Több mint 300 diák kezdi meg zeneiskolai tanulmányait idén

Megkezdődött az idei tanév az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában is. Új telephelyekkel is bővült az intézmény. Jövő héten még lehet jelentkezni a képzésekre.

Az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanévnyitójára tegnap került sor az Olvasó Adorján Lajos termében. Boros Géza, az iskola igazgatója köszöntötte a leendő diákokat és szüleiket, majd bemutatta a tanári kar új pedagógusait. Idén is több száz diák sajátíthatja majd el a művészet alapjait.

„Reményeink szerint 340-350 körüli fővel fogjuk tudni indítani a tanévet. Ez azért gondolom, mert nem mindenki iratkozott még vissza, csak később gondolják meg az általános iskola beindulása után, hogy mikor iratkoznak vissza hozzánk, vagy hogy vissza tudnak-e iratkozni. Tehát nem iratkozott még mindenki vissza, de a tavalyi év végi létszámunkból kalkulálva olyan 340 körüli létszámra számítunk” - mondta Boros Géza, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

2024-ben két új telephelyen, a Csépányi Általános Iskolában, valamint az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskolában is indulnak művészeti képzések. A Vasvár Úti Általános Iskolában, valamint az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskolában idén elkezdődik a néptáncoktatás, az Újváros Téri Általános Iskolában pedig képzőművészetet tanulhatnak a gyerekek.

„Számomra ez egy nagyon fontos iskola, és mindenki nagyon barátságos, nagyon családias a légkör. Akárhányszor bemegyek az épületbe, nyugodtság tölt el, és nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek a zenesuliban” - hangsúlyozta Nagy Zsófia.

Habár a pótfelvételire a mai napon került sor, még a jövő hét folyamán is van lehetőség beiratkozni. Minden tanszakra várnak még jelentkezőket. Ehhez az iskola Gyár út 2. szám alatt található titkárságára kell befáradni és kitölteni a szükséges dokumentumot.

(forrás)