Nyílt napot tartottak a nyolcadik osztályos diákoknak az Ózdi SZC Bródy Imre Technikumban

Nyílt napra várták a nyolcadikos tanulókat az Ózdi SZC Bródy Imre Technikumban. Volt robotika, egészségügyi, informatikai, valamint elektronikai bemutató is.

Tegnap és ma is várták nyílt napra az Ózdi SZC Bródy Imre Technikumában azokat a nyolcadik osztályos diákokat, akik a város vagy a környező települések általános iskoláiba járnak. Az intézmény több ágazatban kínál technikumi oktatást.

„Három ágazatban kínálunk továbbképzési lehetőséget. Egyik az elektronika, elektrotechnikai ágazat, a másik az informatika és távközlés ágazat és a legifjabb ágazatunk, de már ez is 2017 óta jelen van iskolánkban, az egészségügy ágazat. Ide várjuk az érdeklődő tanulókat. Úgy gondoljuk, hogy mind a három ágazatban piacképes szakmai kimenetet kínálunk” - emelte ki Deklava Marianna, az Ózdi SZC Bródy Imre Technikum igazgatója.

Az öt éves képzés végén az érettségi vizsga mellett technikus szintű szakmát kaphatnak a diákok. A három megszerezhető végzettség az elektrotechnikai technikus, informatikai rendszer és alkalmazás üzemeltető, valamint csecsemő és gyermekápoló. A jól felszerelt szaktantermekben az elméleti oktatás mellett gyakorlati képzésen is részt vesznek a tanulók.

„Sajnos valamilyen oknál fogva kevés tanuló hajlandó egészségügyi képzésre jelentkezni. Ennek egyik oka, hogy a betegekkel való kontaktot, az alapápolási folyamatokat nem szeretik, vagy nem tudják elvégezni. Viszont szerintem az iskolánkban, itt Ózdon a Bródyban nagyon jó demonstrációs termeink vannak, gyakorlatorientált a képzésünk. Jó hangulatban, vidáman telnek az óráink, és akik itt végeznek, azok bárhol, az ország bármely pontján megállják a helyüket, mint ápoló” - mondta Bari Béla, az Ózdi SZC Bródy Imre Technikum egészségügyi szaktanára.

Az intézményben lehetőség van csatlakozni a Honvéd Kadét Programhoz, amely érdekes, újszerű és szabadidős élményeket nyújt a fiataloknak.

„A kadét programban tanulunk elméletről, a nagyobb magyar csatákról és van alakiság, hogy a magyar katonák, és a többi katona is, alakiságban mit szokott csinálni. Vannak közösségi programok, sportnapok, járunk túrázni. Tanulunk lövészetet és vannak versenyek is, amire járunk” - nyilatkozta Gazsó Gergő, az Ózdi SZC Bródy Imre Technikum diákja.

A kadét program ösztöndíj rendszerrel is szolgál. Azok a diákok, akik szerepelnek benne, emellett szorgalmasan tanulnak és jó a magaviseletük, tanulmányi eredménytől függően részesülhetnek a támogatásban.

(forrás)