Iskolakóstolgató program az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskolában.

Iskolakóstolgatót rendeztek az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskolában. A program célja, hogy a leendő elsősök megismerjék a szokásokat, tanítójukat és egymást is.

A héten véghajrában folynak még a közoktatási intézményekben a nyári felújítási munkálatok. Az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskolában a termet festik, hogy szeptemberben tiszta, higiénikus környezetben tanulhassanak a nebulók. Ettől függetlenül idén is megtartották a hagyományosnak számító Iskolakóstolgató programot a leendő elsősöknek.

„Iskolánk pedagógiai programja kiemelt figyelmet fordít az óvoda, iskola közötti átmenet elősegítésére. Ez a programsorozat több évtizedes múltra tekint vissza intézményünkben. Már a beiratkozás előtt megkezdődött a gyerekek felkészítése a szeptemberi iskolakezdésre, és ennek befejező lépése a most megvalósuló Iskolakóstolgató projektünk, melynek keretében a gyermekek megismerkednek az intézménnyel, a leendő elsős tanító nénikkel, a szokásainkkal.” - Pénzesné Barta Krisztina az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola igazgatója

Az iskolakóstolgató nem csak a gyerekeknek, de a szülőknek is segítséget nyújt az óvoda és iskola közötti átmeneti időszakhoz. A három napos programra sokszínű feladatokkal készültek a pedagógusok.

„Tegnap, az első napon tizennégyen voltak, ma már tizenöten, jött még egy új kisfiú. Arról szól, hogy megismerkedjenek az iskolával, hogy jövő héten hétfőn, másodikán amikor kezdenek, akkor már ne idegenként kerüljenek az épületbe. Tudják majd, hogy hogyan kell viselkedni és mit hol találnak. Játékos feladatokkal, körjátékokkal, udvari játékokkal készülünk, mesét nézünk, színeznek, összekötős feladatokat oldanak meg, tehát színes programokkal vártuk a gyermekeket.” - mondta Koós Eszter Ágnes az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola tanítója

A gyerekek lelkesen vetették bele magukat a játékos feladatokba és mosolyogva meséltek az iskola falai között eltöltött napról.

„Kimentünk az udvarra, játszottunk és reggel körjátékoztunk.” - mondta Fehér Lili

„Nagyon szeretem az iskolát és nagyon várom, hogy nagy legyek.” - mondta Rónai Santál Ágota

Az iskolakezdés nehéz időszak a kicsiknek és a szülőknek egyaránt. Az intézmény dolgozói azonban minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy megkönnyítsék az elsősök beszokását az új környezetbe.

(forrás)