Tanszercsomagokat osztanak ki rászoruló családoknak a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában

Iskolakezdési tanszercsomaggal támogatják a rászorulókat a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában. A városban más intézmény diákjainak is jutott az adományból.

Ma délelőtt osztották ki az összeállított tanszercsomagokat rászoruló családok részére a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában. Több mint egymillió forinttal járult hozzá a kezdeményezéshez az Egri Főegyházmegyei Karitász Központ. A hasznos eszközöket Kocska Ágnes igazgató szerezte be. Elmondta, főleg azon gyerekek között osszák szét az adományt, akikről tudják, hogy nem részesülnek rendszeres gyermekvédelmi támogatásban, vagy nem kaptak korábban az állam által összerakott csomagokból.

„Vannak olyan gyerekek, akik nagycsaládosok, de nincsen ilyen támogatásuk, állami gondozottak és az iskolavezetés úgy gondolta, hogy ezeknek a gyerekeknek is segít egy iskolakezdési csomaggal. Ehhez nagyon nagy partner volt és az anyagi részét fedezte a Főegyházmegyei Karitász Központ Egerből, személyesen Árvai Ferenc atya keresett meg engem év elején, hogy egy szép összeggel megsegítenék a gyerekeinket, amit át is utalt, és ebből vásároltunk ruhaneműket is, ami később kerül kiosztásra” - mondta Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója.

Városunkban az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola diákjai, valamint, a hangonyi Szent Anna Katolikus Iskola tanulói is részesültek a százhúsz darab csomagból. Illetve a gyermekjóléti szolgálat munkatársait is megkeresték tanszerekkel, hogy osszák szét a rászoruló családoknál.

„Kettő gyermek jár ide a suliba, egy fiú, egy lány, és nagyon örülünk neki, szívesen fogadjuk a segítséget” - nyilatkozta Váradi Ádámné.

A kezdeményezés célja az volt, hogy támogassák a nehéz helyzetben lévő családokat, csökkentve számukra az iskolakezdéssel járó egyre nagyobb kiadásokat. Az érintettek hálásan fogadták a felajánlást. Jövő héten új ruhaneműkből is válogathatnak a szülők.

(forrás)