„Vége van a nyárnak” – Megkezdődött a 2024/25-ös tanév az oktatási intézményekben

Tanévnyitó ünnepséggel nyílt meg a tanév ma a Bolyky Tamás Általános Iskolában is. Az első osztályos tanulókat zenés, verses előadással köszöntötték nagyobb társaik.

Gyülekeztek a gyerekek és a szülők a Bolyky Tamás Általános Iskola aulájában. Itt nyitották meg a 2024/25-ös tanítási évet. A gyermekek arca vegyes érzelmeket tükrözött, hiszen véget értek a nyári kalandok. Az iskolakezdéssel azonban új élmények várnak rájuk. Az elsős diákokat idősebb társaik vezették be a közösségi térbe, ahol megkapták az iskola logójával ellátott kitűzőt. A harmadik osztályos tanulók egy rövid műsorral is készültek.

A tanévnyitóra a szülők is elkísérték az első osztályosokat. Az intézményben közel 500 nebuló kezdte meg tanulmányait.

„Iskolánkban 487 tanuló kezdi meg a mai nap a 2024/25-ös tanévet. Közülük nyolcvanan első osztályosok, három osztályban. Huszonegy tanulócsoportban tanítjuk ezt a sok gyermeket. Mindent megteszünk azért, hogy zökkenőmentes legyen a tanév indítása, és hogy minél jobban tudjuk segíteni a gyerekeket abban, hogy megszokják, elfogadják az iskolát, és hogy jól tudjanak teljesíteni a tanév során” - mondta Éliás Julianna, a Bolyky Tamás Általános Iskola igazgatója.

Az ünnepség után minden diák a saját tantermébe vonult, ahol részt vettek az idei év első osztályfőnöki óráján. Megkapták a tankönyveket, és megtudták, hogyan áll majd össze az órarendjük.

(forrás)