Ismét csatlakoztak a „Millió lépés az iskoládért” elnevezésű programhoz a bolykysok

Ismét csatlakozott a Bolyky Tamás Általános Iskola a „Millió lépés az iskoládért” programhoz. A tizenegy hetes akció jól összekovácsolja a diákközösséget.

Újraindult a Millió lépés az iskoládért elnevezésű akció, amit a Magyar Szervátültetettek Szövetsége és az Aktív Magyarország közösen szervez. Szeptember 23-tól egészen december 8-ig tart majd a kihívás, azaz pontosan 11 hétig. A Bolyky Tamás Általános Iskolások már a kezdetek óta részt vesznek a programban. A téli fordulóban az intézmény egymillió forinttal zárta a sorsolást. Az összeget igyekeztek jól, átgondoltan elkölteni, végül két airtrack felfújhatós szőnyeget, illetve két evezős ergométert szereztek be, hogy minél több lépést gyűjthessenek a továbbiakban is.

„Szeretünk csatlakozni minden olyan programhoz, ami az egészséges életmódot népszerűsíti. Úgyhogy ez az egyik alkalom, hogy a millió lépés programban részt veszünk. Kezdetektől fogva kapcsolódtunk már ehhez a programhoz, és már volt is olyan alkalom, amikor az iskolánk nyert ebben a programban, tehát sikerült olyan eszközöket venni, amivel még jobban tudjuk népszerűsíteni a mozgást, a sportolást, és hát nagyon nagy népszerűségnek örvend. Nagyon jó közösség összekovácsoló ereje is van, mert nemcsak a gyerekek, nemcsak a kollégák, hanem a szülők is csatlakozhatnak egy applikáción keresztül. Nem kell, hogy a telefon náluk legyen, hanem beírhatják, hogy milyen mozgásformákat végeznek, és akkor azt lépésbe átszámolja a rendszer. Egy kis küzdelem is kialakulhat az osztályok között” - mondta Vanczák Attila, a Bolyky Tamás Általános Iskola igazgatóhelyettese.

Jelenleg az Európai Sporthét keretében futással gyűjthetik a kilométereket a diákok. Lehetőség van még kipróbálni az olimpiai ugróiskolát is. Pénteken az Európai Diáksport Napi programmal, egy tó körüli futással zárul a hét, amelybe a szülők is bekapcsolódhatnak. Sokan a családot is bevonják a sportos akcióba.

„Tavaly bevontuk őket, de még nem tudtunk jelentkezni. Én kézilabdázok” - nyilatkozta Kovács Endre Lőrinc, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

„Úszok, kézilabdázok, futok. Anyukám és keresztapukám is szokott segíteni nekem” - emelte ki Rigó Eliza, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

A mostani program jelmondata a „GYERÜNK APUKÁM!” mert a férfiak állítólag kevesebbet sportolnak, mint a nők. Ezzel a szlogennel szeretnék megszólítani a családokat, hogy együtt mozogjanak. A kihíváshoz bárki csatlakozhat, nem csak az intézmény diákjai. A tapasztalat azt mutatja, hogy egyre többen szeretnék segíteni az iskolát.

(forrás)