezett ma délelőtt az ózdi Új Esély Központ és a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány. Mintegy negyven csomagot adtak át rászoruló családoknak.

Boldogan kapcsolódtak be a gyerekek az éneklésbe az ózdi Új Esély Központban. Egy jó hangulatú zenés produkció előzte meg ugyanis a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány tanszeradomány-osztását. Az alapítvány tagjai ma délelőtt érkeztek városunkba, hogy iskolai eszközökkel telepakolt csomagokat adhassanak át az intézmény ellátotti köréhez tartozó gyermekeknek. Az eseményre Janiczak Dávid polgármestert is meginvitálták, aki örömmel fogadta a meghívást.

„Nagyon fontos ez, hiszen a gyerekeknek a legnagyobb kitörési lehetősége a tanulás. Hiszen ami egyszer már elsajátításra került, azt senki nem veszi el tőlük. Én nagyon fontosnak tartom, hogy arra biztassa gyermekét, hogy minél jobb eredményt érjen el az iskolában, és ha lehet, tanuljon tovább.” - mondta Janiczak Dávid polgármester

A program keretén belül országos szinten igyekeznek segíteni a rászoruló családoknak, hogy minél kisebb anyagi terhet rójon rájuk az iskolakezdés. Ózdra negyven csomagot hoztak el.

„Nagyjából 1000 tanszercsomagot osztunk szét 30 helyszínen, és azért tesszük ezt, hogy a családok számára próbáljuk az iskolakezdést megkönnyíteni. A csomagok nyilván tanszereket tartalmaznak, olyan hasznos eszközöket, gondolhatunk itt ceruzára, szövegkiemelőre, radírra, gyurmára, festékre, ami hasznos azok számára, akik iskolába járnak.” - mondta Bacsó Benjámin a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány kuratóriumi elnöke

A gyűjtési akciót és tanszerosztást már negyedik alkalommal szervezte meg a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány. Városunkban sok család szorul segítségre.

„Második alkalommal van lehetőségünk azoknak az ellátottjainknak a gyermekeinek megkönnyíteni a tanévkezdést, akik ugyanolyan képességekkel, de esetlegesen lemaradó lehetőségekkel kezdik szeptemberben is a tanévet. Engedjék meg, hogy megragadjam az alkalmat és külön köszönetet mondjak Ózdon élő egyéni vállalkozóknak, civil személyeknek, akik pluszban segítették és támogatták a rendezvényünket. A Tinet Pro Kft, Dancsok Tamás és a Piramis Kft., a Caffe Bar Jam csapatának támogatását, valamint Szakács Kocsardi Krisztinának, hogy segítették ellátottjaink gyermekeinek a tanévkezdést megkönnyítsék.” - mondta Bobcsák Emese a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány Ózdi Új Esély Központjának nappali ellátásvezetője

A gyerekek mosolyogva vették át a csomagokat. Az alapítvány képviselői bíznak abban, hogy továbbra is segíteni tudják a rászoruló gyermekeket és adományaikkal hozzájárulhatnak a fiatalok álmainak megvalósításához.

(forrás)