Az állatok világnapja alkalmából látogattak el a Nagyvölgyi Állatsimogatóba az Újváros téri óvodások

Közel hatvan nagycsoportos látogatott el az Újváros Téri Tagóvodából a Nagyvölgyi Állatsimogatóba. Az állatok világnapja alkalmából kirándultak a kicsik.

Vidáman simogatták a gyerekek a nyuszikat a Nagyvölgyi Állatsimogatóban ma reggel. Közel hatvan növendék érkezett az Ózdi Városi Óvodák Újváros Téri Tagóvodájából. Témahetet tartanak az állatok világnapja alkalmából, most a nagycsoportosok vehettek részt a kiránduláson. Ősszel is népszerű az létesítmény az iskolások és óvodások körében. Sok csoportot fogadnak a dolgozók.

„Ez a hét elég zsúfolt lesz, mert átlag ötven gyerek van a héten bejelentkezve. Úgyhogy szerintem elég sokan jönnek most így ősszel, nyáron is voltak idézőjelben sokan, de akkor inkább a családok hozták a gyerekeket” - mondta Maruzsi Krisztián, a Nagyvölgyi Állatsimogató gondnoka.

Az ovisok körbejárták a kifutókat, és megnézték a négy- és kétlábú jószágokat is.

„Az állatok hete alkalmából minden évben ellátogatunk ide az állatsimogatóba, egy egész komplex hetet tervezünk. Kisállat kiállítással, állatsimogatóban való részvétellel, kézművesedéssel és egyéb tevékenykedésekkel. Az a célunk, hogy közelebb kerüljenek a gyerekek az állatokhoz, és hogy megismerkedjenek a felelős állattartás szabályival” - emelte ki Wéber Zsóka, az ÓVÓ Újváros Téri Tagóvodájának óvodapedagógusa.

A gyerekeknek lehetősége volt megismerkedni olyan állatokkal, melyekkel eddig még nem találkoztak. Mindenkinek lett saját kedvence is. Voltak akik korábban már jártak itt a családdal.

„Nagyon imádom ezt az egészet ami itt van, egyszer már jártam itt anyával meg apával és nagyon szép volt” - nyilatkozta Erdélyi Zsuzsanna.

A Nagyvölgyi Állatsimogató Kézművesházába is várták a gyerekeket. Itt őszi díszeket, illetve képeket készíthettek, amit aztán magukkal vittek az óvodába, a sok élmény mellett, amit a délelőtt folyamán gyűjtöttek.

(forrás)