A héten már birtokba vehették a gyerekek a II. János Pál Néri Szent Fülöp Katolikus Óvodát

Megnyitotta kapuit a II. János Pál Néri Szent Fülöp Katolikus Óvoda. Az intézményt azok a gyerekek vették birtokba, akik korábban az Alkotmány Úti Óvodába jártak.

A mai napon vehették birtokba a gyerekek a II. János Pál Néri Szent Fülöp Katolikus Óvoda csoportszobáit, ahol a modern környezet mellett új játékok is vártak rájuk. Habár a 2024/2025-ös nevelési év már egy héttel ezelőtt elkezdődött, még engedélyre vártak, így csak a mai naptól tudták fogadni az apróságokat.

„Az építkezés a nyár végére fejeződött be. Ugyanúgy, mint az Alkotmány úton itt is négy csoporttal, 110 férőhellyel működünk. Egy nagyon jól felszerelt, nagyon modern új épületet vehettünk át. Van egy kiscsoportunk, egy középső, egy nagycsoportunk és egy vegyes csoportunk. Így tudtuk elosztani a gyerekeket, átlagosan 25 fős csoportokkal működünk” - mondta Vassné Gérecz Gabriella, a II. János Pál Néri Szent Fülöp Katolikus Óvoda tagóvoda-vezetője.

Az intézményben minden csoportszoba és iroda klimatizált, a tornateremben pedig új fejlesztő játékok is helyet kaptak. Az itt dolgozók és a gyerekek is örülnek, hogy korszerű óvodába járhatnak.

„Nagyon örülünk az új óvodának, a gyerekektől éppen most reggel kérdeztük, hogy hogy tetszik nekik az óvoda. Nagyon tetszett nekik, azt mondták, hogy szép. Újak a játékok, úgyhogy örömmel játszanak mindennel” - nyilatkozta Nagymengyi Petra, a II. János Pál Néri Szent Fülöp Katolikus Óvoda óvodapedagógusa.

A kicsik boldogan vették birtokba az érdekes játékokat. A kétszintes épületben még sok feladat vár az itt dolgozókra, hiszen még most is akad, ami dobozokban pihenve várja, hogy végső helyére kerüljön. Az apróságok ebből mit sem érzékelve élvezik az új környezetet.

(forrás)