Anyagilag megterhelő lehet a családok számára az iskolakezdés
2024. aug. 16.

A tanévkezdés időszaka igen megterhelő lehet, főleg a több gyermekes háztartásoknak. Az eddigi évekhez képest, idén is drágultak a termékek. Többen próbálnak tudatosan vásárolni.

Lassan becsengetnek az iskolákba. Az idei tanév szeptember 2-án kezdődik majd a diákok számára. Sok család már most elkezdte beszerezni a felszereléseket. Azonban a bevásárlás anyagilag igen megterhelő lehet, főleg a többgyermekes családok esetén. A bevásárló központokban már augusztus elején elkezdik a tanszerek árusítását.

„Körülbelül másfélszer akkora a választék most, mint normál esetben, tehát az év többi hónapjában, és mintegy ötmillió darabból álló tanszerválasztékból tudnak válogatni a vásárlók, szülők és diákok. Az akciók folyamatosak, hétről hétre változnak, úgyhogy akinek igazán számít az, hogy kedvező áron szerezze be az iskolakezdéshez szükséges termékeket, annak érdemes heti szinten figyelnie az akciós újságunkat, illetve ellátogatni az áruházakba, most például a klubkártyával 25 százalék kedvezménnyel vásárolható meg minden iskolatáska.” - mondta Varga Eszter, a Tesco-Global Áruházak Zrt. külső kommunikációs menedzsere

Nemcsak az írószereket kell megvásárolni, mielőtt becsengetnek. Szükségük lehet ünneplőre, tornafelszerelésre és egyéb ruházatra is a tanulóknak, ha azok mérete már nem megfelelő vagy elhasználódtak. Vannak akik kifejezetten a kedvezményes árakat keresik, ezzel próbálnak lefaragni a kiadásból.

„Hát nekem jelenleg egy kislányom van, én megoldom ügyesen. Mindig eljövök szépen, nézem az akciókat, és akkor az alapján bevásárolok. Úgyhogy meg tudom oldani.” - nyilatkozott Bozó Enikő

Egy középiskolás tanulónak, már jóval olcsóbban ki lehet hozni az iskolakezdést, mint egy alsó tagozatosnak, mert ők kevesebb felszerelést használnak. Frölich Maja idén lesz végzős a középiskolában.

„Ketten vagyunk, akiknek most iskolás cuccokat kell venni, és így nagyjából ki tudjuk hozni 15-15 ezer forintra fejenként.” - mondta Frölich Maja

A papír írószerekben is hasonló helyzet áll fent, mint a multikban. Itt az eladó elmondása alapján, idén tapasztalható minimális drágulás tavalyhoz képest, azonban próbálnak nem emelni jelentősen. Mindkét helyen találhatunk akciós árakat, ami könnyíthet az anyagi teher mértékén.

(forrás)