Az intézmény névadóját ünnepelték ma a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium tanulói

Ünnepélyes keretek között emlékeztek meg az intézmény névadójáról a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium diákjai. A hagyományokhoz hűen gömbtujákat ültettek.

A Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium tanulói gyűltek össze az iskola aulájában, hiszen Széchenyi Istvánra, az intézmény névadójára emlékeztek születésnapja tiszteletére. A diákok az alkalomból egy ünnepséget tartottak, amelyet koszorúzással zártak.

„Tulajdonképpen nyolcvan évre nyúlik vissza a történet, amikor a Szikszit megalapították, hiszen ebben az évben nyolcvan éves az intézményünk. Minden évben szeptember 21-e környékén, attól függően, hogy munkanapra esik-e vagy nem, számunkra ez egy fontos ünnep, hiszen névadónkat ünnepeljük a születésnapján, Széchenyi Istvánt. Ha jól emlékszem, akkor hét vagy nyolc évvel ezelőtt úgy gondoltuk, hogy egy másfajta kis alkalommal is összekötnénk ezt az ünnepséget. A kilencedikesek ezen napon ültetik el az iskolában a fájukat, ami a Szikszi családjába tartozásukat szimbolizálja” - mondta Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium igazgatója.

A Széchenyi-nappal egybekötve már hagyománnyá vált, hogy a kilencedik évfolyamosok fát ültetnek, amelyet a következő években gondozni fognak. Ehhez minden osztály egy tájékoztatót is kapott. Az ünnepség után mind a négy csoport kivonult az udvarra, hogy kivehessék részüket a munkálatokból. Idén cserépbe helyezték a növényt, ugyanis a kiültetett fák nem mindig viselték jól a szélsőséges időjárási viszonyokat. Egy táblát is helyeztek a fa mellé. A programot követően az osztályok visszatértek a termekbe. Az elsősök már jól beilleszkedtek a közösségbe.

„A közösség sokkal befogadóbb és biztonságosan érzem magamat. Az események is nagyon tetszenek eddig és hallottam, hogy még többre is számíthatok, amik jók lesznek” - nyilatkozta Varga Zsófia, tanuló.

Az iskolában mindig igyekeznek érdekes programokkal színesíteni a tanévet, ez idén sem lesz másként. A ifjú kilencedikes diákokra még sok új esemény vár, ilyen lesz például októberben a csacsiavató is.

(forrás)