Lámpás felvonulás, tökfaragás, kézműves foglalkozás – Őszi fesztivál a Petőfi Úti Tagóvodában

Őszi fesztivált tartottak a Petőfi Úti Tagóvodában. Tegnap este lámpás felvonuláson vettek részt az ovisok, ma délelőtt az intézmény udvarán folytatódott a program.

Jókedvűen, énekelve indultak el a Petőfi Úti Tagóvoda apróságai az óvónőkkel és szülőkkel karöltve tegnap este. A Roób-kilátóhoz sétáltak, kezükben lámpásokkal. A felvonulást minden évben az őszi fesztivált megelőző estén tartják. Erre az alkalomra sokat készülnek az apróságok.

„Ezt egy egész hosszú folyamat előzi meg, készülünk magára a szüretre, ilyen dalokat tanulunk, verseket dalolunk, táncokkal készülünk, faragjuk a töklámpásokat, gesztenyéből és különböző termésekből kis képeket készítünk, barkácsolunk” - emelte ki dr. Mustosné Jakab Judit, az ÓVÓ Petőfi Úti Tagóvodájának tagintézmény igazgatóhelyettese.

Az eseményre olyan gyerekek is visszajárnak, akik már iskolások, de egykor az intézmény falai között nevelkedtek.

„Harmadik osztályos vagyok és azért járok ide vissza, mert szeretném felidézni azokat az emlékeket, azokat a szép emlékeket, amiket az oviban gyűjtöttem” - nyilatkozta Barna Flóra Janka.

A kilátónál őszi dalokat énekeltek közösen, majd pótolva az elégetett energiát, lilahagymás zsíros kenyeret falatoztak.

Egy kis műsorral kedveskedtek az óvodások ma délelőtt a szülőknek az intézmény udvarán. Itt rendezték meg az őszi fesztivált, melyre az apróságok testvéreit, rokonait is várták. Az óvodapedagógusok minden évben sokat készülnek erre a családi rendezvényre.

„A mai napra nagyon sok programot terveztünk. Lesz táncház, táncbemutató, lesznek kézműves tevékenységek, mozgásos játékok, paprikás krumpli főző verseny, tökfaragás, asztaldíszítés, gyümölcskóstolás. Az a célunk ilyenkor, hogy a szülők és a gyerekek egy kellemes délelőttöt töltsenek el itt nálunk az óvodában, és hogy erősítsük a család és az óvoda közötti kapcsolatot” - hangsúlyozta Mocsárkóné Lestál Gabriella, az ÓVÓ Petőfi Úti Tagóvodájának tagintézmény igazgatója.

A megnyitó után a Szabad Szombat Táncegyüttes tagjai mutatták meg a néptánc szépségét, majd egy táncházat rendeztek az udvaron, melyhez bárki csatlakozhatott. Az udvaron őszi hangulatba öltöztetett asztalok, termésekből készült alkotások várták, hogy megcsodálják őket. Az egyik helyszínen friss szőlőből préseltek mustot, melyet jóízűen fogyasztottak el a gyerekek. A kicsik mellett a szülők is élvezték a programokat.

„Nagyon jó ötletnek tartom, bár kicsit borongós az idő, és főleg a gyerekek nagy lelkesedéssel készültek, a papa présével csinálnak mustot, és milyen finom lesz” - mondta Gulyásné Asztalos Katalin.

Az őszi fesztivál a rossz idő ellenére idén is népszerű volt. Az ilyen és ehhez hasonló családi rendezvényen a szülők is jobban megismerhetik egymást és gyermekeikkel is eltölthetnek egy kellemes délelőttöt.

(forrás)