Sikeresen vették a felvételi akadályokat a SZIKSZI-s diákok

Sikeresen vették a felvételi eljárás akadályait a SZIKSZI tanulói. A harminchat fős osztályból jelentkező harmincöt tanuló felvételt nyert a kiválasztott felsőoktatási intézménybe.

Májusban még izgatottan várták az előttük álló érettségi vizsgákat a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium végzős diákjai. Sokat készültek a végső megmérettetésre, volt bennük drukk bőven. Azonban a kemény munka és tanulás meghozta gyümölcsét. A 36 fős osztályból mind a 35 tanuló, aki jelentkezett felsőoktatási intézménybe, felvételt nyert. Az iskola igazgatója szerint ez betudható több éves szorgalmuknak és kitartásuknak is.

„Azért valamennyire mi is hozzájárultunk ehhez a szép teljesítményhez. Ugye 36-an végeztek ebben a gimnáziumi osztályban. A tavalyi évszámunk egy kicsit furcsa volt, hiszen csak egy osztály volt végzősnek mondható. A technikumi osztályokban egy kicsit érdekes a 12.-13. évfolyam, és ugye 36 tanulóból tulajdonképpen 35 tanulót oda vettek föl, ahová jellemzően első helyen jelentkezett, ez még külön nagy öröm számunkra, hogy nem ilyen becsúszó helyeken vannak alapvetően a diákjaink, hanem az első helyen vették fel őket egyetemre, felsőoktatási intézménybe, ahová jelentkeztek” - emelte ki Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium igazgatója.

Hozzátette még, hogy ők a második gimnáziumi osztály akik a SZIKSZI-ben végeztek. 2022-ben is hasonlóan jó eredménnyel zárták az évet a tanulók. Városunkban már hagyománnyá vált, hogy a kitűnő érettségi eredményeikért pénzjutalomban és oklevélben a részesülnek a város tanulói, amelyet a polgármester személyesen ad át. Idén Kretyánszky Ádám és Mészáros Mirjam kitűnő bizonyítványát ismerték el. Ők is céltudatosan készültek a továbbtanulásra.

„A Budapesti Corvinus Egyetemre tervezek menni, gazdálkodás és menedzsment szakra. Azért választottam ezt a szakot, mivel több irányba is el lehet vele indulni az életben. Szóval ez még a jövőre tartozik, hogy mi lesz a végső cél” - nyilatkozta Mészáros Mirjam, a SZIKSZI volt diákja.

Végül Mirjam is bejutott az általa választott szakra, így az idei tanévet már az egyetemen kezdhette. A tanulók körében a két legnépszerűbb egyetemnek a miskolci és az egri intézmény bizonyult. Mindenkinek határozott elképzelései voltak a továbbtanulással és a jövővel kapcsolatban, amelynek egy része már megvalósult.

(forrás)