Házi kedvencek – Kisállat kiállítást rendeztek az Újváros Téri Általános Iskolában

Kisállat kiállítást rendeztek az Újváros Téri Általános Iskolában. Az állatok világnapja alkalmából sokféle házi kedvenccel telt meg az intézmény aulája. Idén gyűjtést is szerveztek.

Kis emlősök, rágcsálók, madarak és hüllők lepték el az Újváros Téri Általános Iskola auláját, ugyanis kisállat kiállítást rendeztek az intézményben. Az esemény már hagyománnyá vált az évek alatt. A diákok szüleikkel közösen érkeztek kis kedvenceikkel, hogy bemutathassák őket barátaiknak.

„Az állatok világnapja alkalmából a kisállat kiállítást évek óta megszervezzük az iskolánkban. A gyerekek nagyon várják ezt a napot, sokat készültek rá, kis táblákat is készítettek a saját kis cuki állatkáiknak, úgyhogy biztosan láttátok, hogy rengeteg állat van, nagyon sok kutya, cica, hörcsögök, szakállas agáma, madárpók, nagyon sok állat tekinthető itt meg” - mondta Ujpál Katalin, biológia tanár és szervező.

Rengeteg kisállat kukucskált ki a ketrecekből, a tanulók a legcukibb házi kedvencet is megválaszthatták egy szavazás során. Különlegességekkel is találkozhattak az érdeklődők, ilyen volt például a szakállas agáma.

„Nagyon intelligens állat, általában házon belül tartják, vagyis nem fontos terrárium, ha már nagyobb lesz, akkor a házban kint tud mászkálni. Általában tücsökkel, meg egyéb ilyen bogarakkal táplálkozik” - tette hozzá Országh Nimród András, tanuló.

A program remek lehetőséget adott arra, hogy a diákok testközelből megismerjék az állatokat. Bárdos Máté egyéves, Kormi nevű cicájával érkezett.

„Nagyon aranyos, ölelgetni és puszilgatni való. Mentett cica, de nem menhelyről, hanem az utcáról van. Nem hagytam, apáék nem akarták először, de rávettem őket” - nyilatkozta Bárdos Máté, tanuló.

Az intézmény tanulói és dolgozói az Ózdi Állategészségügyi Telep négylábúi számára tápokat, konzerveket, valamint takarókat gyűjtöttek. A telep munkatársa szívesen fogadta a felajánlásokat.

„Hálásan köszönjük az Újváros Téri Általános Iskola tanulóinak, pedagógusainak és a szülőknek is, hogy gondoltak ránk, az Ózdi Állategészségügyi Telep lakóira, és ezáltal mi is részesülhettünk az állatok világnapja alkalmából egy kis adományban. Nagy szükség van rá, mert a telepünk még mindig telt házas. Az pedig külön elismerendő, hogy már kisgyermekkorban foglalkoznak a felelős állattartás kérdésével, hiszen ők alappillérek az állatvédelemben, és hosszú távon eredményes célt ő általuk fogunk tudni elérni” - hangsúlyozta Tóth Viktória, az Ózdi Állategészségügyi Telep munkatársa.

A kiállítással egyidejűleg termésekből készült alkotásokat is megtekinthettek a látogatók. Gesztenyét, fát, tobozt, lencsét és kukoricát is használtak a gyerekek kreatív munkájukhoz. A kihívást jelentő feladatokból a szülők is kivették részüket.

(forrás)